Да се оплачем... 2022

• 2 047 603
  • 32 033
  •   2
Отговори
# 31 455
  • София
Куку!
Бориса е прекрасна! Какви сиви изразителни очи има само.

Черпя ви за рожден ден на дъщеря ми. Става на 16.

# 31 456
  • Наблизо
Ох какъв сладур!!! :3 Естела,как сте? Успяваш ли да си починеш?

Добро утро!

Бъръльо,честит рожден ден на дъщеря ти! Да е жива и здрава и много щастлива!

Днес ще водя детето на нещо като Музейко.Дано му хареса..Напоследък е много див,прави на пук,всичко е за внимание но…скубе и удря,докато се хили.Не знам какво да правя,защото го прави не само върху нас,а и върху другите деца..

# 31 457
Явно съм доста преуморена заспивам наравно с детето или дори преди него направо нз кога вече и се събуждам 20 Мин след алармата,стряскам се че съм се успала....
Вече 5м не съм пуснала отпуска,върнах се след майчинство,ще стискам зъби до януари  че имаме рожденичка 😇и ще пусна две седмици

# 31 458
  • Страната на чудесата
Охх, сладката Бориса! Heart ExlHeart ExlHeart Exl

Бъръло, честита да е рожденичката, здрава и много щастлива да расте!

Аз наистина не разбирам тези отделни бюджети в едно семейство и как мъжете не участват в издръжката на семейството си и сякаш падат от Марс когато трябва децата да се облекат или да им се купи нов матрак, защото те плащали тока.

А, ние бяхме с общ бюджет с БНД.  Бяхме теглили и ипотечен кредит за вилата, като заложихме апартамента. Е, като се разделихме, разделихме поравно и имАнето-децата останаха при мен, парите и вилата-при него Satisfied
Все още мисля, че аз спечелих повече!

# 31 459
Бъръльо, честита рожденичка 🍰

Естела Heart Eyes

# 31 460
Бъръльо, да е честита и много здрава госпожицата.

# 31 461
  • В полите на Пирин планина
Малката Бориса ще я схрускам♥️
Честит празник на голямото вече момиче на Бъръльо. 🌹

# 31 462
  • Бургас
Какво сладко бебенце!
Забравих за какво щях да се оплаквам,като видях Бориса!

# 31 463
Бориса е прекрасна Heart И изглежда 5 пъти по-будна от мен.

Няма нищо лошо всеки да си разполага с парите, ако са разбрани хора и всеки се грижи за общия бюджет.

бъръльо, честита да е дъщеря ти!

Оплаквам се, че се изпокарахме за "Добро утро" с ММ. Снощи съм забравила прозорците на горния етаж отворени и ми се скара. Признах си грешката, извиних се, но последва 5 минути лекция какво е можело да стане, ако беше заваляло. Все едно съм малко дете или малоумна. Накрая аз се развиках и се разсърди, че съм се измъквала от отговорност. Е добре де, какво се очаква да направя при свършен факт?

# 31 464
Приказно бебче, Естела. Хитруша.
Бъръльо, честити sweet sixteen!
Момичета , благодаря ви сърдечно за включванията по моя въпрос, всичко ми се изясни. Грешката е вярна .

# 31 465
Бориса ми оправи деня! Голямо сладурче! Heartpulse

бъръльо-бъръльо, жива и здрава да е рожденичката, много щастие и късмет да има в живота ѝ!

# 31 466
Момичета, т ти к ако има счетоводителки, може ли едно разяснение. При представяне на болничен  , работодателят не е ли отговорен да го придвижи за плащане ?  При нас се оказва , може да си предал болничен на трета дата , ако си имал неблагоразумието да се разболееш на първа , болничния се предава към НОИ първата седмица на следващия месец . Такава била " процедурата". Подозирам че в вътрешно фирмена политика, но все пак да чуя и вашето експертно мнение.
И още нещо - счетоводител влиза в платформа на НОИ и подава болничен лист , предполагам със свой код . Този трансферен прозорец веднъж месечно на определена дата ли е отворен, или нашето счетоводство прави групаж за да си спестява дейност ? Имаме голямо забавяне на изплащане на болнични листове , и се опитваме да разберем защо е така.
Ако болничните се изплащат до края на следващия месец, нямате забавяне. Такива са сроковете. Както и други са обяснили по-напред, работодателят не е длъжен да подава всеки болничен лист, когато му бъде предаден. Подаването на болнични листове е времеемка дейност и е нормално тя да се групира и да се върши в определен момент от месеца. Обикновено болничните листове за месеца се събират и се подават накуп, в началото на следващия месец. Навсякъде в така, не само при вас и това не е "да си спестят дейност".
Има обаче и нещо друго. Две неща водят до изплащане на болничен лист - подаването на самият болничен лист и подаването на информация за месеца към персоналния регистър в НАП (декларация 1). В тази информация НОИ вижда, че в действителност си ползвала болничен, за тези дни не е изплатена заплата и следва да се изплати обезщетение. Защото е възможно да ти бъде издаден болничен лист, но ти да решиш да ползваш платен отпуск за този период. В такъв случай болничният лист отново се представя на работодател и отново се регистрира в НОИ, но в придружаващите болничния лист документи се отбелязва, че си работила. И тогава обезщетение не се изплаща.
Дори и работодателят да подаде болничният лист към НОИ още на трето число, докато от НОИ не получат информацията от персоналния регистър (декларация 1), няма да платят.
А декларация 1 се подава след изплащане на заплатите за месеца, но не по-късно от 25-ти на следващия месец. Тя вече не може да се подаде по-рано.
Затова и няма никакъв проблем в това, че болничните се събират и подават накуп. Защото, дори и да се подадат по-рано, това няма да доведе до по-ранно изплащане на обезщетението.
Сроковете са така определени, че при всички положения, обезщетението от НОИ се изплаща след заплатата за същия месец.

# 31 467
Каква сладкишче е Бориса! Heart Eyes

Честита рожденичка на бъръльо-бъръльо, здрава, щастлива и успешна да е! Flowers Four Leaf Clover

По въпроса за болничните  -  +1 за мненията на dariVale и Нищо лично.

# 31 468
"Нищо лично", това което описвате не е вярно. НОИ изплаща БЛ 10 до 14 дни след подаването в НОИ. В моята практика БЛ се подава в деня, в който е донесен и хората си получават парите далеч преди подаването на Обр. 1 В самото НОИ не се прави засечка с Обр. 1 веднага. А на период от 3 до 6 месеца. Вероятно е заложен алгоритъм в софтуера. Че това е така съдя по закъснели проверки за работния статус на хора с БЛ.
Примерно чак през м. 08 дойде проверка за БЛ от м. 02.

# 31 469
Каква кукличка е Бориса!

Бъръльо, честит празник!

Ако се оплача, че не ми е работно няма да кажа нищо ново...но...го казвам.

Общи условия

Активация на акаунт