Да се оплачем... 2022

• 2 047 615
  • 32 033
  •   1
Отговори
# 31 440
Не приемам коментарите за хората от Русе, за живеещите във всеки град и село на БГ може да се изтъкне по някоя характерова особеност (меко казано).
Пийк не мога да си обясня защо причиняваш това съжителство на децата си. Май ти беше споменала анорексия.
Сигурно си имаш своите аргументи, но пък децата нямат силата да изберат друго за себе си докато пораснат. А след това детството е безвъзвратно отминало и съсипано.
Извинявам се, ако тълкувам грешно ситуацията.

# 31 441
  • на Мелмак
Оплаквам се от отново неспането ми, от интрижка служебна, от егото на колегите.
Някак не си представям семеен живот, деца и деление на финанси. Всъщност виждала съм около мен и не е просъществувало.

# 31 442
   Peacock, не са ми ясни много тези отношения с отделните сметки...
   Освен да заведете там един тефтер и да записвате - А толкова пари за лекарства, В толкова за лекарства, А дал 50 лв. за храна за семейството, В дал 80 лв., А платил тока, В дал за ремонт на колата. В края на месеца - уравняване на сметките. На прима виста това се сещам, не знам дали е добре... Или касови бележки да събирате и така да уравнявате, като съквартиранти.

Мале, това за функциониращо семейство ли? Ами то ще се разпадне на първия месец. Ние с моя бивш като решихме да се развеждаме го направихме това, преди да се разделим, докато още живеехме в една къща - на един екселски файл се вписваха всички разходи и кой какво платил. Накрая на месеца правехме сметката и ако той имаше да ми дава, ми ги превеждаше по сметката. Ако аз имах да му давам, ми ги опрощаваше. Викаше, жена, аз сега нямам нужда, какво ще се пазарим за 300-500 долара.

Каквито и кусури да е имал, едно не мога да му отрека - към мене беше много щедър и за пари никога не сме се дракали. Ако беше някой скъперник, нямаше да издържим и 5 минути заедно.

Имам проблеми на работа с мързеливи колеги и подчинени. Писна ми все да бъда лошата дето натиска да се свърши работата, а другите да чатят и да се смеят по коридорите, и в петъците от 1 часа да запиват. Ами и на мене ми се иска да се посмея, да си полафя, а не като като мина по коридора и да затаяват дъх. Ама ако и аз се завирам по офисите да дрънкам по 5 часа, моята работа пак ще ме чака. Няма кой да ми я свърши. И като усетят, че няко върши работа, му нахързулват де що има да се върши, щото нали Бабрито може, кадърна е, знае, а и да не знае, ще стои до късно, ще бачка и уикенда и пак ще го свърши. Голяма съм будала!

# 31 443
Пийк, следващият път напомни на твоят мъж, че яде от храната която ти си платила, че е на топло, защото ти си платила тока и т. н. и децата са общи и има финансови задължения, не само права в дома ви. Постави го на място и стига премълчава.

# 31 444
Момичета, т ти к ако има счетоводителки, може ли едно разяснение. При представяне на болничен  , работодателят не е ли отговорен да го придвижи за плащане ?  При нас се оказва , може да си предал болничен на трета дата , ако си имал неблагоразумието да се разболееш на първа , болничния се предава към НОИ първата седмица на следващия месец . Такава била " процедурата". Подозирам че в вътрешно фирмена политика, но все пак да чуя и вашето експертно мнение.
И още нещо - счетоводител влиза в платформа на НОИ и подава болничен лист , предполагам със свой код . Този трансферен прозорец веднъж месечно на определена дата ли е отворен, или нашето счетоводство прави групаж за да си спестява дейност ? Имаме голямо забавяне на изплащане на болнични листове , и се опитваме да разберем защо е така.

# 31 445
До 10то число на следващия месец най- късно са длъжни да го предадат. Сигурно си е някаква тяхна организация.
Вита, тока той го плаща. Но пък храната как лети... Майко мила! Унищожава се наред

# 31 446
Значи, това мъжете са такива скатавки, вечно неразбрали, нечули и невидяли!
Оплаквам се, че вчера взех заплата. Цифром, че да разберете по-добре - от 950 лв, като платих карта ГТ и телефон и заделих за комунални, останах със 100. Мислех да викам познат за дребен ремонт вкъщи, няма с какво да платя. А имам и 100 лв да възстановявам в касата, защото не са ми стигнали парите за месеца и взимах.
Вдигнаха ми заплатата, втори месец я взимам в новия размер и пак не ми стига.

# 31 447
Момичета, т ти к ако има счетоводителки, може ли едно разяснение. При представяне на болничен  , работодателят не е ли отговорен да го придвижи за плащане ?  При нас се оказва , може да си предал болничен на трета дата , ако си имал неблагоразумието да се разболееш на първа , болничния се предава към НОИ първата седмица на следващия месец . Такава била " процедурата". Подозирам че в вътрешно фирмена политика, но все пак да чуя и вашето експертно мнение.
И още нещо - счетоводител влиза в платформа на НОИ и подава болничен лист , предполагам със свой код . Този трансферен прозорец веднъж месечно на определена дата ли е отворен, или нашето счетоводство прави групаж за да си спестява дейност ? Имаме голямо забавяне на изплащане на болнични листове , и се опитваме да разберем защо е така.
"Трансферния прозорец" на НОИ е отворен винаги. Отговорното лице от счетоводството може по всяко време да подаде информация за БЛ. Само, че някои ТРЗ програми изискват начисляване на заплатите, за да могат да създадат информацията за БЛ. Това в много фирми е невъзможно. Закона определя 10-то число на сл.месец като крайна дата за работодателя и явно при вас така е организиран начина на работа с БЛ.
Накратко - законно е, вероятно има софтуерно ограничение и трета причина - обединяване на еднотипни задачи за счетоводителя, който го прави.

# 31 448
  • софия
Значи, това мъжете са такива скатавки, вечно неразбрали, нечули и невидяли!
Оплаквам се, че вчера взех заплата. Цифром, че да разберете по-добре - от 950 лв, като платих карта ГТ и телефон и заделих за комунални, останах със 100. Мислех да викам познат за дребен ремонт вкъщи, няма с какво да платя. А имам и 100 лв да възстановявам в касата, защото не са ми стигнали парите за месеца и взимах.
Вдигнаха ми заплатата, втори месец я взимам в новия размер и пак не ми стига.
И аз така като взема и я наместя за разходите и кажа, че нямам моя ми вика - ти не харчиш разумно!
Ама като плащам дрехите на касата за детето нищо не казва, като купувам обувки пак за детето нищо не казва, иначе харчела съм неразумно. Детето ми голо и босо няма да ходи, няма да е като мене, да износва дрехи, да чака по 100 години за обувки..

# 31 449
  • sf
Като ви чета за мъжете, парите и домакинството, се чудя що въобще се разведох с БНД?! 😆

# 31 450
Аз наистина не разбирам тези отделни бюджети в едно семейство и как мъжете не участват в издръжката на семейството си и сякаш падат от Марс когато трябва децата да се облекат или да им се купи нов матрак, защото те плащали тока.

# 31 451
  • Варна
Добро утро 😍

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 13:37 от esstela

# 31 452
Ооо, добро утро, прекрасна ! Имаш чудна прическа :*
Ми, моя до сега едно яке не е купил, обувки не е купил, панталони , също. Вярно, купувам и втора употреба, защото има не лоши неща , а и си познавам децата и колко пазят. Но лекарствата,  майко там колко пари хвърчат.

# 31 453
  • Варна
Ще порасне косицата, тази си е нейната вече, бебешката падна почти всичката.

# 31 454
Ей, колко е сладка Бориса.

Общи условия

Активация на акаунт