Да се оплачем... 2022

• 2 047 584
  • 32 033
  •   1
Отговори
# 31 500
НелиСа- градините си работят, нищо че се водят учебни заведения.
Сега е есенната ваканция само за учениците.

Сладка Бориса, пу пу.
Бъръльо-  да е жива и здрава тийнейджърката!

Трябва да чистя, че шеф маман утре пристига. Оф.

# 31 501
А, заплатата ми е 1500.... Останалото над гореспоменатото трицифрено е в плик и ваучери.
Оплаквам се, че получих редовния мейл от заплатомера. Средната заплата за моята длъжност вече е 1800 лв. Честно, чудя се кой ги взима тези пари. Винаги съм се опитвала да не бачкам за Гошко и ортаци за смешни пари, а накрая се оказвам в Джордж'н'фелас със заплата около средната нетна. Иначе фирмата с претенции - я 300 служители, я клиенти с годишен оборот милиони, а в самата фирма е почти като при Гошко и ортаци, само имат един подвързан ПВР в повече.

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 08:45 от Нарцùса

# 31 502
Най-после е петък, нямам търпение да приключи и днескашният работен ден, защото ме очаква вълнуващ уикенд. Оплаквам се, че тази седмица организацията ми на времето преди работа куцаше. Хем искам да подредя, защото съм сама вкъщи и е възможно да оставя чисто, хем да сготвя, хем да се наглася за работа, ама и да не закъснея, и да се наспя хубаво...все нещо куца
От друга страна пък като изпадна в рутина и във всяко отношение съм огряла, ми писва, доскучава рутината и май и аз не знам какво искам.

# 31 503
  • София
А, заплатата ми е 1500.... Останалото над гореспоменатото трицифрено е в плик и ваучери.
Оплаквам се, че получих редовния мейл от заплатомера. Средната заплата за моята длъжност вече е 1800 лв. Честно, чудя се кой ги взима тези пари. Винаги съм се опитвала да не бачкам за Гочко и ортаци за смешни пари, а накрая се оказвам в Джордж'н'фелас със заплата около средната нетна. Иначе фирмата с претенции - я 300 служители, я клиенти с годишен оборот милиони, а в самата фирма е почти като при Гошко и ортаци, само имат един подвързан ПВР в повече.
Ама как в плик? Бягай с триста от там. Не си е работа това. Намери си нормална работа, дори със средна заплата, но да те осигуряват на реалните пари. Това е важно за болничните и майчинствтото (и не само, разбира се).

# 31 504
  • на село
Дари, в нашата община няма да работят градините, посочили един член от кодекса на труда, където е указан 1.11- почивен ден за всички учебни заведения, ходи се чуди.

# 31 505
На мен вече не са ми важни осигуровки, отдавна децата са големи.
Където и да отидеш за преглед, ако искаш качество си плащаш. Същото е и на зъболекар.
Но ако си млад и тепърва те чакат деца, да добре е да се осигурява на реална заплата.
Колко обаче са тези работодатели в частния сектор извън София и още няколко големи градове..не се знае.

# 31 506
Знам, че е тъпо оплакване, обаче се оплаквам от проходилка. Съседката отгоре си работи от вкъщи. През деня слага детето в проходилката и то по цял ден го сурка туй чудо наляво-надясно. Шумът е ужасен. Все едно постоянно се местят мебели.
Веднъж се качих да я помоля поне през уикенда да не започват с това още в 7, че моите си поспиват. Съгласи се. Вече започват в 8 😄.
Главата ми е гръмнала вече.
Само си мрънкам. Няма да се разправям повече с нея. То все ще порасне това дете и ще излезе от проходилката. Ама дотогава ще полудея вероятно.

Не знам какъв е тоя мой късмет. Предишните също имаха малко дете. То пък караше детска кола вкъщи. Даже като чух шума, реших че старите наематели са се върнали. И тъкмо се качих да им напомня, че сме се разбрали тая кола да не се шофира в хола....те нови били. 😄

# 31 507
Тия проходилки не ги ли отрекоха вече? Бали уж не били здравословни?

Отварям работния мейл и там клиентите се оплакват, че не сме си спазили сроковете. Друг път. Всичко съм им изпратила вече. Та се чудя сега дали де им тегля майните и да си ползвам болничния на 100% като така и така не регистрират усилията ми.

# 31 508
  • Бургас
Лютиче,щом можеш,взимай си болничния и не се ядосвай.
Гледай си спокойствието!

# 31 509
  • София
Оооо като проходи ще стане по-зле. Simple Smile Нашите пък отгоре имат бебе (не ми пречи, даже не го и чувам да плаче). Обаче според мен майката има някаква обсесия - чисти като луда с прахосмукачка поне по 1 час вечер. Ама някаква допотопна явно, вие на умряло, а тя чегърта с всичка сила по плочките и стърже яко......

# 31 510
Около мен от две места се чуват бормашини. И не е ударно да приключат бързо, ми на час по лъжичка застъргва. Не ми се отразява добре на безсънната глава.
Снощи като гледах смешки, викам чакай да отида на страницата за още. То пък всякакъв спам. И попаднах на една трагична история за младо момче затоснато от трактор. Прескочих, но много се впечатлявам и ги мисля тия неща. Напоследък съм си казала, като видя нещо такова, ще разбера цялата история, за да спра да го мисля. Е да ама този път само до половината история прочетох, и буквално ми прилоша… наведох глава, пих вода… още ми е малко замаяно. Добре че е петък и работата е лека. Сега събирам сили да изляза на хубавото време и да си свърша задачките, ама не е шубе…

# 31 511
Чудна Бориса. А гукането ми е толкова любим период! И така осезаемо ми липсваше, когато спря. И двата пъти. Heart

Бъръльо, честита да ти е 16- годишната! Страхотна възраст, наистина!

Между другото, баба ми, която принципно беше Железният Воин, при темп над 37 наистина лягаше на легло, започваше да повръща, много тежко понасяше каквато и да било темп над тази.

Редовно чета, че мъжете като са леко болни, та не им е много на кеф и наставали страшни катаклизми, та съчувствам. Моят не е от тях- просто ляга, увива се презглава и спи; като се изпоти- взима душ, облича се, сменя чаршафи (ако не съм наблизо да помогна), ляга и пак така. Може би на апетита му се отразява, но не осезаемо. Grinning Но се посмях на поста на Карма, а в края я съжалих, все пак и тя е болна.  Да се оправяте бързо! И двамата!

Пийк, аз пък бих си прибирала парите от секцията още щом ги остави. Без да му се отчитам с каквито и да било бележки след това! Я вземи го стегни този твоичкия Убостник! При това започни с начина, по който се държи с децета Ви!

Пийк, не знам. Ти си от Русе, нали? Предполагам,  че и мъжът ти е от там. Не искам да генерализирам,  но свестен мъж от там не познавам.

По- тедногръдо мнение отзавна не бях чела. Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 13:40 от TuЛи

# 31 512
Бориса ме усмихна широко от сутринта. Чаровница.

Бъръльо,честит рожден ден на дъщеря ти! Да е жива и здрава и много щастлива!

У дома съм, ще си взема днес изписаното лекарство и ще оправя кашлицата.

Есеншъл, съчувствам за зъбите. Дай си два- три дни да се възстановиш и не се преуморявай.

Нарциса, прочетох те. Дано намериш нещо по- добро, което те устройва откъм часове, работа и заплата.

# 31 513
Бебчето Бориса ме разтопи.
Честит рожден ден, на щерката на Бърльо.
Много, много трудна възраст.

Значи...какво се оплаквате. Не знаете ли, че мъж с Т 37.5 е равносилно на раждане на жена с контракции през 5 минути.

# 31 514
  Peacock, не са ми ясни много тези отношения с отделните сметки...
   Освен да заведете там един тефтер и да записвате - А толкова пари за лекарства, В толкова за лекарства, А дал 50 лв. за храна за семейството, В дал 80 лв., А платил тока, В дал за ремонт на колата. В края на месеца - уравняване на сметките. На прима виста това се сещам, не знам дали е добре... Или касови бележки да събирате и така да уравнявате, като съквартиранти.
Отношения за съквартиранти.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 13:48 от Herz

Общи условия

Активация на акаунт