Да се оплачем... 2022

• 2 047 576
  • 32 033
  •   1
Отговори
# 31 515
Колежката мн хитра,все мен иска да набута на трудното...ама аз не се давам😉

# 31 516
Аз съм писала вече, че ние рядко боледуваме, но реално разбирам, че е болен мм само по появата на лекарство, което си е купил, защото е бил зле по път за работа.

Преди седмици с Ковид си прави чай и ме пита само дали имаме лекарства Парасетамол ( day and night) и разтворим витамин Ц.

Подавам му термометъра при симптоми  и 39.7 ( щях да припадна като видях с каква температура е).
Аз съм като мъжа на Тили- съобщавам, че не ми е добре за да се оправят двамата и лягам и спя, каро принципно за ден- два и съм пушка. Не и този път обаче.

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 15:13 от Анонимен

# 31 517
Мими, май тия дето сме били майчинство са ни чакали, че да ни нататрузят най-черната работа Simple Smile На мен направо ми спукват трътката от работа , НО винаги има кого да попитам, кой да ми покаже. Малък колектив сме, но сплотен.
Оплаквам се, че ноктите ми са на 20 дни и имам чувството , че са адски дълги, едва пиша. Нямам търпение утре да ида на маникюр. Не знам как е при вас, при нас едва се намират часове за маникюристка, а на всяка улица има салон.
До вчера мислех, че 1.11 е неучебен ден за градината/ яслата и подготвях майка ми психически , че ще е гледачка. Казаха, че градината ще работи.

# 31 518
Колежката мн хитра,все мен иска да набута на трудното...ама аз не се давам😉
Не се давай! Моята колежка има няколко задачи, обаче излиза обедна. Одеве пък аз с шефа сме тръгнали да оправяме една поръчка цял кашон, а тя прие една-единствена поръчка от редовен клиент по телефона, не познава стоката, не знае това-онова-трето и накрая едно лиСЧе с 3 продукта се опита да го сложи на моето бюро да си вкарам аз поръчката в програмата, обаче шефът се наежи и я пита нещо ще ù стане ли, ако тя го свърши това. Сега сядам и гледам - половината поръчка с грешки. Не съм била обяснила - тука вече аз се наежих, че съм обяснила няколко пъти.
Не ги разбирам такива, честно. Аз излизам обедна в 16, защото има за вършене...
Честно казано, гледам да не се нервя много с нея, защото ми се струва, че е в тежка депресия, но понякога ми иде свръх.

Оплаквам се, че цяла седмица ходя до едно салонче да си запазя час за подстригване и все е затворено - не просто обедна, а ролетката е пусната. Реших, че няма да се подстригвам и салончето днес се оказа отворено.
Синсей ще ме разорят, но с толкова скъсани и отлетели към коша дрехи трябва все нещо да облека.

# 31 519
Не знам как е при вас, при нас едва се намират часове за маникюристка, а на всяка улица има салон.

Аз затова имам редовно записани часове, често до месец напред, че и повече. Когато съм си в Бг, де. Например, лятото- още като като купим билетите, пиша за часове за следващия ден и поне две- три седмици напред.
Да казвам ли, че сега имам часове, които започват от средата на декемри и последният е за средата на януари? Grinning
За протокола (който не помни Grinning)-  с обикновен лак съм, подържам къса форма, нокти и кожи ми растат ужасно бързо, ходя на маникюр между 5ти и 7ми ден. Не че когато се налага (основно поради липса на читави кадри) не се справям доволно добре и сама, но когато мога, предпочитам да се оставя в ръцете на професионалист.Blush

ПП. Нарциса, какво стана? Звънна ли на бъдещия евентуален работодател?

# 31 520
Гоорихме, обеща да прати оферта до края на деня. Сега не мога да си намеря място. Такива моменти много ги мразя, защото ми се струва, че съм в някакъв голям виц, а не съм информирана, и всъщност няма да получа ни оферта, ни нищо, ще се покрият хората... Оплаквам се.

# 31 521
   Нарциса, пожелавам ти да си намериш нова работа, но междувременно не можеш ли да разговаряш със сегашния работодател. Да му обясниш, човешки, че смяташ, че заплащането ти е неактуално и да помолиш за повишение. Може пък да има ефект. Сам едва ли ще се сети.

# 31 522
Ама сте случили на мъже... Моят каквото и да му е - нито се лекува, нито казва. Когато забележа, че не е добре - следват хиляда и една разправии докато извадя с ченгел инфо за симптомите. А за да предприеме мерки се включват в агитацията целия род +семейните приятели.
Искрено съчувствам и никак не разбирам отделните бюджети в едно семейство. Нашият е общ от гаджета и до сега.
ММ се убива да се хвали, че живее спокойно, защото никога не е виждал ежемесечните сметки за ток, вода и телефон.
Дайте предложение на вашите половинки да поемете стресиращия тежък ангажимент  по харчене на парите. Не за друго, а за да могат те да живеят духовно, щастливо и дълго.

# 31 523
Ние сме с отделни текущи сметки и обща спестовна. Плюс други за бизнеса ни, но на компа всичко е със запазени пароли ( които и двамата знаем наизуст) и всеки има достъп до средствата на всеки.

Разделили сме си плащанията и всеки плаща и мисли сроковете за тези плащания.

Със съквартирант ако живея ще си плащаме един на друг всичко до стотинка, но в семейство ми е пределно ясно, че стане ли..нямаме много останало общо време заедно.

Последна редакция: сб, 29 окт 2022, 12:23 от Анонимен

# 31 524
   dariVale, и аз съм като твоя мъж. Понякога питам информативно колко е тока, но тази информация ме стресира и предпочитам да не знам Simple Smile А наскоро ходихме с голямата щерка в голям супермаркет да напазаруваме двете. Всичко ми се видя ужасно скъпо! Основно за препарати и консумативи бяхме отишли, да ги изберем с "женски поглед". Похарчихме 300 лв., като храна почти не взехме. Разстроих се от това преживяване и скоро няма да отида пак. Мъжът ми по-мъжки ги приема тези неща, той да се занимава.

# 31 525
Оф, тръгнах да отговарям на Клотилд, написах ферман и нетът умря.
По повод нета, писах жалби до Йетел. Опитаха се да ме хлъзнат да се обадя по телефона платено на централата им, ама не им се получи. Лошото е, че нямам отговор на последната жалба. Имам 6 месеца до края на договора и май ще им кажа адио.

# 31 526
  • UK
И в нас всичко е общо, не делим сметки. То аз даже нямам сметка от както сме тук ползваме обща сметка, даже като почнах работа не пожелах да си открия лична. ММ плаща всички сметки, ипотека, кола и тн. Заделя каквото трябва в спестовната и другото аз го харча, храна, дрехи на децата абе всичко. Разбира се за по - големи неща ме пита, но аз съм съгласна почти винаги,все пак той изкарва основните пари в къщи. Много ми е странно когато се делят нещата в едно семейство на мое и твое, различни хора , различни порядки. Ето тук имаме приятелско семейство много натякват то а е моята кола, онова е твоята. При нас всичко е наше.

Оплаквам се, че е ваканция и на всякъде е пълно с деца. Исках едно кафе да пия в обедната почивка, то лудница. Взех си го за в офиса и нещо не ми харесва.

# 31 527
Няма да се оплаквам аз:) Вече съм си у дома, на 1- ви ще се върна и ако всичко е ок ще махат конците. Вкъщи и стените си помагат:) Дъщеря ми наготвила по режима много неща, малката написала плакат и два балона надула и цветя ми купили, всичко подредили, изчистили. Нямам поводи за оплаквания, само да мине по- бързо времето до резултата и да е добър.
Липсва ми йогата, кръст ме боли за пръв път, че лежа по гръб, но това са бели кахъри:)
Коремът ми е подут много вероятно от упойка и медикаменти, колко ли ще е така.
Може ли високи дози витамин Ц да са проблем за ВЦ освен него няма кой да обвиня🤪

Пийк, мъчно ми е да чета за отношенията с мъжа ти, какво значи да му искаш пари? Кой плаща висчки комунални услуги, кой пазарува храна, дрехи и всичко? Ремонти и подръжка по кола?
Ако всичко си ти, то не знам трябва да е някъв извън земен лЬОбовник, щото съпруг не е, даже съквартирант не е:))

# 31 528
Жаки, всичко ще е наред Heart
Браво на момичетата!

# 31 529
Ох, вече няколко пъти засичам ,че обсъждате семейният бюджет. И така и не разбрах , нашият общ ли е или не. Аз имам моя сметка ММ има негова, ако ня някой парите свършват взима от другия. Сметките ги плаща ,който се сети пръв, и на който му е по удобно от към време. Но никой не прави фасони на другия.
Та , според вас ние с общ бюджет ли сме ,или-не?

Общи условия

Активация на акаунт