Да се оплачем... 2022

• 2 047 574
  • 32 033
  •   1
Отговори
# 31 530
  • Наблизо
При нас имаме обща сметка и всеки си има отделна.Преценили сме според доходите ни кой колко слага в общата.Иначе Мм плаща сметките,а аз храната и дрехите за детето.
Всичко е спрямо кой с какво по се занимава.Траната се занимавам аз,защото той все не знае какво му се яде или се изхвърли с продукти за 50€ примерно за една манджа.

Бяхме в нещо като Музейко сутринта,скапах се..И маймуната спа само 40 минути и не успях изобщо да си почина.Вче цвърчи “Обувки” …което значи че иска в парка.И там съм непрекъснато на педал.
Честно ,уморих се много повече отколкото като ходя на работа..

Жаки,да се оправяш!!!
Контеса,поне нали си си вкъщи? Ще мине..

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 15:56 от BeautifulM

# 31 531
  • София
Жаки, от големи дози Ц може да се запечеш, но и от упойката може да има такъв ефект.

# 31 532
Когато имахме две коли, условно си ги деляхме на "моя" и твоя"- според това, кой си я е избрал, ползва основно и т.н. Често сме си ги и разменяли де, ситуации всякакви, тогава пък беше "с колата на ММ съм". Но без онази конотация с акцент на собственост/ притежание.
Сега пак сме с две, ама едната е служебна, другата е "наша", нищо, че нея аз основно я ползвам. Grinning

Жаки, добре си си дошла!
Май бая време са те държали в болница?
Стискам палци хистологията да чиста!!!

Ох, вече няколко пъти засичам ,че обсъждате семейният бюджет. И така и не разбрах , нашият общ ли е или не. Аз имам моя сметка ММ има негова, ако ня някой парите свършват взима от другия. Сметките ги плаща ,който се сети пръв, и на който му е по удобно от към време. Но никой не прави фасони на другия.
Та , според вас ние с общ бюджет ли сме ,или-не?

Не знам какъв ви се води бюджетът Grinning, но за мен това е един от адекватните начини за "семейно бюджетиране".

Последна редакция: пт, 28 окт 2022, 16:03 от TuЛи

# 31 533
При нас е като при Бюти. Имаме си обща и две отделни + всеки си има ПейПал и Револют. Отдавна съм спряла да следя кой какво плаща. А в магазина плащам с картата, за чийто ПИН се сещам в момента.
В тоя ред на мисли днес ММ ми прехвърли интернета на мое име, за да мога да сключа договор и да си купя телефон за по-малко пари. Хем ми е хубаво, хем ми горчи, че аз трябва да следя плащането. Няма пълно щастие Joy

Едит: Като видях комемтара на ТиЛи за колите - бях с ММ като си купи предишната кола. Бяхме заедно от няколко месеца. Сегашната я купи преди 4 години, ама нито бяхме женени, нито бяхме тръгнали натам. Сега все ми се кара, че казвам "колата ТИ". Било "нашата кола". Може, обаче някак ми е много трудно да си припиша половината като знам как събираше парите и я плати съвсем сам.

# 31 534
Жаки, само това да се чува. Милите деца, колко сладко!

# 31 535
   Жаки, вземи си Лаксит на доктор Тошков. Много меко и леко "работи", билкови са, не се привиква. Вечерта две хапченца и на сутринта нямаш проблеми.

# 31 536
  • Наблизо
Аа Лютиче,и с колата той се занимава. Имаме само една,тъй като аз ползвам градски транспорт за да ходя на работа.
Като цяло ми е добре,че бюджетът ми е това,което имам и харча.Нямам планирани преводи и не го мисля.Той да се занимава.Аз минавам с :Аз съм чужденката,ти звучиш по-авторитетно ако има проблем.

# 31 537
Жаклино, сЕди мирно! Желателно даже - леж си там. Айде веднъж и аз да изглеждам активна сравнено с тебе Stuck Out Tongue Winking Eye Ако много те напъва да направиш нещо, пиши. Ще заместя. Ако е ядене, пиене и третото и четвъртото. За йога и чистене, търси по-състрадателни жертви Stuck Out Tongue Winking Eye
П.с. личен подарък ти правя - Джони вчера за първи път каза чао на терапевтката и й помаха. Е, ако сме честни, ти си ми направила този подарък. Ся, дет казваше прабаба ми, да се оправяш и да не ме тревожиш вече.

# 31 538
Жаки, нека лошото е зад гърба ти
Интересни съвети давате, но като живееш с такъв човек....той не вижда нужда от дрехи, уроци или ремонт и толкоз. Ако щеш. Няма пари и това е

# 31 539
  • София
Интересни съвети давате, но като живееш с такъв човек....той не вижда нужда от дрехи, уроци или ремонт и толкоз. Ако щеш. Няма пари и това е
Ох бе Хепи, за пореден път те питам - сигурна ли си, че не живееш у нас?

# 31 540
  • ново
Пък мойта баба викаше "Добре, че всеки си е у тях!"
Аз бих казАла "Ако имате нещо за даване, акъл си имам!"

# 31 541
За децата ако няма пари и то дълго време, аз лично не мога да живея с такъв човек.
Общо взето с много малко мъжки типажи мога да си представя да живея и като ви чета ви съчувствам отдалече, защото тези решения са лични.

# 31 542
Та , според вас ние с общ бюджет ли сме ,или-не?

Вие сте хора, на които им стигат парите, най-вероятно. Когато стигат, че и остават, е лесно. При двама работещи всеки харчи и всеки плаща, никой не се отчита, защото няма нужда. Когато не стигат или стигат с ограничения, вашата схема не работи. И тогава изглежда, че всеки дърпа чергата към себе си. Не напразно я има приказката за любовта, която излита през прозореца.

Иначе вашата схема и при нас работи най-добре, но задължително условие е и двамата да сме със стабилни доходи за нея. При липсващо това условие, минаваме на друга.

# 31 543
Айде сега обобщения, съжаления... Според личното ми мнение, би давал човекът за децата и за всичко, но жената е твърде горда. Ама ще се оправи с времето, надявам се.
Жаки, всичко да е наред!

# 31 544
Жаки, толкова си запомняща се и неотразима, че чаках с нетърпение да се включиш отново. И знай от леля си Крякла, че доброто се връща, а твоите коментари винаги са били като мехлем за нуждаещите се. Сега стискам палци всичко да е наред и ти изпращам цялата си положителна енергия.

Общи условия

Активация на акаунт