Да се оплачем... 2022

• 2 047 508
  • 32 033
  •   1
Отговори
# 31 710
Човек иска за другите правила, а за себе си изключения.
Прекалено вярно.

# 31 711
Ако си купи айкън, кил токс или каквото и препоръчат в агроаптека ще се справи и сама, за доста по- ниска цена. Фирмите ползват същите препарати.

# 31 712
Ако си купи айкън, кил токс или каквото и препоръчат в агроаптека ще се справи и сама, за доста по- ниска цена. Фирмите ползват същите препарати.
Не съм сигурна, но и не искам да споря. При нас трябваше 20 минути след пръскане да е затворено и да излезем, след това мощно проветряване. Два часа след това шкафовете и всички повърхности се измиват и към момента всичко е ок.
Оплаквам се, че мен смяната на часа ме довърши. Не спах, днес се влача, а не ми се ляга. Поне се поглезих с маникюр и педикюр, хапнах. Стачкувам за домакинската работа. Ще седна с книжка на терасата и така...

# 31 713
Оплаквам се, че след всичкото пазене и внимаване цяло лято, дъщерята снощи е забравила прозорец на терасата отворен...а отворила вратата да се проветри. 
Котарака е паднал, явно се е подхлъзнал на перваза.  Нямаше как да се приберем снощи,  днес си дойдохме рано рано и веднага в клиниката.
Няма никакви фрактури, но си е сцепил устната, лигавиците подути. Третираха го с каквото трябва и сме вкъщи. Видимо е доста по добре след инжекциите.  Най-важното е, че се движи нормално, ходи до тоалетна. Все още не е пил вода и ял, но сигурно и това ще направи.
Утре сме пак на преглед и инжекции. След два дни ще направят снимка, не било ок сега да слагат упойка и искат да се стабилизира,  за да може да стои спокойно сам.

# 31 714
  • France
Обичам след работа да е светло. Да се разходя малко, да спортувам в парка, да вечерям навън. Не обичам и ме подтиска да се мръква рано. Имам чувството, че денят приключва в 4-5. Всяка година ми липсва лятното време.

# 31 715
Това е в инструкциите за ползване на всеки инсектицид за борба с битови неприятели.
Един райд ще помогне. Проблем е, че не вършат работа за яйца и стадий какавида. Ако има такива, цикъла продължава.

# 31 716
И в Канада има монополизъм. Да не ви казвам колко плащаме за интернет, телефони и кабелна телевизия на месец. Защото има монополизъм.
Тук някои производители се изхитряват и намаляват грамажа за същата цена. Така купувачът плаща същите цени като преди. Реално погледнато, идеята не е лоша, особено за джънк фуд.

Често се прави това с храните Simple Smile Тъп търговски трик, но минава. Миналата година купувах, от супермаркет, едни опаковки по сто грама колбаси - прошуто, милански салам. В Италия това. Правим си по някой друг сандвич за из път. По едно евро бяха. Тази година станали 1.30. Дотук добре, всичко поскъпва. Едва след това установих, че вече са по 60 грама, ха, ха. Тоест не 30% увеличение, ами почти двойно.

Редактирам, сега прочетох за котето на Есеншъл... Дано му няма нищо на хайванчето... Най-големият ми кошмар е това, страдащо животинче. Човекът си казва, то не може. Дано всичко е наред!

# 31 717
Има едни димки за гъгрици, пеперуди и всякаква летяща сган по агроаптеките. Затваряш навсякъде, палиш димката и излизаш. След няколко часа проветряваш и загряваш.

# 31 718
И термин са му измислили. Шрингфлация. Запазват цената, но намаляват грамажа. Не е честно според мен, спрямо потребителя. Че и гръмки изрази използват "ние запазваме цените". В същото време грамажът е 30% надолу.

# 31 719
  • Бургас
Има едни димки за гъгрици, пеперуди и всякаква летяща сган по агроаптеките. Затваряш навсякъде, палиш димката и излизаш. След няколко часа проветряваш и загряваш.
Точно за димките щях да пиша.
Фирмите работят с такива.

# 31 720
И термин са му измислили. Шрингфлация. Запазват цената, но намаляват грамажа. Не е честно според мен, спрямо потребителя. Че и гръмки изрази използват "ние запазваме цените". В същото време грамажът е 30% надолу.

Не го знаех термина. Тъпо е като подход. Неуважително към клиента, подценяваш интелигентността му. Тъй като съм и от двете страни, и на търговец и на потребител, да кажа, че потребителят винаги трябва да е нащрек. За храните - гледа се винаги цената на килограм или литър. А не като мен - на опаковка Simple Smile .

# 31 721
  • Наблизо
Добре де,как може да приключим антибиотика в петък всичко уж ок и от вчера да се рязкашля пак? Като днес е осезаемо гадно..След 3 часа чак сме на доктор.

Не съм го забелязала при нас това шгринфлация,ама що да не дойде.Цените само си летят нагоре.За качеството обаче го виждам за някои неща.Купувам едни кроасанчета (натурално,нормални,по осем са в пакет) за да пращам на детето в училище.Ами развалили са ги.Специално тази марка купувах,защото бяха хубави и сега имат гадния маргаринен оставащ в гърлото вкус като другите.Не бях купувала може би няколко месеца и сега покрай училището пак почнах и ето.
Мен са ме нападнали виненки ли се казваха.Мъжът ми вика,че защото \съм оставяла плодове на показ ама те не са развалено е.Прибирам всичко в хлядилника и пак има!И попаднах на статия,че в повсеместно заради супер топлия октомври не са заспали.

Фило,и аз така ама сега ще се прибирам в тъмницата.Добре че поне ММ ще прибира детето вечер..

# 31 722
И още нещо за храните. Слушам, по новините по телевизията Simple Smile , че цената на каймата доближила и почти изравнила цената на месото... Ами, добре, че е така. Като поискам да ми смелят някакво месо в магазина, от един килограм месо със сигурност не излиза повече от кило кайма Simple Smile Смешно е и в същото време не е много смешно.

Последна редакция: нд, 30 окт 2022, 16:30 от Clotilde

# 31 723
И още нещо за храните. Слушам, по новините по телевизията Simple Smile , че цената на каймата доближила и почти изравнила цената на месото... Ами, добре, че е така. Като поискам да ми смелят някакво месо в магазина, от един килограм месо със сигурност не излиза повече от кило кайма Simple Smile Смешно е и в същото време не е много смешно.
Само, че готовата кайма, ако за това става въпрос, е бъкана с изрезки, обрезки, сланини и др. В този смисъл не е много ок цената на каймата да е колкото цената на месото. Като купуваш месо, което искаш да ти смелят, грамажа и цената на каймата е колкото цената и грамажа на месото.

# 31 724
Само, че готовата кайма, ако за това става въпрос, е бъкана с изрезки, обрезки, сланини и др. В този смисъл не е много ок цената на каймата да е колкото цената на месото. Като купуваш месо, което искаш да ти смелят, грамажа и цената на каймата е колкото цената и грамажа на месото.

Ами да де! Щом са се доближили цените, дано има вътре по-малко изрезки, обрезки, зурли и бррррр Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт