Имам една позната, която така се вкара във филм. Заряза си богатия мъж и детето, защото имала нужда да й пърхат пеперуди и хукна на другия край на България с новия Ромео, с който вярваше, че ще се хранят със любов и романтика. Първо се чудех с какво толкова я е впечатлил новият, но се оказа, че на живо действително има някаква харизма. Само дето трябваше да живеят на квартира, а освен това и да се съобразяват с негово дете от първия му брак, а после и с болен родител.
Жена, дето беше свикнала да живее в лукс, съм я виждала да се рови из втори употреби. Даже и обувките й бяха втора употреба. Набутаха се и с кредит за апартамент. И тъй няколко години се прехласваше по романтични бележки, оставени на хладилника и в един момент взе да мрънка, че й била липсвала среда. Не съм ли познавала доктори някакви, архитекти...И тъй в един момент на Мадам Бовари й писна от гола обич. Намести се на някаква по-добре платена длъжност. Ориентира се набързо в новата фирма кой шеф ще поддаде на чара й и Ромео беше зачеркнат.
Та...всичко това го разказвам, че когато една жена е свикнала да поддържа даден стандарт на живот, тръпката бързо се изпарява, ако не може да се постигне подобен стандарт с новия човек, колкото и да вярва в любовта. Затова предполагам, на авторката й се иска, но не и стиска. Такива забежки, като се превърнат в недобре обмислени завои, могат да струват доста скъпо.
Само да не разбере официалния партньор, че и неговата реакция е крайно непредвидима.
Ами човекът няма нужда от постоянни връзки, харесва си му така, явно може да си лови желаещи. Да вземе да го приеме и влюбената съпруга като забавление, то и без това една връзка е най-щастлива когато и двамата са на един акъл. Все пак и тръпката от това, че се крият е допълнителна емоция. Точно емоцията е това, което липсва у неудоволетворените съпруги
Ако направи от стария ерген нов съпруг нещата най-вероятно в един момент пак ще се върнат към скучния семеен живот, от който сега се опитва да избяга питащата, така че полза няма да има в дългосрочен план 🤨