?Въпроси всякакви за СО? 2022

• 337 996
  • 8 905
  •   1
Отговори
# 8 685
  • София
Понеже някой назад ме пита, анонимната каза, че плащат наем 330 + сметки през зимата макс 180. Тоест, от тези 1200 й остават близо 700 лева за храна и консумативи в най-лошия вариант, за двама човека. Не е много, но е поносимо и постижимо.

Но не е в това въпросът. Авторката иска да живее по на широко от това, но за целта зависи от неговите пари, които пък той не дава охотно за нея. Свикнала е да се разполага на чергата на мъжа, но сега открива, че не всички мъже желаят да й я отстъпят на нея. Докато нейната лична черга е малка, ще трябва да се съобразява с мъжа. Та, ако този не й е изгоден, да го сменя.

Иначе, делят разходи наполовина, но само тя домакинства, и тя организира плащането на сметките и пазара. Да, прецакала се е. При това положение мъжът трябва да е по-дащен финансово, но ето, че не е. Пак предлагам да му предложи варианта за процент от заплатата, като реакцията му ще е показателна. Ако не, да връща пръстена.

Мен честно казано повече ме притеснява това, че се отбива от домакинските задължения и че е неадекватен сам да се грижи за сметки и пазар. Но моята черга не зависи от финансите на мъжа и може би там е разликата. Когато не можеш сам да си покриеш желания масраф, се налага да си съобразяваш избора по съвсем друг начин. Затова и препоръчвам на анонимната да работи по този въпрос. Щедри спонсори все ще намери, но те вървят с техни си условия.

# 8 686
Лъвице, момичето се оплаква, че тоя възприема нейните пари като общи, и и държи сметка на парфюма и сешоар, а своите пари като лични, не тя на него да му държи сметка за айфона.
П. П. Джеймс, признай си, че  и ти си стиснат, такова оправдание само стиснат мъж може да изпляка. Значи, някой ако не е стиснат към жена си , задължително харчи пари по к.. На такъв му се казва развей прах, а не щедър мъж.

# 8 687
  • София
Лъвице, момичето се оплаква, че тоя възприема нейните пари като общи, и и държи сметка на парфюма и сешоар, а своите пари като лични, не тя на него да му държи сметка за айфона.

Държи й сметка, защото тя позволява да му държи сметка и защото тя иска да разполага и с неговите пари. Да видим как щеше да й държи сметка, ако тя беше с 3000, а той с 1300.

# 8 688
Не знаех, че за щедър се смята мъж, който покрива сметките за ток и наем, но добре. Научих поне нещо ново от темата.
Лъвица, към сметката включи и Интернет и кабелна още 50 лв, не, че са много, но все пак да сме обективни. Исках преди 2 месеца да дава 100 лв повече предвид по-скъпия ток и храна, но той отказа, ам като отказва ще яде, за каквото има пари, защото не смятам аз да доливам в бюджета като и без това давам повече, вярно са 70 лв, ама пак са повече.
И последно за подаръка не сме се разбирали нищо, аз му подарих на Коледа, а той нямаше подготвен подарък и ми каза да си харесам нещо, че ще го плати той, питах го до колко да си харесам, защото мога и нещо за 1000 лв да поискам, каза, че не е мислил по въпроса и му предложих да е за същата сума, колкото е неговия подарък, но за зла негова участ си харесах нещо по-скъпо, но го питах дали е ок с цената, тогава каза, че уж няма проблем, ама 2 дена по-късно ми го натяква.

# 8 689

Държи й сметка, защото тя позволява да му държи сметка и защото тя иска да разполага и с неговите пари. Да видим как щеше да й държи сметка, ако тя беше с 3000, а той с 1300.
Много издребнявате. Дадох пример,  че няма значение кой, колко в различни етапи, има значение отношението. И то такова ще остане, независимо от доходите.

# 8 690
  • Варна
Боже, тоя мухльо даже не си е направил труда да й вземе нещо за Коледа...

# 8 691
Добре де, човекът въпреки (предполагаемата) разлика в доходите е отказал да додаде за общия бюджет за храна, и ти имаш съмнение дали да го зарежеш? Какво каза, защо отказва?

Аз разбирам, че ти имаш по-малко възможност, и ако изкарва колкото мислиш ти, 100 лв повече действително не са много, то наистина ако ще е така всеки да пазарува и да готви за себе си. Но защо ще сте двойка тогава ми е мистерия.

# 8 692
  • София
Анонимна, след като си говорила за увеличаване на сумата за общи разходи и той отказва, какво повече чакаш? Казваш, че ти с този бюджет не можеш да се справиш и той да поеме нещата в свои ръце с тези 1200 лева. Ако не, връщаш пръстена и сойонара. Отначалото ти казах, че сте несъвместими. Дори ти да си правата във вашата драма, това нито ще те огрее, нито ще ти увеличи бюджета. Това ти е изборът.

Значи, всички разбрахме, че той й държи сметка на нейния остатък, само ти нещо друго. Би ли споделила какво, че ми е интересно?

Споделила съм, достъпно е за четене Wink

# 8 693
Да, най-чудното е защо са двойка. За чувства не прочетох никъде, само някакви стотинки се пресмятат, деца няма, нервят се взаимно, той не проявява интерес към здравето ѝ, тя с такава досада и неприязън говори за него... анонимна? Защо сте заедно?

# 8 694
Аз този, като го гледам ще е несъвместим със всяка жена, ценяща себе си....така, че не виждам Анонимна, какво още правиш с него и на какво се надяваш.
Стиснатостта си е душевно , вродено състояние, за което няма лек.

Последна редакция: чт, 29 дек 2022, 17:05 от happy doc

# 8 695
  • София

Значи, всички разбрахме, че той й държи сметка на нейния остатък, само ти нещо друго. Би ли споделила какво, че ми е интересно?

Споделила съм, достъпно е за четене Wink
Същото като нас, само дето не го видяхме между редовете, а мо-тамо написано.

Анонимната я разбирам. Много хора се подлъгват по чуждите мерки и теглилки в тоя живот, започват да го приемат на нормалост и започват да се съмняват в собствения си обективизъм. Иска сверяване на часовника момичето - с него, без него - все тая.

# 8 696
А де, аз кво казах, всеки с отделен рафт в хладилника...
Тоя стиснатия, дори си е направил труда да ти купи нещо за първата ви Коледа заедно... Не знам защо, но се сетих за един разка на О Хенри, мисля беше, в който момичето продаваше косата си, за да купи верижка за часовника на момчето, което пък продаде часовника, за да й купи гребени за коса...

# 8 697
Мъжът трябва да е щедър, няма значение колко вземал. Дори и поравно да вземат, щедростта е в отношението. Всеки достатъчно далновиден мъж е наясно, че за една жена във връзката / дома / семейството е най-важно да се чувства стабилно, сигурна и спокойна, задоволена битово. Екстрите отделно. Без тази база и делене като мишок, всяка жена ще се изнерви, без оглед на доходи и интелект.
Това не е мъж, а мишок.

# 8 698
  • София
Аз честно казано от целия разказ не разбрах кога и как този мъж я е искал - не му пука за здравето й, не иска да дава пари за нея, един подарък не се сеща да й купи. А тя с него по любов. Откъде дойде тая любов и съзря ли тя някога у него такава? Големи очаквания базирани на нищо ми се струва нейната работа.

# 8 699
Мъжът трябва да е щедър, няма значение колко вземал. Дори и поравно да вземат, щедростта е в отношението. Всеки достатъчно далновиден мъж е наясно, че за една жена във връзката / дома / семейството е най-важно да се чувства стабилно, сигурна и спокойна, задоволена битово. Екстрите отделно. Без тази база и делене като мишок, всяка жена ще се изнерви, без оглед на доходи и интелект.
Това не е мъж, а мишок.

С това съм абсолютно съгласна - и при моя ценя много щедростта му (която не е насочена само към мен, по принцип си е такъв), точно защото ми дава едно чувство на спокойствие и стабилност. Иначе от нас двамата аз имам много повече и съм с по-висока заплата, и винаги съм била. За съжаление обаче в много случаи жените искат щедър мъж заради собствения си мързел и липса на амбиции, не за да се чувстват спокойни и обичани и сигурни, че човекът би ги подкрепил в нужда. Такива са често несамостоятелни и на отглеждане и не са в състояние да се оправят сами - четем ги редовно.

Общи условия

Активация на акаунт