? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 348
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 7 785
  • In The Middle Of Nowhere
За ТБИ не може ли да блокира номера или да им каже любезно да не звънят. Аз имах уреди на изплащане преди години, отначало звъняха служителите колкото да се отчетат, но от доста двреме не звънят.... явно им е омръзнало.

# 7 786
За ТБИ
- не вдига на непознати
- записва и блокира номера
- вдига и като му изпеят за чудния нов кредит/изплащане и питат има ли интерес - им казва, че е безработен от няколко месеца.
Ако обаче нещо е просрочил, съветвам да не се прави на интересен, ами да иде на място за предоговаряне.

Дневния ток последно беше нещо като 20-23 стотинки с ДДС на квч. Сметката е като за един много усилен климатик или два не толкова усилени.

# 7 787
22 стотинки. Ако няма лихви
А защо не си плащате кредитите?

# 7 788
Той не е казал, че брат му не изплаща, точно обратното - изплатил е преди година и половина. Аз го писах като принципен съвет, понеже в една тема тука чета някакви уникални абсурди, а и наживо съм чувала.

# 7 789
Преди години, за да се прави на интересен, ММ ми подари телефон на изплащане от Париба. Е, след това повече от десет години не ме оставиха на мира. Ма не искате ли кола - мерси, имам си. Ма не искате ли нова - нова е. Ма не искате ли друг модел - не. Ма не искате ли ремонт - не. Ма не искате ли екскурзия - не. И така до безкрай, плюс писма по пощата.

# 7 790
Още не съм гледала филма и не знам - защо това се казва Blade runner 2049? Не го намирам в официалния саундтрак.

# 7 791
Странно, аз имам две неща на изплащане с кредитна карта през БНП Париба в момента и преди години имах лаптоп на изплащане, а нито веднъж не са ме търсили с предложения. Не знам как да се чувствам, прецакана или като галеник на съдбата Grinning

# 7 792
Мисля да взимам телефон на изплащане. Нямам банкоматна карта и вноските ще ги внасям на ръка. Спрях се на TBI банк обаче разбрах че лихвите са им високи и се плаща повече ако закъснея дори с ден. Истина ли е и кой е най добрият вариант?

# 7 793
Направо като галеник се чувствай, много бяха досадни

# 7 794
Лихви като лихви. Аз и с ТБИ, и с Париба съм имала на изплащане. Оскъпяват, не е като да си платиш 100% веднага, но не е нещо супер фрапантно. П.п. и да, ако закъснееш, почват да те търсят и има лихви, което е нормално.
Плащала съм вноски към Париба на каса на изипей, взимаха ми нещо като 1.20-1.50 на вноска - това преди 5-6 години.
Не съм сигурна дали не е възможно да плащаш през банкомат, който приема банкноти, без ти самата да имаш карта. Знам,че съм плащала с моята карта от банкомат и на моя, и на друга банка - за същия уред, за който съм внасяла и на изипей. На банкомат не ми вземаха такса.
Сега може да са сменили нещо.

# 7 795
Лихвите за стока на изплащане, мисля са горе долу еднакви при различните фирми, предлагащи услугата. Сега си смятах колко ми излиза оскъпяването на едната стока - 13 %, като в тях се включват и застраховка за защита на плащанията и на кредитната карта. Втората стока взех на безлихвено изплащане за 6 месеца. Имах парите да си купя вещта, ама като видях прИмоцията, се възползвах. Защо да не го разсроча, като няма да се оскъпи.

# 7 796
  • In The Middle Of Nowhere
Да си кажа само моят скромен опит с тби до преди 5-6 години. Взимала съм уреди, (колко е била лихвата не помня, но не е било нещо непоносимо). Плащах само на каса във фирмата. Имах мисля, че забавяне 1-2 пъти за по 1-2 дни, но не са ми правили проблем. След това да са ми звъняли 2-3 пъти в месеца за по 20 секунди и това е. Не си спомням вече кога за последно са ми звъняли. Така че може и да са се променили вече нещата. А може и да има по-нахални служители в различните градове.

# 7 797
  • Далечният изток
На мен всеки месец ми пращат по един СМС, последните, че съм одобрена за кредит... TBI това. Преди много години (може би 7-8) си взех лаптоп чрез тях. Не ми звънят, но СМС-и пращат редовно с някакви предложения.

# 7 798
Може би с една предплатена карта, да ке даде този номер...после картата се хвърля, и не те търсят...или те издирват актуалния ти номер? Но не би трябвало, ако ти не си им го дал...
Разсъждавам си де...

# 7 799
Абе, хора, за да ви звънят и притесняват, има една отметка в договора, който подписвате и там е разковничето. Не желая да получавам оферти по телефон, sms, мейл и т.н. Мен защо не ме притесняват от TBI, като поне три пъти съм взимала на изплащане от тях. Защото следя за въпросната отметка. Последният път дистанционно подписах изплащане, точно когато ни хлопнаха кепенците да стоим затворени в къщи през 2020, а на мен ми умря съдомиялната.

Общи условия

Активация на акаунт