? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 371
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 7 770
  • пустинята Гоби
Мвждуградските автобуси не са градски автобуси. Сякаш като имаше заповед да се носят маски в тях се спазваше, че сега нямало яснота.

# 7 771
  • София
Който иска да се пази, няма пречка и без изрична заповед да си сложи маска.
Маската се слага да предпазваш другите, а не себе си! Като сложиш маската разбиваш силата на издишния въздух и от там евентуалната концентрация на вирусите, които изхвърляш навън.

# 7 772
Маската и носещия пази. Който иска, нека си носи и без да е задължително. Аз не искам да нося, ако не е задължително, затова питам дали е. Там, където е задължително, я слагам, иначе не.

# 7 773
  • Далечният изток
Маската се слага да предпазваш другите, а не себе си! Като сложиш маската разбиваш силата на издишния въздух и от там евентуалната концентрация на вирусите, които изхвърляш навън.
След две години и половина от обявяване на пандемия и налагане на мерки, да се изказва подобно твърдение, е меко казано несериозно...

# 7 774
Много хора разсъждават по този начин. Аз не съм спирала да нося маска, когато влизам в големи магазини. И странно - гледам, че някои хора, като ме видят с маска и отскачат настрани, все едно съм заразна. А аз я нося, за да предпазя себе си.

# 7 775
  • София
След две години и половина от обявяване на пандемия и налагане на мерки, да се изказва подобно твърдение, е меко казано несериозно...
Твърде меко казано е че вашите изказвания са несериозни.

# 7 776
  • Далечният изток
Нямам намерение да влизам в полемика и то по теми, по които толкова много е изговорено и изписано.
Не ми харесват категорични изказвания, опровергаващи /уж/ мое мнение, завършващи с удивителни, това е всичко. За останалото всеки може да си намери информация.

# 7 777
  • София
Нямам намерение да влизам в полемика и то по теми, по които толкова много е изговорено и изписано.
Не ми харесват категорични изказвания, опровергаващи /уж/ мое мнение, завършващи с удивителни, това е всичко. За останалото всеки може да си намери информация.
Аз категорично мнение не съм изказал. Обяснил съм какви са научните мотиви за насене на маските. В моите мнения удивителни няма, така че няма от какво да се възмущавате. От тук нататък има си специлна тема за КОВИД и маските и идете там да си развивате бунтарските теории.

# 7 778
  • Далечният изток
Аз категорично мнение не съм изказал. Обяснил съм какви са научните мотиви за насене на маските. В моите мнения удивителни няма, така че няма от какво да се възмущавате. От тук нататък има си специлна тема за КОВИД и маските и идете там да си развивате бунтарските теории.

За научните мотиви за и против каквото и да е предпочитам да се осведомявам от съответните научни публикации, а не от анонимни форуми. И тук приключвам по темата.

# 7 779
ММ, преди да се разболея от К19 близо две седмици пътува с влак. Някъде през това време се е заразил и съответно и мен.
Много е гадно, така, че аз бих посъветвала - вечно отворен прозорец и маска в близост до хора.
Иначе влаковете които са едно купе са с прилични тоалетни. Аз просто винаги си нося антибактериални кърпички за ръцете...

# 7 780
А ако пътуваш с автобус от Варна до София? Ще слагаш и сваляш маската след табелата за всяка област.
За мен е най-добре да се каже, че в общественият транспорт, аптеки и здравни заведения се ходи с маска от момента, в който първата област светне в червено.
Никой не пречи да си носи човек маска, ако такива са убежденията му. Защо трябва да е задължително? Вчера пътувахме с БДЖ и в съседното купе имаше една жена, която беше с маска през цялото време. Температурата във влака беше вероятно около 40 градуса. Аз щях да получа инфаркт, ако бях с маска, защото просто не се дишаше от жега, но жената с маската изглеждаше ОК. Та така, всеки може да си сложи маска, няма да му направят забележка.

# 7 781
И аз пътувах с маска във влака. И на връщане пак така ще е. Не ме интересуват другите.

# 7 782
Къде мога да видя какви събития и прояви има за деня в София: културни, музикални, спортни, детски и др.?

# 7 783
  • под тепетата
Във Варна от 1 август е задължително в градския транспорт и магазините ползването на маска .
Вчера във влака за Варна не се дишаше, с два часа закъснение се движехме. Ако бях на кратко разстояние, бих си сложила маска, но  тези 9 часа със сигурност  не бих ги издържала.

# 7 784
  • София
На село (чез) са ни начислили 100лв за миналия отчет...
Не си намирам скорошна фактура - колко е в момента дневната (там нямаме нощна)?

ПП: Може ли да се забрани да звънят за какво ли не от ТБИ (брат ми е теглил преди 2г. да изплаща нещо за 6мес)

Общи условия

Активация на акаунт