? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 392
  • 14 736
  •   2
Отговори
# 7 755
Пони, според мен няма да стане на остъклен балкон, то си е градинско растение. Ако балконът е топъл през зимата виж някое стайно пълзящо, има много.
Или заповядай в цветарската тема Grinning

# 7 756
В БДЖ маските задължителни ли са?

# 7 757
  • Буркина Фасо
не.

# 7 758
Убеден ли си?
Че нещо не успявам да намеря заповедта.

# 7 759
  • Буркина Фасо
Убеден ли си?
Че нещо не успявам да намеря заповедта.
ако я има и аз щях да я намеря.
нищо не пречи да си носиш една. Smiley

# 7 760
  • Далечният изток
Заповедите са на съответните РЗИ-та. Търси там.

# 7 761
Пони, според мен няма да стане на остъклен балкон, то си е градинско растение. Ако балконът е топъл през зимата виж някое стайно пълзящо, има много.
Или заповядай в цветарската тема Grinning

Чак за цветарска тема не ставам. И не харесвам много цветя в саксии. Но към климатиса имам специално отношение, напомня ми много неща и за него бих се прежалила. Благодаря. Когато нещата около мен се поуталожат, бих пробвала да го засадя под балкона, той пак ще стигне догоре.

# 7 762
Благодаря и на двамата Simple Smile

# 7 763
  • Далечният изток
Благодаря и на двамата Simple Smile
Моля.
В обществения транспорт в съответния град, да - автобуси, метро, трамваи примерно, но жп транспорта няма как да обхване заповедта. Освен ако БДЖ евентуално нямат някоя своя заповед...

# 7 764
  • Deutschland/HE
За общественият транспорт не е ли редно МЗ да пусне една обща заповед, а не да се играе на парче по области. Тогава освен БДЖ да си пуска заповед, ще трябва и автобусните превозвачи по дългите линии.

# 7 765
  • Далечният изток
Може би е редно, но към момента такава заповед няма.

# 7 766
Не точно така с министъра.
Аз съм бляла някъде, но сега се сетих, че имаше наредба (май беше наредба) , че в области с висока заболеваемост РЗИ могат да въвеждат мерки.

# 7 767
  • Буркина Фасо
За общественият транспорт не е ли редно МЗ да пусне една обща заповед, а не да се играе на парче по области. Тогава освен БДЖ да си пуска заповед, ще трябва и автобусните превозвачи по дългите линии.
обща заповед ще има когато всичките области светнат в червено (или там каквито бяха изискванията).
иначе се действа на парче. при нас няма голяма бройка на заболелите - няма и смисъл от заповед за маски.

# 7 768
  • Deutschland/HE
А ако пътуваш с автобус от Варна до София? Ще слагаш и сваляш маската след табелата за всяка област.
За мен е най-добре да се каже, че в общественият транспорт, аптеки и здравни заведения се ходи с маска от момента, в който първата област светне в червено.

# 7 769
  • Далечният изток
Който иска да се пази, няма пречка и без изрична заповед да си сложи маска.

Общи условия

Активация на акаунт