? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 560 932
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 8 370
Във Варна има ли хотел със закрит басейн в централната част на града?

# 8 371
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Дева, то се отваря, но после, като натисна изпрати, ми казва “Гледай си работата” Grinning .Ще видя после от пълната версия, някаква “магия” ще да е, ама е хитро донякъде.

заради теб изпратих лично на бонго!  ууууужжжжааааасссс!

Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 8 372
  • София
Добри, кажи, че си през пълната версия Grinning
Наспамих темата, просто се чудя как е възможно това (нали съм програмист, уж)

# 8 373
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
на лаптоп съм. да пробвам и през телефона ли?

мина пак.
povre, povre Bongo!!!

# 8 374
  • Deutschland/HE
Във Варна има ли хотел със закрит басейн в централната част на града?

Хотел Димят има малък басейн, за друг не знам.

# 8 375
Не съм сигурна, че положителен тест за ковид след боледуване означава, че човека още е заразен. Тези неща се гледаха в началото ма пандемията, после кой прави изобщо контролни тестове? Щом е спазила карантината, значи може да се връща на работа и не е заразна. Щом се притеснявате, шефа да я пусне хоум офис, какви тестове да прави и защо?
Доколкото разбрах не си е изкарала карантината, а иска да се връща на работа на 8-ми ден, та затова предложих тест да си направи поне.

# 8 376
  • пустинята Гоби
Да, моя е грешката, бях решила, че карантината за болни е вече 7 дни, че щяха да ги намаляват, но явно не са.

# 8 377
Имам едно питане . Купувам памперси преди 3 дни на цена 20 лв ,а вчера същите ми ги продадоха на 25 с уговорката,че били вдигнати. Да ,ясно знам че всичко се вдига ,но на самия пакет лепнат етикет 17.50. Това означава,че стара партида продават на нова цена . Това редно ли е ?

# 8 378
Новата стока нали ще я заредят на новата цена.
По същата логика е, когато има промоция на даден продукт в месеца се намаля цената му, а не се гледа на коя цена е зареден.

# 8 379
  • Точно където трябва
Появи ми се сърбящ обрив между гърдите точно, на малък участък. Ситни пъпчици, които днес виждам, че са с бял връх. Ккаво може да е това чудо?

# 8 380
Трябва ми здрава, качествена, изпитана подматрачна рамка 160/200, в Икеа няма този размер. От къде другаде? Някой да препоръча изпитана такава?

# 8 381
Имам едно питане . Купувам памперси преди 3 дни на цена 20 лв ,а вчера същите ми ги продадоха на 25 с уговорката,че били вдигнати. Да ,ясно знам че всичко се вдига ,но на самия пакет лепнат етикет 17.50. Това означава,че стара партида продават на нова цена . Това редно ли е ?

Няма писани правила по въпроса, но, теоретично, ако търговецът е купувал продукта на 15 лв. и го е продавал на 20, а са му обявили нова доставна цена от 20 за следващо зареждане, той няма избор и трябва да увеличи цената дори на остатъците от старата партида, иначе губи.
   Отделно от това обаче, продуктите трябва да се преетикетират. Според закона за защита на потребителите, ако има разминаване в цени в магазина, клиентът трябва да получи по-ниската обявена цена. В случая пропускът е на търговеца, но ти трябва да получиш продукта на обявената на етикета цена, пропускът остава за негова сметка.

# 8 382
Един въпрос от юридически характер, за когото подозирам кое е вярното, но все пак ми се иска да попитам.

Та значи дядо Иван е стар и болен и няма сили да се разправя с продажбата на имота си на село. И затова упълномощава внука си Гошко да продаде същия имот. Гошко го продава съвсем добросъвестно и предава получените пари на дядо си (всичко с банкови преводи, съвсем официално и бяло). И всичко по сделката свършва.

Въпросът ми е дали по някакъв начин продажбата, респективно доходът,  се води на Гошко? Или Гошко е само инструмент за да се извърши продажбата де юре от дядото и продажбата и доходът си се водят на дядото.
От което следва, че ако след месец Гошко продаде и своя апартамент няма данъчните да му кажат "Хопа, продал си два имота, дължиш данък". Всъщност това последното е сърцевината на въпроса ми.

# 8 383
  • Далечният изток
Пълномощникът действа от името и за сметка на упълномощителя и резултатът от всички фактически и правни действия преминава в патримониума на упълномощителя.
Тоест на дядо му.

# 8 384
Нищо няма Гошко, той е само пълномощник...правните последици настъпват в правната сфера на дедото...Гошко действа от чуждо име и за чужда сметка, така пише в пълномошното.

Общи условия

Активация на акаунт