? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 237
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 7 995
  • BG-DE
И аз не виждам проблем ако всички наследници са живи какво значение има дали удостостоверението е издадено преди 15 години или преди 15 дни 🤔

# 7 996
  • Fairbanks, Alaska
Скрит текст:
Ти трябва, да. Има един такъв момент с декларирането на наследство - ако не го декларираш в този 6 месечен срок, в рамките на две (или три, не помня точно колко) години след това, подлежиш на глоба, която беше нещо от порядъка на 400 лв. Но като мине този срок, не дължиш вече глоба. По стечение на обстоятелствата, декларирахме придобити по наследство имоти и двамата със съпруга ми чак около 6 години, след като ги придобихме и не платихме нищо. Докато се прибера от общината до вкъщи и седна на лаптопа, за да си платя данъците през интернет, всичко беше съответно на мое и на негово име.

А как тогава сте плащали данъците на имота? Освен ако не са плащани....
Плащани са редовно, на името на покойния собственик. Казваш в данъчното ЕГН и не е нужно лично човекът да плаща... Като е за вземане на пари не питат чий е имота. Прибрахме се след декларирането и всеки от своя профил в интернет банкирането вече имаше и този имот на свое имe в данъците. От тогава вече 5 години плащам по интернет.

В данъчното не могат да се платят данъци на починал човек, но в касите може.
Може, може. На каса в данъчното в общината съм плащала. Не в Изи пей.
Когато майка ми почина, месец след това успях да платя данъка ѝ за апартамента. Но на следващата година не успях и се наложи да прехвърлим нейния дял. Затова ми беше интересно как са плащани данъци толкова дълго време без прехвърляне. Освен ако е било в по-ранен период, преди 2018 година.

# 7 997
Нотариусите първи получават достъп до базата население на ГРАО. Не ми се търси точно кога, но е преди повече от 10 години. Ако не е актуално удостоверението, веднага могат да видят това.

# 7 998
И аз не виждам проблем ако всички наследници са живи какво значение има дали удостостоверението е издадено преди 15 години или преди 15 дни 🤔
Нито една институция в София, която борави с този документ, няма да го направи.
Не държа всички да мислят като мен, просто аз така мисля.

Освен ако е било в по-ранен период, преди 2018 година.
Преди 2018 беше.

# 7 999
Не искат тестове, страх ме е просто да не забележат,че кашля твърде много и да направят проблем,защото ако наистина е Корона ще ни се провали цялата екскурзия,а парите изобщо не са малко...
Сериозно ли?! Да не забележат, че кашля твърде много! Или той вече е с Корона, какво ви интересуват другите, важното е парите да не изгубите......

Аз искам да попитам при ваксиниране на дете срещу Ковид и двамата родители ли трябва да присъстват или някакво съгласие подписват?

# 8 000
Според закона за здравето се изисква съгласие на единия родител. Ако детето е малолетно, съгласието дава родителя.
Ако е непълнолетно-съгласие дават детето плюс един родител.

# 8 001
Mlv, за изтеглянето на парите на починало лице не е нужно да са заедно наследниците, може всеки индивидуално да получи дяла си..
Това зависи от банката. В ПИБ искаха да сме всички заедно. Всички наследници подписахме документите за закриване на сметката и за тегленето. Касиерка в ДСК ми е казвала, че при тях може всеки поотделно и последния закрива сметката. Явно политиката им е различна.
На мен пък точно ДСК ми казаха, че трябва да отидем всички наследници заедно...

# 8 002
В ЦКБ също ни искаха заедно, но беше отдавна.

# 8 003
Не всяка кашлица е корона, просто си направете домашен тест, а , ако излезе +, ще го мислите.

# 8 004
Хората, които си веят зад...ника и бацилите свободно , не мога да ги разбера. Като въпросният - буха, въздух не може да си поеме, ама тръгнал там...някъде си...

# 8 005
ММ преди години заспал на климатик, разболя се, после по предписание на лекар пи "лек" антибиотик, пожълтя, хепатит. И добре , че в Окръжна му направиха подробни изследвания, та се оказа токсичен(медикаментозен) хепатит и не лежа със заразните, а в гастрото. Та не е задължително кашлицата да е свързана с бацили.

# 8 006
Не е, не е свързана с бацили. Кашля защото се чувства добре, и е здрав като кон. Нищо му няма, да лети така...нали

# 8 007
Тета, не споря. Що да не кашля от алергии? Друг е въпросът, че болен да пътуваш се губи удоволствието. Те си знаят. Но, да се свързва всичко с Ковид, ми е прекалено.

# 8 008
Help!
Вчера с изненада установявам, че от картата ми са дръпнати 100 лв. /гледам през моб. приложение на ЦКБ/ и на основания пише google ads.
Скрит текст:

Дълго мислих какво може да е, да не би да съм цъкнала някъде по грешка и установих, че неделя съм дръпнала едно приложение за гривната ми (за различни интерфейси), за което за всяко стваляне на тапет се заплаща по 10 лв.. Грешката си е моя, че не съм видяла...не помня и да ме е питало де...а на телефона имам google wallet и към него имам регистртирана банкова карта и явно процесът е автоматичен. Thinking Не знам дали дали е възможно...
Изтрих го веднага и повече не съм ползвала и днес гледам, следващата транзакция, пак с основание goole ads и не мога да разбера какво се случва Frowning1 А на тази първата (на която вчера пишеше google ads) основанието липсва, само останалата част от текста е същия...добре че направиш скрийшот, че да видя разликата.
Скрит текст:
Моля за съвети къде да отваря да проверя и какво да правя оттук нататътък. Кое да стопирам...Да не съм се "регистрирала" някъде без да разбера..и така да ми дръпа. Ще откача.
Гледах си хисторито на google wallet, защото обикновено плащам с телефона, но там не са отразени подобни плащания.
Тепърва ще търся и банката, но не знам дали могат да ми дадат по-подробно информация за транзакциите.

# 8 009
Защо не видиш в гугъл плей - абонаменти - дали не си абонирана за нещо?
Също така си запаметила картата вероятно, като начин на плащане - махни я от там.
Бих писала към приложението/сайта, към който е абонамента, с искане да ти върнат парите. Не се знае дали ще проработи, при мен проработи, върнаха, писала съм и тук...

Общи условия

Активация на акаунт