? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 561 158
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 8 190
  • Далечният изток
Скрит текст:
Като гледам, хич не са осъдени! 😁 Що за термин "реабилитиран". Осъждан -> минало време -> чист като сълза... Тя и религията ни такава - постиш, влезеш в черквата, помолиш се дядо Боже да ти прости и си излизаш от там като младенец без ни един грях.
О, да, може да измислиш ново наказателно право.
Реабилитацията съществува сигурно от 1000 години. Ама пък ти мотивирай едно предложение и го внасяй в НС, що не...
Въобще ми е през... от кога съществува реабилитацията. Коментарът ми е за това, че е опорочен термина из основи у нас. И че е поредния пример за човешкото лицемерие.
И на мен ми е особено важно твоето мнение...
Задължително ли е да се изказваш по всеки въпрос, дори и да не го разбираш?!

# 8 191
  • Бургас
Търся книгата “Ари - животът и времето на Аристотел Онасис”. Някой да я има и да иска да ми я продаде?

# 8 192
Някой да е преспивал скоро в Рилския манастир да сподели как стоят нещата? Нужно ли е да се прави резервация много предварително, условия и тн. Била съм там преди сто години и нямам спомен вече. Двама родители с дете сме.

# 8 193
  • София
miamim, прочете ли какво ти написах 1 пост по-горе?
Това е пътя за ползване на максимален болничен.
Но след като те няма трябва да се разбереш с ЛЛ предварително.
Съмнява ме да може със задна дата 25.08 - 05.09.
Пак да попитам болничния от болницата с операцията ли е или техния вече е минал и сегашния е от ЛКК. Ако е първото - не очаквай да се изтъпаниш на 07.09 и да се поднови. То и няма как - от болничното заведение се полагат само 30 дни.

# 8 194
Чудесни инструкции за източване на социалната система. Дай ѝ и един съвет как да се изкара инвалид пред ТЕЛК, че да грабне и една инвалидна пенсия.

# 8 195
Защо да е източване? Жената е след операция, не ходи да пие мартини на Бахамите с болничен,че да не губи ПГО.
То пък човек да не реши да се лекува както трябва, *аси!

# 8 196
  • София
Aisha, прочетох. Сегашният ми болничен е от болницата, в която ме оперираха (на 25 юли). Доколкото разбирам, ще трябва да отида там на комисия на 25 август (когато изтича сегашния), за да може да ми дадат още 1 месец напред. С ЛЛ няма какво да се разправям май.

Чудесни инструкции за източване на социалната система. Дай ѝ и един съвет как да се изкара инвалид пред ТЕЛК, че да грабне и една инвалидна пенсия.
Абе ти сериозно ли? Още не е ясно дали ще съм полуинвалид или нормален здрав човек, както бях преди.

# 8 197
miamim предполагам знаеш къде е ЛКК , която трябва да ти удължи болничния?  Малко преди да отидеш на рехабилитация отиди там приготви необходимите документи и ги остави на регистратура като обясниш , че ще се забавиш с получаването. Така или иначе ЛКК се събира (обикновено )веднъж седмично и оформя всичко само документално без да присъстват пациентите. Поради това , че се събират веднъж седмично могат да издават назад , но не и предварително. В твоят случай , ако се събират например в сряда ти можеш да минеш на 31.08 и ще ти издадат продължението от 26.08.

# 8 198
Защо да е източване? Жената е след операция, не ходи да пие мартини на Бахамите с болничен,че да не губи ПГО.
То пък човек да не реши да се лекува както трябва, *аси!
Инструкциите да се лъже какви симптоми и колко са тежки, какво е според теб?
Сигурно ти знаеш по-добре от лекарите какво ѝ е, как и къде трябва да се лекува.

Човек да не се мине да каже истината, *баси...

# 8 199
  • София
Да, чудесни инструкции за точене на соц. системата мога и давам винаги. Все пак и ние, белите хора сме внасяли с години и при болест ни се полага време и средства за лечение. Защо само да внасяме, а да ползват мангалите?
На въпроса на miamim - от болницата едва ли ще дадат втори болничен. Но не пречи да ги посетиш докато си тук и да чуеш как да процедираш. Обичайно насочват към ЛЛ за последващ и от там - по описаната по-горе от мене схема. ЛЛ не хапе - проверено е.

# 8 200
  • Буркина Фасо
Aisha, прочетох. Сегашният ми болничен е от болницата, в която ме оперираха (на 25 юли). Доколкото разбирам, ще трябва да отида там на комисия на 25 август (когато изтича сегашния), за да може да ми дадат още 1 месец напред. С ЛЛ няма какво да се разправям май.
от болницата няма да ти издадат нов болничен след като вече са ти издали 30 дневен болничен.
с епикризата и др. документи отиваш при личния и той да те препрати при ЛКК.  поне така беше при нас.
обади се на личния да ти каже подробности. но си мисля, че от болницата трябва да има предписание, че ще се нуждаеш от още болнични за да може личния на това основание да те препрати към ЛКК.

# 8 201
И аз така знам. След болничния от болницата, продължение се издава от ЛКК, с направление от ЛЛ.

# 8 202
  • София
Благодаря, разбрах, че трябва да мина през ЛЛ.
Инструкциите да се лъже какви симптоми и колко са тежки, какво е според теб?
Сигурно ти знаеш по-добре от лекарите какво ѝ е, как и къде трябва да се лекува.

А ти сигурно много знаеш какво ми е точно, какви симптоми имам, колко са тежки, дали лъжа или не?
Успокой се, няма да кандидатствам за телк. Ти отиди....

# 8 203
Да, чудесни инструкции за точене на соц. системата мога и давам винаги. Все пак и ние, белите хора сме внасяли с години и при болест ни се полага време и средства за лечение. Защо само да внасяме, а да ползват мангалите?
Защото заради такива чудесни инструкции въведоха простотията първите 3 дни да са в намален размер и за сметка на работодателя. И тия дето си декларираме реалния доход и се осигуряваме на максимума, но ползваме болничен само когато наистина е необходим сме двойно прецакани и то точно когато сме болни.
И заради продължаването на тия "високо морални" практики прецакването става все по-дълбоко, че всеки път като вдигнат осигурителния праг забравят "случайно" да вдигнат и дневните лимити за обезщетенията.
Точно мангалите болнични не ползват, защото за да ползваш трябва да работиш. Те от другаде точат.

А ти сигурно много знаеш какво ми е точно, какви симптоми имам, колко са тежки, дали лъжа или не?
Успокой се, няма да кандидатствам за телк. Ти отиди....
Аз коментирах постовете на Aisha, не твоите. Та недей да ми казваш къде да ходя.

# 8 204
И аз така знам. След болничния от болницата, продължение се издава от ЛКК, с направление от ЛЛ.
ММ след операция си вземаше болнични точно от болницата, където го оперираха. Три месеца подред, не е ходил при ЛЛ.

Общи условия

Активация на акаунт