? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 552 301
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 14 055
Странно как хората в Европа не се притесняват от това 😊 Явно ние българите продължаваме да нямаме нужда от права и свободи.
Не, не мисля! Но ако ще бъдем в евро, много хора ще го загазят финансово, това е от първостепенно значение,  мисля, но това последното е мое мнение.
И, при това доказано при по-слабите икономики на южна Европа!

# 14 056
  • Буркина Фасо
Странно как хората в Европа не се притесняват от това 😊 Явно ние българите продължаваме да нямаме нужда от права и свободи.
Ние българите си хващаме личната карта и пътуваме,  където си искаме и примерно сутринта като се кача на колата си към 7 часа, горе-долу към  15 ч вече мога да съм на плажа в Гърция, не виждам чак какъв проблем е това, че не сме още в шенген, чак пък толкова, а.... това ,че ще сме в евро и няма да обръщаме левовете си, може би това вече е проблем?? Не, не мисля! Но ако ще бъдем в евро, много хора ще го загазят финансово, това е от първостепенно значение,  мисля, но това последното е мое мнение.
ама няма ли  левчето да стане официалнd валута на ЕС ? Smiley

Последна редакция: ср, 14 дек 2022, 17:02 от ]|I{•------» ❼0ʘ❷_𝐎𝓖Ⓝ𝔬в «------•}I|[

# 14 057
Тая тема сега за въпроси ли е или за чесане на езици 😜 няма да изпитаме ценови шок както Гърция, която умилно си е подценявала валутата, за да печели от експорт, за разлика от нас, които сме на борд.

# 14 058
Цитат
  Абсолютно, трафикът на деца е много сериозно нещо и пак се намират изроди да успяват да го направят. Също и при разделени родители. Не може единият по свое усмотрение само да може да изведе детето. Колкото повече защити, толкова по-добре.
Абсолютно.Точно,защото в зап.Европа нищо не гледат,много непълнолетни с 1-2 полета за деня,стигнаха до Турция.Докато на родителите мине работният ден и мислят,че пубера някъде се е запилял,сума ти момчета и момичета вече бяха в Идил.И то бели,кореняци европейски младежи.Последно с голяма доза късмет у нас хванаха турчина,който беше взел невръстната си дъщеря от Нидерландия и помъкнал към Турция.Преди да стигне в България си минавал спокойно с детето из разграденият,европейски двор.

# 14 059
Ние българите си хващаме личната карта и пътуваме,  където си искаме и примерно сутринта като се кача на колата си към 7 часа, горе-долу към  15 ч вече мога да съм на плажа в Гърция, не виждам чак какъв проблем е това, че не сме още в шенген, чак пък толкова, а.... това ,че ще сме в евро и няма да обръщаме левовете си, може би това вече е проблем?? Не, не мисля! Но ако ще бъдем в евро, много хора ще го загазят финансово, това е от първостепенно значение,  мисля, но това последното е мое мнение.

- Под "ние българите" разбираш физически лица, за тях наистина няма кой знае какъв проблем. Проблемът е за бизнеса - за тировете, корабите и прочее транспорт, където на границите се губи много време и това са загуби за милиони, а може и милиарди, глобално погледнато.  И липса на конкурентност.

- Никой не би трябвало да загази финансово, ако приемем еврото. Поне няма никаква реална причина за това, защото, защото макроикономически погледнато ние и сега сме с евро, просто на банкнотите пише лев. Но винаги можем (типично по нашенски) сами да си създадем инфлация - гонен от стремежа да не се мине и от убеждението, че "всички говорят, че цените ще станат по две" Ганьо без съмнение ще се пробва. Точно както се пробва сега и ни докара двойна инфлация на тази в ЕС. Но тогава вината няма да е в еврото, а в нас самите - кофтият материал със сбърканите чипове.

# 14 060
Имаме къща на село от няколко години. По нотариален акт се води "с неопределена площ", в данъчното да декларирани едни квадрати, които не отговарят не реалните. Как можем да променим площта в нотариално акт? Да викаме фирма, която да направи геодезическо заснемане?

# 14 061
Според мен вижте първо  в ЗМДТ как точно се определя данъка и откъде точно се взема площта на сградата, тоест ЗП и РЗП са в декларацията. Мисля че накрая в закона има приложения и формули и т.н. детайли. Ако с някакво удостоверение може да се предекларира, защо да "поправяте" нотариалния акт.

# 14 062
има ли начин да се премахне опцията на messenger за споделяне на снимка във фийда?
изобщо, що за абсурд!?-ако исках да правя стори, нямаше да отивам в messenger
вече 2 пъти се случва да сложа нещо,което не е искам

# 14 063
  • София
А1 или Виваком за ТВ и Нет? (вкл. спортен пакет и повече детски канали)

# 14 064
  • София
Виваком едно година искаха да стана техен клиент по техни условия, накрая склоних, а те дойдоха с договора на друг човек, в друг квартал.
Теглих им една (100) и ги изпратих.
Техниците нямат общо,де, ние дружно плюхме по Виваком.
На А1 за абсолютно същото - доста по -малко.
Вече 4 месеца нямам никакво оплакване.
Спортните не знам, детските - гледа се Ник Дж. и Давинчи, като клоня повече Давинчи да се гледа.

# 14 065
Препоръчайте ми, моля, паста за зъби която да не сладни! Да не е сладка, а свежа...последните които купувах, вке ми накъргват на захар, дъвка..абе сякаш ям торта, ако ме разбирате...

# 14 066
Здравейте, някой знае ли какъв е този виртуален портфейл в сайта на озон? Като тръгна да правя поръчка има  10лв и ми ги приспада от сумата. Четох общите условия, гледах обяснението за поръчка, но там такова нещо няма. Да не трябва после да ги връщам с лихвата?

# 14 067
  • Somewhere far away
Ползвай си намалението спокойно, точно затова е този виртуален портфейл. нищо не трябва  да връщаш.

# 14 068
Във Вайбър има ли вариант за някакъв тип скрита кореспонденция, която не оставя хронология? Чат,който да се изтрива и за другата страна,или хич да не се пази?!

# 14 069
Според мен вижте първо  в ЗМДТ как точно се определя данъка и откъде точно се взема площта на сградата, тоест ЗП и РЗП са в декларацията. Мисля че накрая в закона има приложения и формули и т.н. детайли. Ако с някакво удостоверение може да се предекларира, защо да "поправяте" нотариалния акт.
Ами, дори и застраховка се дърпат да ни направят, защото не е описана реалната площ.

Общи условия

Активация на акаунт