? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 552 414
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 14 085
Има ли регламент относно редуване на смените, при трисменен режим на работа, по цяла седмица? И конкретно, след една седмица нощна смяна, каква следва? Първа, или втора?

Според КТ - в Правилника за вътрешния трудов ред.

# 14 086
  • София
След нощна смяна няма как да отидеш законно нито първа, нито втора защото имаш минимална почивка.
Мисля, че при трисменен режим на работа, е 24 часа минимум, тоест когато се обръщат смените. Иначе в самата нощна седмица може 12 часа почивка ( от нощна за нощна ).

# 14 087
Спешен въпрос - в София къде могат да прегледат баба ми на ехограф ,има много силни болки в корема и червена урина?!

# 14 088
  • София
Спешен въпрос - в София къде могат да прегледат баба ми на ехограф ,има много силни болки в корема и червена урина?!
Пирогов. Коремна хирургия имат спешен кабинет.

# 14 089
За да не цитирам няколко души, които се включиха в казуса със селската къща - става въпрос за самата къща, не за двора. В данъчното е декларирана като къща + прилежащи постройки с обща площ 50 и няколко кв.м, по скица със сигурност беше повече, но колко точно - ще излъжа.
Бях питала една позната, която работи в отдела по картография в общината, но май и тя не беше много наясно, спомена за удостоверение за търпимост Thinking
После каза за ново геодезическо заснемане, та затова и аз реших, че само така ще се получат нещата. Нотариусът, при когото изповядахме сделката, ни е познат. Ще говоря пак с него и/или адвокат.
Благодаря на включилите се със съвет Simple Smile

# 14 090
Пирогов, имат добро коремно, и добри уролози. Но и там се чака най-много.
Ако имате съмнения за корем - ВМА спешната хирургия са много добри, правят буквално чудеса, малко хора ходят там и се минава по-бързо.

# 14 091
Не знам и аз , защото ми каза,че й е зле чак когато се сви от болка на земята . Призна си,че от няколко дни й е червена урината и я боли ниско корем.

# 14 092
  • Далечният изток
Баба ти с болки на земята, ти пишеш по форумите?!
За спешна помощ не си ли чувала?

# 14 093
Дайте идея за подарък на момче 7 клас, някаква книга на английски готина?

# 14 094
Тя твърди, че й минава ,дадох й някакви обезболяващи,които Лл каза по телефона.но виждам, че не е добре и не й минава и ще я водя на лекар ,тя отказва иначе ..

# 14 095
За да не цитирам няколко души, които се включиха в казуса със селската къща - става въпрос за самата къща, не за двора. В данъчното е декларирана като къща + прилежащи постройки с обща площ 50 и няколко кв.м, по скица със сигурност беше повече, но колко точно - ще излъжа.
Бях питала една позната, която работи в отдела по картография в общината, но май и тя не беше много наясно, спомена за удостоверение за търпимост Thinking
После каза за ново геодезическо заснемане, та затова и аз реших, че само така ще се получат нещата. Нотариусът, при когото изповядахме сделката, ни е познат. Ще говоря пак с него и/или адвокат.
Благодаря на включилите се със съвет Simple Smile

Я пак кажи какъв точно е проблема, за какво е цялото упражнение и какво ще правите?

Търпимост би трябвало да има извадено при изповядване на сделката. Ако не са били налични запазени строителни книжа, нотариус изповядва сделка при представяне на удостоверение за търпимост. Питай познатия, или прочети отзад на нотариалния акт какво има изписано като представени документи.
Търпимост е нужно при бъдещи преустройства по къщата да речем - за да ти извадят разрешение за строеж за новото строителство, се доказва законност на сградата - дали с разрешение за сроеж, дали с удостоверение за търпимост.

Къщата си има площ значи, заедно с пристройките е 50 кв.м., ако разбирам правилно. Та какъв е проблема?

# 14 096
7 клас момчетата не знаят на коя свят са,  вероятно учи и за кандидатстване, едва ли ще седне да чете книги, освен ако не е запален читател, а ако е такъв нещата, които иска са му ги купили.
А и тук избора на англоезични книги е много ограничен.

# 14 097
Телефон 112 -> линейка! За възрастен човек с болки и кръв в урината! Те ще я откарат където трябва.

# 14 098
7 клас момчетата не знаят на коя свят са,  вероятно учи и за кандидатстване, едва ли ще седне да чете книги, освен ако не е запален читател, а ако е такъв нещата, които иска са му ги купили.
А и тук избора на англоезични книги е много ограничен.
Ще заминава да учи в Англия и затова исках да е нещо,  поне да упражнява

# 14 099
  • София
Дайте идея за подарък на момче 7 клас, някаква книга на английски готина?
В Хеликон имаше много добри адаптирани издания на известни англ. автори , мисля че са подходящи.

Общи условия

Активация на акаунт