? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 552 060
  • 14 736
  •   3
Отговори
# 14 145

Къде трябва да проверя какви документи искат за "безплатна" винетка... майка ми има право но заради бумащината и декларации не й се занимава..
Не е бумащина, елементарно е. Но ако сто лева са ѝ излишни и е толкова заета...
Може и с ел. подпис, работа за нула време, два-три сканирани документа и това е. Последно получих онлайн потвърждението след няколко дни. Без опашки, транспортни разходи и губене на време.

Елементарно е, но при възрастни хора не е съвсем елементарно. Най-добре заведи майка ти до "Местни данъци и такси", най-близкото място. Ще попълните няколко документа, не са съвсем за невежи, не юристи Simple Smile , макар и млади. Ще питате, ще ви връщат Simple Smile . Но стават нещата, ще станат и при вас. Успех!
Извинявам се за чаршафа, но умишлено цитирах, за да не се заблуждават хората- за винетка се кандидатсва в Социално подпомагане по район, не в  Местни данъци и такси( там се опрощава данъка на колата, но само ако е на нейно име, ако е СИО- на нейната половина). Самото подаване е изключително лесно като процедура и  отнема не повече от 5 минути с попълването на декларацията( в която няма нищо сложно, имат образци , а и самите служители съдействат....най- сложното са данните на колата, които се преписват от талона). Носи се талона на колата, ТЕЛК-овото решение и последната застраховка. Както са писали по-горе- може и он лайн.

# 14 146
  • София
Нещо не ми е ясен този казус с фиша. Защо се обаждат на теб, след като собственикът е друг? Мъжът ти декларирал ли е пред КАТ, че ти си карала колата при предполагаемото нарушение?
Нямаме обяснение.Няма измама.Кварталния го е връчил на съпруга ми.Платихме в Изипей.Вече така ще процедират.Нова практика.

# 14 147
Това нещо възможно ли е наистина да спира UV? Пише слънцезащитно и до там... други аналози видях с много подробни спецификации, но затъмняват, спорат топлината, и са на доста по-различни цени...
https://mr-bricolage.bg/folio-shsm-slntsezaschitno/p/875688

# 14 148
Скрит текст:

Къде трябва да проверя какви документи искат за "безплатна" винетка... майка ми има право но заради бумащината и декларации не й се занимава..
Не е бумащина, елементарно е. Но ако сто лева са ѝ излишни и е толкова заета...
Може и с ел. подпис, работа за нула време, два-три сканирани документа и това е. Последно получих онлайн потвърждението след няколко дни. Без опашки, транспортни разходи и губене на време.

Елементарно е, но при възрастни хора не е съвсем елементарно. Най-добре заведи майка ти до "Местни данъци и такси", най-близкото място. Ще попълните няколко документа, не са съвсем за невежи, не юристи Simple Smile , макар и млади. Ще питате, ще ви връщат Simple Smile . Но стават нещата, ще станат и при вас. Успех!
Извинявам се за чаршафа, но умишлено цитирах, за да не се заблуждават хората- за винетка се кандидатсва в Социално подпомагане по район, не в  Местни данъци и такси( там се опрощава данъка на колата, но само ако е на нейно име, ако е СИО- на нейната половина). Самото подаване е изключително лесно като процедура и  отнема не повече от 5 минути с попълването на декларацията( в която няма нищо сложно, имат образци , а и самите служители съдействат....най- сложното са данните на колата, които се преписват от талона). Носи се талона на колата, ТЕЛК-овото решение и последната застраховка. Както са писали по-горе- може и он лайн.
Да допълня, че автомобилът трябва да отговаря на някои изисквания за мощност и кубатура на двигателя и ако не е с новите талони, от последните две години, трябва да носите големия талон на автомобила. Заявление може да се изтегли от интернет, а може и да се вземе на място и да се попълни. Безсмислено е да се ходи по-рано от 10 дни преди изтичане на настоящата винетка. Независимо дали е закупена от вас или е служебно издадена на инвалид, ще ви върнат.

# 14 149
  • София
Сушилникът ми за дрехи е метален, но боята взе да му се олюпва. Здрав е и не ми се иска да го сменям, но пък на обелените места вече има ръжда. С блажна боя ли да го мина или с нещо друго?
Аз ползвам това .
Хем премахва ръжда, хем е грунд, хем боя. Има и по-ефтини марки, но не са толкова добри като протектата.
Използвам я за сушилника, за хладилника също. До мивката е и от мокренето се появяват малки петънца ръжда.

# 14 150
Някой ползва ли Mail.bg?
От снощи до момента нямам достъп и понеже отскоро имам профил там, се чудя дали проблемите са чести?( реших да сменя абв- то, че ми омръзна от бъгове, ама да не е станало" от трън, та на глог" ....)

# 14 151
  • Пловдив
Аз ползвам от mail.bg ... не знам от кога, повече от 10 години. Нямам никакви проблеми в момента.

# 14 152
Искам да направя поръчка за конкретен продукт от Декатлон, който го има в магазин, но не и онлайн. Как става това?
Обадих се да питам, служителят,  който вдигна ми отговори "питайте някого, който знае" Anguished Е, питам ви Smiley

# 14 153
Влизаш в сайта, правиш си профил и поръчваш. Имаш избор на доставка - да ти го донесат или да си го вземеш от магазина. Второто може да спести доста пари (ние си купихме скъп надуваем каяк). Хубавото е, че в профила ти се пази покупката и ако се наложи рекламация става лесно. Нашият каяк показа дефект и ни върнаха парите на момента. Искахме смяна, но не можело по някакви причини - отидохме в магазина, върнаха ни парите и веднага си купихме нов Simple Smile
Като цяло нямам забележки.

# 14 154
  • София
Можеш да помолиш в магазина да ти запазят продукта. Прибират ги в един шкаф. Казваш кога ще отидеш да го вземеш. И продукта те чака. Аз така съм правила.

# 14 155
Черна станция, благодаря Hug Проблемът е, че артикулът не е наличен онлайн и не мога да го добавя в количката. Иначе пише, че го има физически в три магазина.
Amiamo, благодаря и на теб Simple Smile за съжаление трябва да пътувам до магазин, при мен няма. По-удобната ми опция е да го изпратят.

# 14 156
Магазина и онлайн са им две различни неща и не си бъркат поръчки, стоки, всичко. Много е смахнато! Поръчах нещо си и се озовах в магазина преди да го изпратят дори. Поисках да го взема от там и да откажа поръчката. Не можело. Две различни служби били, нямали общо помежду си.
Остава някой да го купи и да ви го изпрати.

# 14 157
Онлайн магазинът на декатлон е голямо разочарование. 2 поръчки съм правила оттам преди време, едната така и не дойде, другата минаха 3 седмици в телефония и все чакаха артикула и приключих с този магазин и онлайн и офлайн.

# 14 158
  • пустинята Гоби
Моят опит с онлайн магазина е силно положителен, така че явно зависи.

Не виждам как може да се поръча стока, която е не налична в онлайн магазина. Не само при Декатлон е невъзможно, Икея са същата работа примерно.

# 14 159
Остава някой да го купи и да ви го изпрати.
Това направих Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт