? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 552 033
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 14 310
  • Точно където трябва
Дълга и широка е, но трябва да преподпишем с А1, те предложили евротръст. Лицето пътува за чужбина и няма как лично да подпише. Иначе не можело...Да не ни прекарат нещо?

# 14 311
Няма да са А1 ако не ви прекарат, ама вероятно ще е по друг начин.
Това на евротръст е приложение, където се идентифицираш лицево разпознаване с камерата на телефона, подобно на регистрацията в револют. После имате определен брой подписвания на месец през техния облак безплатно, след това се плаща. Щом А1 го приемат може да подпишете така.

Но това реално не е квалифициран електронен подпис, въпреки че го пробутват за такъв. Не е толкова сигурен и мисля че и не покрива законовите изисквания за такъв и затова на някои места не се приема.

# 14 312
  • София
Вчера влезнах на сайта на ЦГМ и видях че има опция за карта която да се зарежда онлайн или на гише с какъвто вариант искаш. Може да я заредиш и с определена сума;  да си плащаш билетчета всеки път когато се качиш на автобус или друг транспорт.
Има вариант да си направиш акаунт и там да регистрираш Виза или Мастъркард да ти е карта за пътуване и може да следиш къде и за колко си пътувал.
Къде точно намерихте този вариант да заредите картата с определена сума?

# 14 313
  • UK
Сега не мога да намеря сайта, но в описанието на картата на сайта на градска мобилност беше отбелязано  pay as you go, което според мен значи да можеш да заредиш определена сума в пластиката и да си я валидираш във всеки автобус с еднократно билетче.

# 14 314
Къде в София има банкомати на ДСК, които приемат банкноти за депозит?

# 14 315
В Сердика център

# 14 316
  • София
Сега не мога да намеря сайта, но в описанието на картата на сайта на градска мобилност беше отбелязано  pay as you go, което според мен значи да можеш да заредиш определена сума в пластиката и да си я валидираш във всеки автобус с еднократно билетче.
Може, ама не за описания от вас вариант, а за строго определени плащания.

# 14 317
  • София
Къде в София има банкомати на ДСК, които приемат банкноти за депозит?

Кулите Софарма, на бул. Драган Цанков.
И по моловете, в клона на ДСК.

# 14 318
Дълга и широка е, но трябва да преподпишем с А1, те предложили евротръст. Лицето пътува за чужбина и няма как лично да подпише. Иначе не можело...Да не ни прекарат нещо?
За подписване на договор с А1 мисля, че не е необходим електронен подпис.
Аз поднових тази година договора си с тях и по спомен ми изпратиха съобщение на телефона, после изпратиха код , който трябваше да въведа в приложението - Моят А1 и май ЕГН , ако не бъркам и това се смята за електронно подписан договор.
После изпращат съобщение на телефона , че договора с тях е преподписан успешно.

# 14 319
  • Бургас
Кой ще ми издаде болничен за гледане на възрастен в къщи? Моят ЛЛ, неговият ЛЛ или от болницата, където е на лечение в момента?

# 14 320
Неговият личен лекар.

# 14 321
Пращала съм 4 пратки по Спиди, на едната си загубих товарителницата. Имам известие,че имам наложен платеж по 3 пратки. Всички твърдят, че са си ги взели още в понеделник. Трите,на които имам товарителницата ги проверих,взети са . Четвъртата как да проверя,като я нямам, или жената ме лъже,че е взета,или нещо има объркване от страна на Спиди. Там могат ли да проверят какво съм пращала , в смисъл какво се прави като не знам товарителницата?!

# 14 322
Кой ще ми издаде болничен за гледане на възрастен в къщи? Моят ЛЛ, неговият ЛЛ или от болницата, където е на лечение в момента?
Но се съобразяват с общия брой дни болнични, които си ползвала през годината. Особено сега, през декември са по-внимателни. А и отпадането на ЛАК определено затруднява ЛЛ.

# 14 323
Пращала съм 4 пратки по Спиди, на едната си загубих товарителницата. Там могат ли да проверят какво съм пращала , в смисъл какво се прави като не знам товарителницата?!
Всичко могат да проверят по телефонния ти номер.

# 14 324
  • Sofia
.

Последна редакция: ср, 21 дек 2022, 12:54 от Doli

Общи условия

Активация на акаунт