? Въпроси всякакви ? (2022 г.)

• 550 882
  • 14 736
  •   1
Отговори
# 14 490
  • Козлодуй
На мен са ми давали за двама различни специалисти  и то нямащи нищо общо в един ден ( след направен профилактичен преглед )и то не инцидентно , а няколко пъти .

Хм, странно тогава защо моята ЛЛ е постъпила така. Извика ме в друг ден да ми даде другото направление.
Защо изобщо те е извикала като направленията са електронни

# 14 491
Поредната недомислица- Ел. направление, но трябва да отидеш до ЛЛ, за да се разпишеш.

# 14 492
  • София
Ползвала съм електронно направление от ЛЛ. Не съм ходила да се разписвам.

# 14 493
На мен са ми давали за двама различни специалисти  и то нямащи нищо общо в един ден ( след направен профилактичен преглед )и то не инцидентно , а няколко пъти .

Хм, странно тогава защо моята ЛЛ е постъпила така. Извика ме в друг ден да ми даде другото направление.
Взе ли ти и двата пъти потребителска такса? Ако отговорът е да, може това да е причината.

Ами ако е сметкаджия, може.
Моят, при последното ми ходене, ми взе една такса за издаване на тримесечна рецепта, 1 направление за специалист и поставяне на противогрипна ваксина. Можеше да ме вика 3 пъти и да иска 3 такси.

Поредната недомислица- Ел. направление, но трябва да отидеш до ЛЛ, за да се разпишеш.

Пак си е до ЛЛ. На майка ми иска да ходиш, моят ми ги пуска електронно, без да съм стъпвала. И рецептите също, но последния път ходих на място, заради ваксината.

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 13:33 от DeVa®

# 14 494
  • софия
Винаги трябва да ходя до ЛЛ, вкл. за "електронното" изписване на лекарства на майка. Никога не плащам ПТ, но винаги трябва да се подписвам на някакви листа. Дори тя ми чете от някакви техни указания, че трябвало пациентът да се подпише.
Поредната простотия. Уж електронно, но не съвсем. Имам електронен подпис и съм почти 100% сигурна, че не мога да го ползвам за целта, а и не искам да затруднявам Лекаря. Уважавам нашия. На писарушки ги превърнаха, не на хора, които отговарят за здравето и живота ни.

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 14:35 от zvаnchе

# 14 495
Звънче, същото.
Да не отварям дума за "улеснението" наречено "тримесечна рецепта", ама ако не кацнеш в аптеката на същата дата като предния месец, +/- 1-2 дни, от аптеката я изтриват и пак наново ходене до ЛЛ, чакане и губене на време.

# 14 496
  • Deutschland/HE
Къде мога да намеря дъска за редене на пъзели с дръжки?

Не съм виждала такова нещо, ние ползваме изрязана плоскост от фазер, с ~ размери 150х100, така се събира и пъзел от 1500части.

# 14 497

Така тя остава без потреб.такса обаче.

# 14 498
  • Бургас
Това е Бош,нали!?
Моята е същата. Ти на коя програма переш най-често?

П.П.
Сега погледах моята,малко се различават програмите.

Последна редакция: вт, 27 дек 2022, 15:49 от karzz

# 14 499
Къде мога да намеря дъска за редене на пъзели с дръжки?

Не съм виждала такова нещо, ние ползваме изрязана плоскост от фазер, с ~ размери 150х100, така се събира и пъзел от 1500части.

Не знам за какви дръжки става въпрос, но аз например съм виждала това
https://www.ozone.bg/product/postavka-za-redene-na-pazeli-17976/

# 14 500
  • Deutschland/HE
Добре изглежда, но е малко като размер. Последният пъзел, който редихме е с размери 98х76.5см.

# 14 501
  • София

Така тя остава без потреб.такса обаче.

Така е. Много често при лично посещение в кабинета дори не иска да плащам 3 лв. Когато ходя в кабинета, винаги оставям 3 лв. Когато ползвам болничен, понеже се разминаваме с работното време, ми го оставя на Регистратурата. Пак не взима потребителска такса.

# 14 502
Като сте заговорили за електронни направления да попитам.
Вече по телефона ли можеш да получиш, без да ходиш до личната?
Ако е така, е направо пробив в медицината..не че ползвам де, но за много хора си е спестено време и чакане по опашки.

# 14 503
  • София
Обаждам се по телефона на ЛЛ. Казвам за какъв специалист ми трябва направление. Първо проверява колко пъти през месеца ми е дала направления и дали имам право на още едно. Издава го веднага. На прегледа отиваш на Регистратурата. Казваш, че си с електронно направление за.... Казваш на коя дата е издадено направлението и ЕГН-то си /така по-бързо го намират /.  Това е.

# 14 504
  • Deutschland/HE
Направленията са електронни, но нали трябва да си разпишеш амбулаторния лист за прегледа, не е много редно да се дават по телефона.

Общи условия

Активация на акаунт