ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 108

• 53 057
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
и аз срещам спорни твърдения за кокосовото масло, след абсолютното му митологизиране преди 10 год
скоро подслушвах разговор във фитнеса за това, че сме нямали ензим за усвояването му и се отлагало незнамсикъде
отдавна съм го намалила, използвам го за гофрети и омлети, не ми пречи аромата, фюжън-кухня си наричам бърканите яйца Simple Smile

# 196
Споделям мое лично виждане .Работих доста години като шеф готвач в хубави ресторанти в България след това и по круизни кораби във Франция и там видях един колега да яде от въпросното кокосово масло всяка сутрин и преди тренировка . Мъж на 45 години с добро телосложение и здраве /спортуващ интензивно/ той ми каза че се чувства добре .Не защитавам и не съм против ! Всеки прави своя избор. Успех на всички в мисията с още няколко килца надолу и удовлетворение в огледалото

# 197
  • France
Няма как с просто око да се разбере състоянието на артериите му. 🤷‍♀️

# 198
Да се отчета и аз минус 1кг добре е при положение, че 2ри ден почти не мърдам от дивана. Немога да си стигна дори крачките, вчера ми беше лошо, но днес просто си стоях.
Вече взе да ми се ходи на работа, хубавото е че Омикрона се предаде🤣

# 199
  • тук и там
Докато бях болна,и  аз нямах апетит..ама после наваксах. Оздравявай-това е  най-важното, а тялото ще си вземе това от което има нужда да се възстанови.(очаквай да ти се повиши апетита )

Направих японката, две клипчета по 20 минути. Колкото да се раздвижа, не че горя нещо  с махане на ръцете..(тя предимно това прави).Grinning
Изкарах днес. Не фаст, но нещо такова.
Скрит текст:
Калориите са по-малко даже. Вкарах едно кисело мляко, но половин ползвах да си напрявя айран.Но не съм пила и вода. Като не ям,не съм и жадна и не ми се пие. Както и да е, дано да мога да изкарам още един ден (мисля четвъртък или петък), и да не наваксвам с калориите през останалите дни.

# 200
За въпросният др Берг нищо научно не намерих в нета. Наистина ли е доктор по медицина или се занимава с разни алтернативни учения?

Кинезитерапевт Stuck Out Tongue

# 201
Не става при мен с домашни тренировки..2 дни и съм още на +, а правих 2 пъти по 30 мин.
Ще си правя ходене на вън. Слагам.таргет 8000 за ден и ще се стремя да не падам под тях.

# 202
Добро утро и от мен,

положението с кантара същото, някоя сутрин ще го метна през прозореца, хаха. Simple Smile
Иначе...ям си както обикновено, но резултат надолу няма. Мисля да пробвам събота и неделя само на кисело мляко и омлети. Даже по-скоро омлети, щото кис.мляко не обичам.

Домашни тренировки...мисия невъзможна при мен.
Не знам как го правят хората, как намират сили, мотивация, да не влизат двеста човека при него постоянно и т.н.
Евала им правя.
Аз докато свърша всичко вкъщи и то станало 22ч.

# 203
  • France
За въпросният др Берг нищо научно не намерих в нета. Наистина ли е доктор по медицина или се занимава с разни алтернативни учения?

Кинезитерапевт Stuck Out Tongue
Тц - чакръкчия. Не е съвсем същото.

Спортът е навик. В момента, в който си го създадем, почваме да имаме нужда от него. За мен е удоволствие. Само да намеря време и почвам.

# 204
  • тук и там
Не обичам студ,вятър, дъжд и сняг..Като е хубаво времето -и колело карам , и вървя и си правя крачки -ама през зимата,убий ме-не мога да бъда активна навън.Имам програми(дом. тренировки) на Румяна Илиева,преди ги правех-но последните няколко години- не става. Колкото и пъти да ги започна-на третият ден ме заболява кръста,и после един месец не мога да се оправя.  За това гледам  сега да правя леко кардио(без подскоци)  или раздвижване като за начало, после може  да  захвана малко кростренажор във залата. Но тренировки ,в смисъл-истинска  тренировки, няма да е скоро(ако въобще стане някога). Невроложката ми каза- само плуване, йога, тай-чи и каланетика са подходящи ,но и тях с внимание .Нямам търпение да дойде пролетта, със сигурност съм по-активна тогава. Зимата не е моето време..

# 205
Добро утро и от мен да се отчета 69,5 цифрите продължават да слизат на долу .
Хубав ден на всички

# 206
Kassia, какво ти има точно? Защото и на мен една невроложка ми каза, че повече спорт няма да мога да практикувам и не трябва да си свалям пристягащия колан. Не я послушах и вече 3 години тренирам по програми на Любомир Иванов, а болките в кръста са ми само лош спомен.

# 207
  • тук и там
Бях с протрузии на няколко места  като ходих на скенер преди години, сега най-вероятно е дископатия.Имам пак час за скенер. Ще отида да видя какво е положението .
Миналото лято бях прискрипала нерв, цял месец бях на легло.Усещам си го аз кръста -макар и слабо последно време, наболява. При натоварване-веднага пак започва да наболява. Мажа с волтарен, но не мога след всяко натоварване да  се мажа  с лекарства.  Мъртва тяга, и упражнения-някои от които ги дават точно за дископатия, са ми супер проблемни. То зависи и къде точно по гръбнака е проблемът, но при мен -ей такива упражнения,могат да ме инвалидизират за месеци наред, а не да ми помогнат.
Скрит текст:

Но при мен са много факторите-с гръбначно изкривяване съм, и от там пък -заради компенсирането  , в последствие се появават други проблеми и така..След 45 не стават по-добре нещата, при  проблем със ставите и костите ..Blush

Последна редакция: ср, 02 фев 2022, 11:53 от Kassia

# 208
Заздравяването на мускулатурата в този случай само би ти било от полза, за да не стават по-зле нещата. Ако имаш интерес, разгледай сайта на Любомир.

# 209
Берг е алтернативна медицина, Меркола е остеопат или нещо подобно.
Аз пък за канадската нутриционистка нищо не намирам, само личното й мнение.
Точно това исках :различни източници и мнения и човек да си изгради лично мнение.
Оттеглям се от дискусията, аргументи за ползата на кокосовото срещу аргументи "анти-вакс" нямам.
Да се отчета
Направих цялостния медицински преглед (на всеки 5 години), но този път успях да ги убедя и инсулин на гладно поне да гледат.
За него нямам сравнение, но е 5 и всички 2 индекса са малко над долната граница т.е. идеално е всичко.
От преди 5 години единствено холестерола не е бил идеален, сега е.
В общи линии: след отслабване още дълго време циркулират мазнини в кръвта и следователно холестерола стои висок. Дюкан е прав по тази точка.
Другото е, че вътрешните мазнини/вицералните и в черния дроб имат нужда от мноооого време за елиминиране.
За това има слаби хора със затлъстял черен дроб или висок инсулин. Следователно сантиметра е наистина също важен, както и кантара.
Възпалението на рамото е изчезнало.
Това е изненада, защото риба не обичам , а омега 3 от ленено семе се усвоява съвсем малко от човек. Вероятно махането на всякакви растителни мазнини (омега 6) оказва влияние. Основно използвам патешка мазнина за готвене и кокосово.
Фаст 19/5 вероятно също е изиграл голяма роля за вътрешните мазнини и Възпаления.
Това е. Килограми идеални, плътност на кости също. И височината не се смалява, дори леко съм "пораснала" , но доктора реши лошо било меренето предишния път, тук лоста играе голямата роля.

Общи условия

Активация на акаунт