ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 108

• 53 060
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
Силви,а може ли да споделиш твоето хранене? Как изглежда един твой ден примерно?

# 181
Здравей те, минавам да се отчета след още три дни фастинг 20/4 резултат минус още едно килце Simple Smile , но на половинката хич не му се получава след 14 дни фастинг с Кето режим/разбира се с калориен дефицит/ е свалил само един кг , а той има много за сваляне към 20кг. И не мога да разбера защо няма резултат . Има ли някой идея защо не сваля ?
Мъж, лекар (алтернативна медицина), кето и фаст: доктор Берг
Примерно видео (оригинала на английски)
https://youtu.be/RspVsOLQxzI
Има много и си трябва четене/слушане.
Същото видео с озвучаване на руски
https://youtu.be/44AEvCINaCE
Има меню какво той яде и също така няколко видеа за видове/начини на интервално хранене.
Имаше в едно видео разказва за негова пациентка 120-140 кг,която за един месец дори едно кило не е загубила. Жената упорита, не се е отказала и са се получили нещата.
И не, идеята на интервалното не е " да се намалят още повече калориите ", а да "успокоява" хормона за складиране: инсулин. Висок инсулин- няма отслабване.
Естествено и другата крайност е вредна: да се натъпче човек с всичко, което зърне по време на "прозореца" или всяка събота и неделя.
Какъвто и начин на хранене да избере човек трябва време и постоянство.
Също така трябва да се знае, че трябва най-напред  оздравяване и след това идва отслабване (точно обратното на лекарските съвети: трябва да отслабнеш за да се оправи  кръвно/захар и т.н.).
Хормони ( има и други освен инсулин), стрес, сън , липса на витамини/минерали и др. играят също голяма роля.
Помощни средства :магданоз, куркума, джинджифил, зелен чай....

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 10:45 от tania6

# 182
  • тук и там
Аз отслабвам много бавно. Винаги е било така. кантарът никога не ми е бил приятел. Силви, съветвам мъжът ти да мери обиколки и по това да се ориентира. И да включи поне малко спорт. Много е гадно и супер немотивиращо, знам...
Аз на моят му се ядосвам пък щото  лятото за месец , месец и половина сваля по 7-10 килограма. Но кара колело много, и яде зеленчуци и пилешко филе само. Веднъж седмично -"зарежда" със пица.Цяла зима не пази диета, после сваля всико за месец и малко ..аз се мъча година, и ако сваля 3-4  кг ще е голям успех..Rolling Eyes

# 183
Silviyaronin, не всички хора започват да свалят веднага след като се подложат на режим.
При някои това може да се забави със седмица, че и 10дни.
Просто да продължава по същия начин, да спре да се тегли ако това е проблем и да се измери след 7дни на режима.
Също така може да е сигурно какви калории точно приема, само ако всичката храна се тегли и записва.
В салатите не е ок да се слагат дресинги, особено на майонезена основа. Със зехтин и др. подобни, също внимателно. Често хората не ги броят, а има много калории.
Най-доброто за начало е зеленчуци и месо, яйца и зеленцуци (чисто месо, свинска рибица, телешко, пилешко, заешко).

# 184
  • France
Въпросният фаст всекидневен ли е? Тоест от сутрин до 16 часа, а после нормално ядене?

# 185
Разбира се  Sun sea, ставам всяка сутрин в 5:15 h и до към 15 часа пия само чисто кафе/ като две от тях са с по чаена лъжица Кокосово масло/  или чай за обяд месо /телешко или пилешко или риба  /със салата от зелени зеленчуци като дресинг само малко зехтин и лимон, понякога и малко добавям домат или червена чушка за малко разнообразие за  вечеря която е преди 20часа в повечето случай супа пак от зеленилки с малко бекон или сметана . И понякога си позволявам чаша червено вино с 20-30 гр твърдо сирене Simple Smile

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 10:48 от Silviyaronin

# 186
  • France
Кокосовото масло е много вредно. Най-добре е да се изключи от менюто. За маски за коса става.

# 187
Tania6 мерси ще изгледам видиото .
Philomena били дала малко повече инфо защо е вредно?

# 188
Кокосовото масло е много вредно. Най-добре е да се изключи от менюто. За маски за коса става.
Всеки си има гледна точка.
Моята е, че е полезно.
https://www.passeportsante.net/fr/Actualites/Dossiers/DossierCom … agnisme-digestion
Такива категорични твърдения трябва да се подкрепят със сериозен източник.
Аз го ползвам в палачинки и омлети. Харесва ми много. "Лекувам" гърлото. То ми е слабото място и кокосовото ми помага много. Жабуркам и устата. Силно антибактериално е.
И в кафето слагам понякога.
Свинската и патешката мас са също много полезни.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 11:57 от tania6

# 189
-2кг отчет за януари, малко е разочароващо
продължавам с фитнеса, фаст в понеделник и 1200кал

# 190
  • France
Вредно е, защото :
- Кокосовото масло съдържа 92% наситени мастни киселини. Неговият братовчед палмово масло съдържа само 50%.
За сравнение, маслото се състои от 68% от тези така наречени „наситени” мастни киселини, зехтин 15% и рапично масло 7%. Следователно кокосовото масло е много по-вредно за сърцето и кръвоносната система.
- Продава се най-често хидрогенирано или частично хидрогенирано. този процес превръща наситените мастни киселини в трансмастни киселини, които са много лоши за вашето здраве. Те значително увеличават риска от сърдечно-съдови заболявания, дори когато се консумират в ниски дози.
- Преработката на кокоса в олио и най-вече в масло затрива всички витамини и минерали, които се съдържат в него.
- Единственият плюс, ако въобще може да се говори за плюс, че така третирано издържа на високи температури и е подходящо за готвене. Слънчогледовото олио също, но без минусите.

Естествено всеки сам си преценЯ.

ПП Таня, примерите, които даваш са за външна употреба. Така и аз съм съгласна.

# 191
Признавам си, за пръв път чувам за хидрогениране на кокосовото масло... а и какво да му хидрогенират при положение че било над 90% наситени киселини? Обърках се леко. На стайна температура си е във вид на олио, съвсем течно. Топи се при нещо от сорта на 20 градуса или не много над тях.
Трудно ми е да се съглася че слънчогледовото олио е по-полезно, да не кажа невъзможно.
Не използвам кокосово масло, миризмата му не ми харесва, да не си помисли някой че му се явявам защитник нещо. Горният пост ме остави замислена обаче, ще има да му се чудя доста време.

# 192
  • тук и там
Аз заради ВМхранене купих един буркан,ама нямам идея как да го ползвам.За капак -от магазина ми подариха още един  безплатно. Сега имам два буркана . Моето е с миризма на кокос, за това и за готвене (печене, пържене) не мога да го ползвам-усеща се аромата на кокос.
П.П. На моето пише че е  100 процента натурално, и екстра върджин..

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 11:57 от Kassia

# 193
Примерът, който дадох е : полезно е.
Най-малкото за предпазване от деменция, както пише в статията (нормално се чете всичко, а не избирателно). "Една супена лъжица на ден дава възможност да се погрижите за мозъка ". Посочени са и други полезности, например хормонални. Точка 4.
Ето и друго (научните източни са изброени накрая и са на английски за нечетящите френски)
https://www.bmoove.com/graisses-saturees/
Зехтин е неутрален, а останалите растителни са провъзпалителни.
Чакам линк към научна статия/източник , сериозни по възможност. Свободни съчинения не ме интересуват.
На английски за кокосовото масло от доктор  Берг
https://youtu.be/eD_O8LqvuOw

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 12:47 от tania6

# 194
  • France
Ето, веднага. Лесно се намират сайтове, който обясняват вредите и много трудно такива за ползите Thinking защо ли?
За въпросната полза против Алцхаймер има само един пример! Няма нито една сериозна статистика, нито мета анализа. И се има за позитив като субститив на глюкозата, която засегнатият от тази болест мозък не може да усвои. Пита се в задачата ако нямаме такъв здравословен проблем има ли нужда? И най-вече има ли полза?
За въпросният др Берг нищо научно не намерих в нета. Наистина ли е доктор по медицина или се занимава с разни алтернативни учения?
https://michelerousseaudtp.com/mon-avis-de-nutritionniste-sur-lhuile-de-coco/
https://sciencefourchette.com/science/sante-lhuile-de-noix-de-coco/
https://www.medisite.fr/aliments-et-vertus-sante-que-penser-de-l … o.5543505.74.html
Тц, тц, дори научих, че било вредно и за черния дроб. Досега не знаех.

Но пак повтарям - всеки си преценЯ. Това е елемент, който не бих допуснала в кухнята си, но с удоволствие ползвам в банята. Идеално е за сухи краища на косата.

PS редактирам се:
Ето какво пише в wiki за фамозния Ерик Берг:
"Eric Berg (c. 1972–)[1] is an American antivaxxer, chiropractor, cholesterol denialist, conspiracy theorist, scientologist and ketogenic diet advocate. Berg promotes pseudoscientific health advice and quackery.[2][3] Berg is not a medical doctor.[4]" За мен това е достатъчно.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 14:58 от Philomena

Общи условия

Активация на акаунт