ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 108

• 53 037
  • 748
  •   1
Отговори
# 75
Според мен не е вода. Съвсем нормално си е да се сваля по 1 - 1,5 кг. на седмица. Браво!

Аз си изкарах днес деня на айрян - чак в 15.00 ч се сетих, че съм гладна. И понеже нямах време да вдигна глава от работа, ми дойде супер шишето с айрянчето. Преди малко вечерях 3 бъркани яйца с шунка и малко туршия.
Утре пак на кисело мляко през деня, а вечерта - ще видим на какво. Сигурно пак на яйца.

# 76
  • France
Това с айряна си е идея.

Най-големият ми проблем е, че вечер, заради децата, лапам като патка. Дори не усещам какви количества поглъщам, но докато нахраня малкото, възпитавам голямото, разтървавам и двамата Tired Face С ММ решихме, че от утре сменяме стратегията - сипваме си в кухнята и не си досипваме.

# 77
Това с айряна си е идея.

Най-големият ми проблем е, че вечер, заради децата, лапам като патка. Дори не усещам какви количества поглъщам, но докато нахраня малкото, възпитавам голямото, разтървавам и двамата Tired Face С ММ решихме, че от утре сменяме стратегията - сипваме си в кухнята и не си досипваме.

Ето това е истината. Като свърши, изчакай 10-ина минути и, ако още си гладна, си досипи още съвсем малко. Но подозирам, че няма да си Simple Smile

# 78
Не мога да се съглася, че кило и половина на седмица е нормално при тези стартови килограми, освен ако не си на дълъг фаст. По мерките ще се познае - при мен вървят 1 см = 1 кг.
Съншайн, храненето ти звучи добре на теория. Ако ще се хващаме за детайлите, пробвай да групираш въглехидрат с протеин или мазнини с протеин. По този показател закуската не е издържана - въглехидрат от оризовките + всичко останало мазнини. Това комбо се води, че отива директно в запас. Същото важи и за десерта от мляко и сладко. Много ми е трудно в това отношение и на мен, но има много добър ефект, като го уцеля.
Тъй като няма нещо крайно лошо, което да извадиш от менюто си, последното, за което се сещам, е да го опростиш до по-малко видове храни в едно хранене (изхождайки от описанието на обяда).

Иначе при мен вчера вечерята беше същата като обяда, на мястото на чери доматите - 1 киви. Днес съм едно кило на плюс Joy

# 79
Хайде честито при мен с още близо килограм нагоре. Дано да е от ПМЦ, защото иначе ще се застрелям. Няма как да е от храненето просто.

Аз ям прости неща, доста пъти съм писала мисля.
Особено лятото ми е още по-лесно. Домат с месо, а вечерно време друг тип салата (зелена, айсберг с краставица) и месо.
Зимата съм на задушени зеленчуци предимно и месо за обяд, вечерята понякога е по-разнообразна.

# 80
Essentiall, преди няколко дни гледах това видео за генетичния "set point" и се сетих за твоя случай. Споделя и обяснява доста интересни неща, може да ти е полезно.                                    
https://www.youtube.com/watch?v=PE-c3tcZjvY

# 81
Essentiall, преди няколко дни гледах това видео за генетичния "set point" и се сетих за твоя случай. Споделя и обяснява доста интересни неща, може да ти е полезно.                                    
https://www.youtube.com/watch?v=PE-c3tcZjvY

Супер, ще го видя след работа. Simple Smile

Направих си труда днес и за вчера да вкарам всичко, което съм яла. Ами при всичкото ми ядене вчера (включително и малко дъжнк) съм на 1100ккл.
За днес, за момента съм на 600ккл с обяда (задушени зеленчуци, 1кърначе -да, знам, не е най-доброто и един малък пил.шницел).

# 82
В обяда ти има и много сол, а тя е враг.

# 83
В обяда ти има и много сол, а тя е враг.

Колко много да е тази сол в едно карначе от 50гр примерно?
Довечера ще видя какво пише на опаковката за съдържание на сол.
Така или иначе аз никога не съм яла безсолно, че от солта да ми идва проблема единствено.

# 84
Не знам колко сол има в 50гр карначе, или в панировката на шницел. Аз и не консумирам такива.
Не че няма да свалиш и така, просто за по добри резултати трябва да се яде по изчистено.
Не искам да те демотивирам по никакъв начин. Солта задържа вода, и кантара не върви на долу.

# 85
Не знам колко сол има в 50гр карначе, или в панировката на шницел. Аз и не консумирам такива.
Не че няма да свалиш и така, просто за по добри резултати трябва да се яде по изчистено.
Не искам да те демотивирам по никакъв начин. Солта задържа вода, и кантара не върви на долу.

Това са инцидентни храни, които по принцип не консумирам. Нарочно дадох тях за пример, защото точно това ядох.
Както казах аз ям солено, и добавям сол навсякъде. За една година това не е било проблем, няма как да е и в момента.
От една страна съм ок с това че задържам теглото, защото не съм била на него от 2г и повече.
Просто искам да сваля още.

# 86
Ясно. Просто казвам как можеш да свалиш.. като намалиш солта.
Пък ти си прави каквото решиш.

# 87
Записвам се и аз с мерак за отслабване. Имам да свалям доста, последната година качих ударно около 10 кг. Първите 3-4 не ги броях, защото си ги бях свалила ударно, но останалите са ми направо в плюс. Опитвам се да изчистя храненето , надявам се до седмица да вляза в релси. Карах Ковид преди около 2 месеца и тотал се бях сринала откъм диета. Но от днес влизам в релси. Фитнеса ми е на половина от това което правех преди, но дълго съм отсъствала и имам да наваксвам.Резултати ще пиша след седмица (дано да има какво да напиша😄)

# 88
с не много голям успех, но откакто Лъки веднъж каза, че не соли
и аз започнах да следя солта
с
ега съм по наблюдение от треньор за калории, кг и протеин и май ще живея на яйца и бяло месо
и да си стигна до основната мисъл... не соля нищо, варените яйца ги гълтам със затворени очи, пилето го правя с куркума и черен пипер
тя водата калории няма, ама като се надумка човек с филе и след него изпие 2 литра, стомахът се разширява и си иска после запълване
та тъй, нямам големи постижения, карам я с 'една малка крачка за човека, един голям скок за човечеството', но леко вървят обиколките понижително
тенкю, Лъки, не изчезвай пак Hug

елица, за три месеца качих 5кг, ще ги борим заедно

# 89
Ясно. Просто казвам как можеш да свалиш.. като намалиш солта.
Пък ти си прави каквото решиш.
Ще свали вода, не мазнини.

Сол си хапвам, изобщо нямам намерение да я махам. Не стига че се лишавам от толкова любими неща, остава и безвкусно да ям сега. Grinning Смятайте 1 месец да издържа и после как ще се намоам с всичко дето ми се иска Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт