ДНЕВНИК - да отслабнем заедно - тема 108

• 53 471
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
И аз под глад разбирам на плодове и сурови зеленчуци.

# 361
за три дни фервекси, колдрекси и сиропи за кашлица съм +1кг
a почти не съм яла Crossing Arms
а с редовно ядене какво става....

# 362
  • Пловдив
Не съм съгласна с вас. Не искам да спорим, всеки си знае, но да ви кажа защо гладуването не е опция.
Когато човек се храни небалансирано и в малки количества (например е на плодове и зеленчуци), организмът е принуден да забави метаболизма, за да може да оцелее. Започва да се храни със собствените си запаси.
То е дълга и широка, но като ви се забави метаболизма се започва с омагьосания кръг. Правиш диета, после започваш да ядеш, защото не може на стоп да си на диета, организмът започва да трупа запаси, защото не знае дали няма пак да има глад, получава се йо-йо ефект. После започваш пак диета, още повече се забавя метаболизма и така до безкрай ... Като се забави метаболизма и се прецаква и имунната система, боледува се по-често.
Всички диети, които са за някакъв период са доказано неефективни, а повечето даже вредни.
Може да се отслабне трайно единствено с режими, които да станат начин на живот, но това могат да бъдат само режими, в които присъстват всички макронутриенти.
Всяка клетка в организма има нужда от храна. Мозъкът се храни само с въглехидрати, мускулите с протеин и т.н.
Та общо взето така стоят нещата с глада.

Аз не познавам човек, който да е отслабнал трайно с временна диета или глад. Може и да има, но не познавам.

# 363
Добро утро и от мен,

аз ударих дъното и днес кантара закова с плюс 4кг отгоре.
Минавам на пост и молитва, или по-точно само зеленчук и месо.

# 364
  • Велико Търново
Добро утро и от мен,

аз ударих дъното и днес кантара закова с плюс 4кг отгоре.
Минавам на пост и молитва, или по-точно само зеленчук и месо.

Добро утро!
Аз само на последното!

# 365
Точно да кажа, че съм съгласна с Ket_G, но ме изгуби след "мозъкът се храни с въглехидрати".

# 366
Сиска, имаш ли яйца в карнивора?

# 367
Точно да кажа, че съм съгласна с Ket_G, но ме изгуби след "мозъкът се храни с въглехидрати".
Сигурно за това съм толкова умна. Прекалявам с въглехидратите. ,
Simple Smile)
Шегата на страна, но колкото и разбираме от слабеене, ако беше така ясно нямаше да има тази тема.
Повтарям, че не става дума за глад в смисъла.да не се яде нищо. Глад казвам да падна под 1500ккал дневно примерно. При мен това дава ефект. При други хора кето хранене действа. Организмите не са еднакви, както и ЕГН+тата.

# 368
Благодаря за темата, момичета. Изчетох я за 2 часа. Научих това-онова от споделения опит.
Виждам, че някои от вас имат проблеми. Затова ще споделя аз какво знам, от четенето в интернет. Или поне каквото си мисля, че разбирам правилно...и дано да помогна на част от вас.
Ами сигурно на някои от вас няма да ви хареса, но аз се вманиачих в броенето на калорий, четенето на етикети и здравословният начин на хранене.
Меря се всеки ден. По 2пъти. Записвам онлайн приетата храна и опитвам да държа 500калорий дефицит, като понякога не само че не ги спазвам, ами и жестоко ги превишавам. Но това го отчитам като изключение. Все пак човек трябва да се отпуска веднъж седмично. Считам за задължително да имате онлайн дневник и да добавятв всичко. Ама всичко що поемате. Така ще се откажете един вид от тук 1-2солетки , там 1-2парченца шоколад (85%какао да еминимум!) Няма да се чудите "Ама аз нищо не съм яла, а качих" ако всичко ви е написано, притеглено няма да има чуденки
Една от грешките които виждам и аз понякога правя е поемането на нещо сладко или джънк храна вечер. Колкото и малко да е, знайте че тя директно става FAT в тялото, защото след 2 часа ще сте заспали, вместо изразходвали. И сутрин сте качили, а целия ден сте спортували или гладували без ефект.
Другото нещо което ми прави впечатление е че искате почти веднага да видите резултат. Здравословного отслабване е до около 2кг на месец. Дори 1кг да свалите за месец не е лошо. Напротив. Не качвате. Не ги връщате обратно в тялото. Това е добре. Организма свиква. Виждам че голяма част от вас са 50-60кг и се ядосвате че сте качили грамове или кантара не мърдал. Ами то колкото по леки сте, толкова по трудно е, или греша? А какво да кажат тези с 90кг? Ух оплетох се и забравих какво исках да кажа, нищо поста стана дълъг има време за нов Blush може ли някой да напише нещо, че да постна още едно мнение)))

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 15:04 от Didity02

# 369
Може, аз ще напиша. Твърдението, че спорадично сладко или джънк вечер директно се превръщат в мазнина, е невярно. Въглехидратите от този тип карат тялото да задържа вода, което от своя страна променя показателите на кантара. Складирането и горенето на мазнини са дълги процеси и изискват системност. Кантарът не е най-добрата оценка за прогрес.

# 370
Твърдението, че спорадично сладко или джънк вечер директно се превръщат в мазнина, е невярно. Въглехидратите от този тип карат тялото да задържа вода, което от своя страна променя показателите на кантара. Складирането и горенето на мазнини са дълги процеси и изискват системност.
Ами това пък за първи път го чувам.
 Знам, че Солта задържа вода. Сладкото  ще станат на мазнина 4-5 часа след като сте ги поели и ако не е изразходвана. А вечерта обикновенно сме на дивана или вече заспали. Тялото няма нужда от поетите калорий , образува ги в мазнини за по-късно.
И тук да застъпя проблема с глада вечер. Има мнение на предната страница..че това всъщност не е глад. И е вярно. Освен ако не е паднала захарта под границата и буквално треперите или  подобно. Ако пиете 2 чаши вода или чай , или изчакате 15-30 минути "глада "спокойно ще отмине Тялото си казва.."ами явно не сме намерили чипса в шкафа в кухнята, ще му напоня по-късно пък дано се сети.." Това не е истински глад, който ще изпитате след 3дни гладуване, а просто хормон.
Даже има хора правят здравословно гладуване 2-3дни веднъж на 30 дни само на вода и чай (без захар) и не са гладни. Научили са тялото да гори мазнини за енергия и са пречистили организма от гадостите в джънк храните. Но за да можете и вие, се започва постепенно. Първо спирате захарта и храните с добавена захар. Алкохол и повечето напитки различни от вода, чай, кафе, айрян.. това ще отнеме поне седмица. После махате закуската. Така тялото ще се научи да посегне към мазнините. Храните се с храна тип боб, леща, картофи, овес.ядки...така няма да имате глад ,ако имате висок бюджет с добро месо, риба, яйца св. кокошки варени..
"Глада ви " идва от сладкото. Много калорий, а не засища. И прекалявате с количеството за да компесирате. И е пристрастяващо, заради feel good ефекта и гадостите в съставките които изпращат сигнали на мозъка че ядете нещо вълшебно.Инсулина се вдига и събаря захарта под минимума и още чувствате глад. И посягаде към сладкото. Сладко не само тип торта..ами захар има навсякъде вече..в хлебчето от мкдоналдс примерно. В лютеницата.

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 15:49 от Didity02

# 371
Дидиту, тук пишем от години. И някои сме свалили успешно много кг преди години и задържаме. Наистина ли мислиш, че не сме наясно? Simple Smile
И не само солта задържа вода. Многото въглехидрати също. И колбасите.
И броене на калориЙ сме практикували. И не, ако случайно и безотговорно хапнеш бонбон вечер, няма да се залепи автоматически. Ако е системно, да.

# 372
Дидиту, няма да махна алкохола пък.
Чаша сухо бяло вино има по малко калории от повечето комфорт фуудс.

# 373
Само да добавя, че съм в движение..относно крачките.
Значи първо чудесно, вървенето е доказано че гори основно мазнини, за разлика от фитнеса, там горите главно carbs(въгл.)
Обаче, крачки?! Каква полза извличате от 3571 крачки примерно? Всеки човек прави различни крачки..Не! Броите разстояние и скорост. Аз знам примерно от Спирка А до спирка Б има Х километри и като сляза от автобуса и вървя и измина това разстояние за 30мин примерно знам си скоростта. Онлайн проверявате пеша 30мин 5км/ч средна скорост примерно 60кг, изгорени са  300калорий и така с точност. Аповете нарочно ви заблуждават или не отчитат точно, за да сте доволни и използвате повече съответно повече реклами ще видите или ще си платите и т.н.

Друго интересно нещо. Забелязах някои от вас поемат протеин на прах. Ами збаете ли какви се случва с половината протеин...не се освоява като такъв, преобразува се в глюкоза, а какво става с излишната такава..става в мазнини. А притеинови барчета и други подобни имат добавена захар и някоя химическа гадост...

Последна редакция: ср, 09 мар 2022, 17:31 от Didity02

# 374
А ако съм на минимални количества въхлехидрати, какво горя във фитнеса след като изгоря минималното количество въглехидрати Grinning
Най-чистосърдечно те съветвам да продължаваш да четеш, докато си сигурна, че напълно разбираш прочетеното. ББ тийм е един чудесен източник на тема хранене и спорт за начинаещи и не само.

Общи условия

Активация на акаунт