Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства ~2022г.~

• 61 700
  • 1 443
  •   1
Отговори
# 180
Возила си се в топла кола с мокри дрехи. Или от някъде е влязла друга влага. После с изстиването въздухът губи способност да задържа водя и тя кондензира по най-студените места - стъклата.
Проветри я хубаво и избърши. Ако пак се появи вече търси дали не пропуска от някъде.
Ако е малка количка е направо ужас. Големите по се справят, но в малка кола ако влязат зимата 3-4 мокри човека вътре става страшно от запотяване.

# 181
  • Light of Zartha
Моята направо замръзваше при -10/-15 нощем. Като паркирам стоя няколко минути на отворен ли прозорци и засега сутрин е само леко изпотено. Иначе си имаше скреж и трябваше да стържа и отвътре. Сама се возя, със сухи дрехи и е комби но се получава.

# 182
  • Пловдив
Днес и Микрата и Комбито на мъжа бяха в този вид.

# 183
  • Стара Загора
След първоначалният шок попрочетох, помислих и най-вероятно е заради автомивката миналата седмица. Ще следя все пак.
Благодаря Hug

# 184
След първоначалният шок попрочетох, помислих и най-вероятно е заради автомивката миналата седмица. Ще следя все пак.
Благодаря Hug

Е, да беше казала веднага. Особено ако са прали стелките...

# 185
  • София
Ако колата е по-стара и уплътненията са заминали с годините, пак така се получава.

# 186
ГО ми изтича на 20.01, ГТП - на 22.01. Колко дни по - рано мога да ги платя/направя?
Данъка е излязъл. Него кога да го платя?

Четвърта година ми е, но тая въобще не знам какво да очаквам с цените и еко стикерите. Данъка няма и 10 лв нагоре, но другото ...

# 187
  • София
ГТП не се ли прави 1-2 дни преди последната дата на прегледа?!

# 188
  • София
ГТП важи от датата на която е направен, т.е. може и днес, но ще е до 14 януари догодина. Гражданската е все тая, тя може с бъдеща дата да се сключи.

# 189
  • Пловдив
ГТП може да се направи на датата, която изтича. Данъкът може да се плати половината сега. Гражданската и сега може да я платиш.

# 190
И при мен се появи този проблем с изпотяването на стъклата от вътрешната страна. Отвън, първия ден имаше много по-малко лед от външната, отколкото от вътрешната страна. Но доста хора се оплакаха от същото при нас, нямам смислено обяснение. Почти 20 минути загубих, докато загрее колата, водата потече и я забърша добре. На следващата сутрин - вън абсолютно суха, вътре плътен лед, на всички стъкла. Вчера само като я видях в това състояние и се отказах и тръгнах с обществен транспорт. Добре, че днес е топло и няма вероятност да е така.

И един въпрос, колата ми е на газ от това лято, не сме още узаконили промяната, по документи все още се води на бензин. Тъй като наближава ГТП, а до сега не е минавала замерване за въпросния еко стикер, трябва да го направим преди това, нали?

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 06:57 от 💙 Clo 💙

# 191
На мен преди две години ми отказаха да ми направят прегледа на колата, защото газта не е записана в талоните. Аз тогава се бях назландисвала до последния ден, за да мина прегледа и се видях в приключение да ходя до КАТ за смяна на талоните и след това на преглед. За това първо в КАТ за вписването й документално.

# 192
И при мен се появи този проблем с изпотяването на стъклата от вътрешната страна. Отвън, първия ден имаше много по-малко лед от външната, отколкото от вътрешната страна. Но доста хора се оплакаха от същото при нас, нямам смислено обяснение. Почти 20 минути загубих, докато загрее колата, водата потече и я забърша добре. На следващата сутрин - вън абсолютно суха, вътре плътен лед, на всички стъкла. Вчера само като я видях в това състояние и се отказах и тръгнах с обществен транспорт. Добре, че днес е топло и няма вероятност да е така.

И един въпрос, колата ми е на газ от това лято, не сме още узаконили промяната, по документи все още се води на бензин. Тъй като наближава ГТП, а до сега не е минавала замерване за въпросния еко стикер, трябва да го направим преди това, нали?

Срока е една година, след поставянето на бутилката. Отиваш на пункт, който заверява бутилки с документа, който ти е издаден от газаджията.

# 193
И при мен се появи този проблем с изпотяването на стъклата от вътрешната страна. Отвън, първия ден имаше много по-малко лед от външната, отколкото от вътрешната страна.
Ако имаш климатик пускай да маха влагата вътре.

# 194
Благодаря на всички. Днес вече излишна влага няма, но то и температурите бяха високи.

Да разбирам ли, че последователността е първо заверка на бутилката, с документите от газаджията и след това КАТ, за смяна на талоните. По талон е бензин в момента. И накрая ГТП.

Трябва поне седмица да предвидя.

Общи условия

Активация на акаунт