Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства ~2022г.~

• 61 711
  • 1 443
  •   1
Отговори
# 210
Сигурно знаеш, че катализаторите са много скъпи, чух че дори ги крадат от паркирани коли. Преди десетина години мен също успяха да ме залъжат, че проблемите ми са от катализатора...

# 211
Някой скоро да е бил в КАТ София - как е?
Трябва да сменявам "книжката", чух че имало големи опашки.
Няма смисъл да се редите на опашките в КАТ. Във всяко РПУ може да подадете документи за подмяна на книжката. Една подсказка, предварително си направете ксерокопие на талона и книжката, защото го изискват задължително, а може и да няма къде наоколо да копирате. Не забравяйте медицинското.

# 212
То може пак катализаторът да е бил за смяна, но и друго да има и то да си е останало. При такива неизяснени загуби на мощност е най-добре някаква компютърна диагностика, там се вижда дали са свещи, дали е някой цилиндър, дали друго.

# 213
При мен го имаше същия проблем след смяна на ангренажа. Не ще да върви и това си е. Смених свещи, всичко за което се сетих, и накрая пипнахме жилото, което играе роля при подаването на газ. Регулирахме го и се оправи. Опитай.

# 214
  • София
Непо, хондичка ли беше?

Нашите поне от десетилетие ги правят само в Юби-ко, препоръчвам сервиза. Но е само за Хонда и е в Горубляне.

# 215
  • Light of Zartha
Вчера колата много мъчно запали. От 5-6-ти опит, вечерта също трудно. През деня я оставих на слънце уж, но нямаше ефект. Покарах я малко след работа, че иначе от нас до офиса е 1км. Тази сутрин въпреки, че беше -12 запали от първия път. Зареждам от една и съща колонка, но не от скъпия дизел. Чудя се добавка или по-скъп да заредя... Всеки казва различни неща, чудя се много.

# 216
Вчера колата много мъчно запали. От 5-6-ти опит, вечерта също трудно. През деня я оставих на слънце уж, но нямаше ефект. Покарах я малко след работа, че иначе от нас до офиса е 1км. Тази сутрин въпреки, че беше -12 запали от първия път. Зареждам от една и съща колонка, но не от скъпия дизел. Чудя се добавка или по-скъп да заредя... Всеки казва различни неща, чудя се много.

По-скоро си купи някаква по хубава добавка за дизел. По-скъп... по-евтин все е пълен с боклуци.

# 217
  • Light of Zartha
Гледам, че хвалят на бардал. Има и други, но не им се доверявам. Не се знае и тази де. На работа уж немска добавка, много вървяла колата на шефа и дай на всички служебни коли. Еми дави се едната(най-новата). Страх ме е само да не навредя накрая.

# 218
Някой скоро да е бил в КАТ София - как е?
Трябва да сменявам "книжката", чух че имало големи опашки.
Няма смисъл да се редите на опашките в КАТ. Във всяко РПУ може да подадете документи за подмяна на книжката. Една подсказка, предварително си направете ксерокопие на талона и книжката, защото го изискват задължително, а може и да няма къде наоколо да копирате. Не забравяйте медицинското.
"Във всяко РПУ" може само обикновена поръчка, не бърза.
По принцип може и онлайн с електронен подпис, но само ако на човека са му взети "биометрични данни в последните 5 години".
Това е изключително тъпа организация, извинявам се за израза.... като че ли нарочно затрудняват народа по всички възможни начини. Disappointed

# 219
  • 1st floor
Старият катализатор ни го върнаха. Не е свален нарочно. Явно и той е бил проблемен, но и друго.
Fun people, ще предам на ММ.
Нека, Тойота е.

# 220
Не правете това на Тракия

# 221
Хайде напиши си тук казуса, г-н Смит, да го обсъдим.

# 222
Благодаря! Не че е казус...
В една друга тема се зароди дискусия, но я позатриха, защото не е на мястото си. Затова я прехвърлям тук.

Какъв е редът на преминаване на ППС в тази ситуация, ако вместо обърнат триъгълник има знак стоп. Всичко друго остава непроменено.

# 223
  • Другата България
Не е вярно.
Червеният автомобил е с предимство.

Къде отиде постът, на който отговорих?
Че завиващият надясно е с предимство като дясностоящ?

# 224
Указателната табела казва този, чието табло виждаме.
Merry_An, как реши че червения автомобил е с предимство? Под знака има указателна табела. Тъй като главния път сменя направлението си, е включено и правилото за дясностоящия. Това казва табелата. Не са това точните термини, ама се надявам да ме разбирате какво казвам. Т.е. на червения автомобил, в дясно стои този, чието табло виждаме и червения трябва да го пропусне.
Мистър Смит, това не съм го видяла в другата тема и не съм имала цялата информация за коментар. Не знаех, че има разчиствано. Извинявай!

Общи условия

Активация на акаунт