Въпроси всякакви за автомобилите и задволанните устройства ~2022г.~

• 62 439
  • 1 443
  •   1
Отговори
# 1 200
  • София
Откакто започна ремонта на тунела за Люлин, след работа минавам по малкото околовръстно. Няколко пъти един минава на милиметър от колите с бясна скорост. Навлиза в лентата отляво. Лентата е непрекъсната. Навлиза в насрещни то движение. Първият път леко закачи лявото ми огледало. Изобщо не го интересува другите коли и шофьори.
Няколко пъти зад мен бус ми бибитка по-бързо да карам.  Ограничението е 30 км. /ч. Всички караме поне с 40 км.
Засега оттам ми е по-бързо прибирането. Не ми харесва този път - тесен, много неравности, нервни шофьори...

# 1 201
Зуки е, върнала се, как я познахте Grinning (видях я в темата за котки)

# 1 202
Е, то такива глупости само от една клавиатура може да излязат.

# 1 203
  • Пловдив
Светна ми сутринта това:
Имам подозрения, ама да не се излагам , кажете моля какво иска:

# 1 204
Feis, количеството на антифриза е малко. Трябва да долееш.

# 1 205
  • СИ
Светна ми сутринта това:
Имам подозрения, ама да не се излагам , кажете моля какво иска:
...

Антифриз. Огледай нивото в радиатора и разширителния съд. Съответно и виж какъв тип трябва да бъде антифризът. Най-общо казано розовочервен G12 или син/зелен G11.
Важно е да се разбере, защо е ниско нивото. Дали става въпрос за изпаряване или за някакъв друг теч от скъсани съединения, примерно. Най-тежък вариант е да губи антифриз заради пукната глава или блок. Трябва да се види и маслото в какво състояние е.

# 1 206
  • Пловдив
Ами миналата зима наливах. Явно е паднало нивото вече.
А иначе за маслото -обслужена е миналия месец. Филтри, масло и прочие.
Благодаря ви.

# 1 207
Като сте отворили тема за антифриз: в кои случаи се налага пълна подмяна и всеки сервиз ли предлага тази услуга?
Питам, защото лятото доливахме вода, а самият антифриз не е подменян от поне 4 години, най-много да е доливано.

# 1 208
Антифриз в двигател, разреждан с вода не е антифриз

# 1 209
  • София
Аз доливам антифриз през няколко месеца.  На изстинал двигател се сипва до където е определено като максимум. Някои дори сипват под максимума.

# 1 210
Аз доливам антифриз през няколко месеца.  На изстинал двигател се сипва до където е определено като максимум. Някои дори сипват под максимума.

Което значи, че от някъде изтича. И малката количка на детето има този проблем, ама на майстора не му се занимава да търси откъде може да е този съвсем лек теч и просто доливам.

# 1 211
Понякога просто може да е капачката на радиатора (или казанчето). Ако е заминало гуменото уплатнение и полека полека да изпарява от там.

# 1 212
До сега поне все съм мислила, че антифриз сипваш веднъж и толкова.  Тоест, не би трябвало нивото му да намалява. Нали??
Аз за 3,5 години никога не съм го и поглеждала. Колата не прегрява, работи си с нормална температура,  затова и не съм счела за нужно да проверявам ниво.

# 1 213
В сврвизната книжка трябва да пише на какъв интервал се сменя антифриза. При мен е с дълъг живот и пише 15 години. Иначе като количество не би трябвало да намалява въобще.

# 1 214
  • София
Здравейте, идната седмица трябва да отида до КАТ да сменя двата малки и двата големи талона на двете коли заради промяна във фамилията ми (нищо друго освен фамилията не е променено). Някой има ли представа дали освен талоните и лична карта трябва още нещо? Досега съм ровила като луда в сайта на МВР - информация нулева, а последния път като звънях по телефона, някакъв чичко вдига с ''ало'', та общо взето беше сърдит, че съм се обадила. За град София става въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт