Съпругът ми прекалява с хобитата си и мен не ме зачита за нищо

• 11 390
  • 265
  •   1
Отговори
# 210
Проблемът е в това,че ти вършиш всичко и той няма ангажименти.

...И като няма ангажименти си намира с какво друго да се занимава и забавлява,че да не му е скучно и да има какво да прави.Ами ангажирай го-ти направи това,той онова, като после не му намирай кусури ами даже го похвали.
Сигурно в началото е правил нещо,но ти си го скастряла ,че не го прави както трябва.И така се е отдръпнал ... оставил те е сама да си правиш нещата по твой начин.
Да ама няма ли заедност и споделеност и в труда и забавлянията става така.После се усещаш,че сама опъваш каиша,че и не те забелязва.

# 211
Жената няма никаква вина. Мъжът не е животно да го дресираш. Някои мъже си обичат да има заедност, всичко споделят с жена си и все са до нея. Други не са и не е защото някой ги е скастрил. Как пък все жената е виновна и нещо оплескала, иначе той много бил искал...

Аз съм омъжена за втори път, не си давам никакъв зор и мъжът ми е все до мен и всичко правим заедно. Това е защото той така иска. Не понеже аз от първия път съм си взела поука и съм го ""научила" еди как си примерно.

Това  с намирането на ангажименти на мъж, ако той не ги иска, е мисия невъзможна. Може и да направи нещо от кумова срама, но после пак ще се скатае добре.

# 212
Но тя каза "следя нещата изкъсо", което говори за някакъв свръхконтрол. В този случай наистина да му се отще на човек, ако някой все го дебне и направлява.

# 213
Не. Тя е написала: "Аз съм човек, който следи всичко изкъсо и нещата се случват по най-добрия начин ако си ги свърша сама. Това е грешка, знам. Натоварвам се само аз (разбирайте с всичко вкъщи - пазаруване, готвене, чистене, зъболекари, лекари, покупка на подаръци, организиране на почивки). Крайно ме изнервя, когато той ми каже неща от рода на “трябва да свършиМ еди какво си” - което пак значи аз да го свърша.  Или като почне да ми нарежда какво да купя вместо един път и той да го свърши"

Тоест тя следи изкъсо задачите и ги върши, защото той не похваща. Реално тя следи себе си. той си отмаря повечето време. Има огромна разлика.

# 214
Бианка, има причина вторият ти съпруг така да иска. Не си мисли, че това ти пада така от нищото. Имаш склонност да обвиняваш бившия си мъж за всичко, но ето, че ти си му дръпнала юздите в твойта посока, рязко и то. Имам предвид отказа ти да живеете до свекървата. Нататък си го знаеш.

# 215
Никакви юзди не съм дърпала. Просто ако той искаше твърдо на село, щели сме да се разделим още тогава. Но пък не било писано така и затова си имам прекрасни деца сега Simple Smile За много неща съм се съобразявала, вкл. да заживея в по-малък град, а съм от София. Това не ми е било проблем. Но да живееш където съвсем не искаш (село напр.) мисля, че не е честно. После ще обвиняваш и себе си, и другите. Губи се смисъла.

А иначе за миналото - вината е винаги на двамата, знам. Днес гледах сина ми, който е на 21 години и си дадох сметка, че с баща му сме се запознали на точно тази възраст Simple Smile То акъл откъде, че да се сетиш ще си паснете ли дългосрочно Simple Smile Сега сама се чудя на избора си, но тогава така съм искала.

# 216
И той в отговор на на нежеланието ти и отношвнието ти към едно или друго просто си намира партньорка. Ти оставаш с илюзиите си за семейство, човекът е имал други потребности, които не са били задоволени.
Затова всеки път ми е смешно като чета или слушам, че мъж се избирал внимателно😂
П.п. Аз съм била в сходно положение, без паралелната връзка. Да не помислиш, че критикувам.

# 217
  • София
Не съм съгласна вината да е непременно на двамата. Ако някой си реши нещо, той едва ли ще се интересува от мнението или отношението на другия, просто няма да му пука. Как точно и двамата ще имат вина? Два индивида, възрастни, зрели хора, всеки със своя характер и желания. Няма как единият да е отговорен за желанията на другия, нито да е виновен, че не може или не иска да ги удовлетвори, той дори може да не ги знае тези желания.

# 218
В случай, че се обръщаш към мен - не говоря за вина, а за отношения. Там няма виновен.

# 219
  • София
Бианка писа за това как знае, че вината е и на двамата. Много е лесно така да се размива отговорността от индивидуалните постъпки.

# 220
Много ясно, че причините да не се получи са в поведението и отношението и на двамата.
Не сме в съда.

# 221
  • София
Не съм съгласна. Какво в отношенията и на двамата? Единият поискал червено, защото така му се е приискало. Другият нито може, нито иска, нито знае. Няма как да е нещо по средата решението, няма компромис, защото единият от двамата не иска или не може да прави компромис. Тогава с какво и двамата са допринесли за отношенията? Примерно, единият кръшка. Другият с какво е допринесъл? Защото на единия му се прищяло и го направил. Това като най-чест пример. И се започват обяснения как другият допринесъл, защото нещо не направил както трябва. Щото на единия са му слаби ангелите, дай да вкараме и другия като "допринасящ". Покрай сухото да гори и мокрото, щото са двойка. Тези неща психолозите много ги обичат, ама са далеч от истината. Просто си ги приказват, за да не звучи зле. Много обичат да вкарват всички в кюпа, все едно имаме две деца, които са "хванати" по средата на боя и учителката наказва и двамата, ,защото щом се бият, значи и двамата са допринесли с поведение (използвам думите ти за илюстрация по културен начин). Хич не я интересува, че Иванчо отишъл и оскубал Марийка. Наказана е и Марийка, защото така - и тя е допринесла.

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 07:12 от Andariel

# 222
Анди, и аз не съм съгласна с теб. И двамата имат принос в отношенията. И когато единия, кръшка, вероятно нещо му е липсвало в тази връзка.  Същото е и с хобитата, намираш си начин да не си до половинката, защото нещо се е прекършило в отношенията.

# 223
  • София
Е, да, то в неговите представи може много да му липсва, защото трябва да си опрадвае постъпката. Всеки си има психичен живот и някакви неща му се въртят в главата. Другият не е отговорен за неговите мисли и неудовлетворености. На него може да му се е прекършило по някакви причини, несвързани с партньора и най-често е така, ама как да си го признае пред себе си?

# 224
  • София
Отношенията в двойката са и на двамата, но всеки си носи отговорност за личните постъпки.
За чужди вини отказвам да поемам отговорност.

Общи условия

Активация на акаунт