Съпругът ми прекалява с хобитата си и мен не ме зачита за нищо

• 11 394
  • 265
  •   1
Отговори
# 225
Съжалявам, но отношенията не се прекършват просто от въздуха, а е вследствие на някакви катаклизми, които ти обръщат живота  , и всъщност разбираш, че човекът до теб вече не върви в твоята посока. Или достигаш етап, в който осъзнаваш, че с всичко се бориш сам, а човекът някъде е изостанал в развитието си и товари теб със всички отговорности.
И няма какво да признаваш пред себе си, просто тоя човек не те удовлетворява вече,  и тогава се започва хобита ,развлечения, любовници ,кой  както намира отдушник.

# 226
  • София
А човекът длъжен ли е да върви в посоката, която ти си решил? Не е. може и да не може да тръгне в посоката. Тогава той с какво е виновен, че ти си си решила нещо, че да поделя отговорността? Не можеш да си представиш какви щуротии си решават хората и като малки деца искат да стане на тяхното, другият трябва да да им ходи по гайдата. Той може да си сменя предпочитанията на посоката както му дойде. Така че няма как и двамата да допринасят, ако възможните резултати са 0 или 1. На повечето никакви катаклизми не им се случват, катаклизмите не са чак толкова често срещани.

Примерно, той иска да играе, а тя иска той да се занимава с децата. Той мрънка и смята себе си за ощетен, защото иска да играе. Утре ще се оплаче на тема "тя не ме разбира", защото тя не е съгласна с това той да играе през всяко свободно време. Тя трябва ли да се съгласи, за да не изживява той дълбоката душевна травма, че вместо да играе трябва да свърши и нещо друго?

Последна редакция: пт, 07 яну 2022, 07:14 от Andariel

# 227
Твърде много уважавам мъжа си, за да го манипулирам и да му мяукам. Той да не е някой идиот? На мен би ми било обидно все да ме “обработват”.
Това няма нищо общо с това дали ми казва, че съм красива и аз дали му казвам, че го обичам.
+1
Работата е избягала. Не виждам полезен ход.

# 228
От километри се вижда, че мъжът в това семейство е сменил посоката ,нямат близост помежду си, няма време прекарано с нея, тя не му е приоритет. Не го оправдавам, просто посочвам, че вероятно и тя има някаква вина за тази промяна. А може и да няма, не можем да гадаем,  но нещата са ясни.

# 229
Аз пък го “манипулирам”. И той го знае. И му харесва.
Няма по-голямо удоволствие от това да доведеш другия до “сам да го реши”, независимо за мъж ли, за деца ли. За всеки се отнася. 
😄

# 230
  • София
Разбира се, аз по 300 човека “манипулирам”, че иначе решение ще се вземе никога Joy
Но пък винаги им давам право да мислят, че са решили те. People Angel

# 231
Много унизително е някой да се опитва и гордее с това, че манипулира човека до себе си или този човек да говори, че те е обработил да мислиш, че е твоя идеята.

Много не на място в общуване и отношения.

Ако са говорили вече и нищо не се променя, за мен е ясно какво ще последва.

Последна редакция: чт, 06 яну 2022, 20:45 от Анонимен

# 232
Понякога просто нещата спират да вървят. Не става. Не се наемам да врачувам защо. В моя случай първа криза = последна криза. Други хора се дракат с години, но са си заедно Simple Smile Това е животът. Не мога насила да се правя, че нещо е наред, ако не е. Всеки от нас всъщност накрая прави това, което иска и живее както той иска. Но някак си понякога това се маскира зад оправдания. Само участниците знаят истината, или поне своята истина.

Сега знам, че няма как да ми се появи някаква драма, ако мъж не ме иска / не сяда до мен / не ми угажда. Но преди години не знаех Simple Smile

Човек, който те обича, винаги може да бъде манипулиран. Това е факт.

# 233
Твърде много уважавам мъжа си, за да го манипулирам и да му мяукам. Той да не е някой идиот? На мен би ми било обидно все да ме “обработват”.
Това няма нищо общо с това дали ми казва, че съм красива и аз дали му казвам, че го обичам.
+1
Работата е избягала. Не виждам полезен ход.
+2 И на мен би ми било обидно някой да ме манипулира или аз него.
Но хора разни. Бившият ми приятел много се дразнеше, че съм пряма и ми казваше, че никак не ги умея тия женски номера. Ами не ги и вероятно ще си патя още. Но е против същността ми да мяукам, за да постигна своето.

# 234
Унизително е да се чувстваш добре и доволен (двустранно) в отношенията си, да живееш в спокойна и хармонична среда?
Та кой, казваш се гордеел?

# 235
  • София
Любовната манипулация е абсолютно ясна за отсрещната страна, както Дрен каза - и им харесва!
Са, ако няма любов….

# 236
  • София
Унизително е манипулирането от типа "аз го/я манипулирам, а той/тя си мисли, че го е измислил сам". При това казано с гордост, нещо като  "вижте ме колко съм умен/умна и го/я въртя на пръста си". И това със самоувереност как другият е прекалено тъп, за да приложи този номер на мен.  Но ако се случи, после се започва бурно недоволство колко другият е лош и манипулатор.

# 237
Аз неслучсйно употребих кавичките. Защото вълшебната думичка е подход.
Дори маневра с автомобил не можете да направите без подход Simple Smile
Много жени се борят за равноправие в отношенията, а подхождат като към недееспособни  и осакатени индивиди.
Simple Smile

# 238
  • София
Много жени се изживяват като Роксолана, Шехерезада и всякаква източна героиня, която управлява силния мъж на държавата.

# 239
  • София
Заход бе, Дренке, не подход Satisfied

В някои случаи са виновни и двамата, в някои наистина става дума за особености само на единия, и от другия нищо не зависи. Но избере ли да остане, вече споделя отговорността.

Общи условия

Активация на акаунт