Съпругът ми прекалява с хобитата си и мен не ме зачита за нищо

• 11 403
  • 265
  •   1
Отговори
# 240
Не е въпросът като каква се изживява, а каква е. И това личи в отношенията. За който го вижда.
В съседна тема държиш речи за възпитанието, което също е подход, напомням.
Не може да употребиш заход в тема за отношения. Мерси, знам я и тази думичка.
Wink

# 241
  • София
Тя държи речи за всичко, което е в разрез с личното ѝ съществуване.
Като тя да мяука на твоя мъж Joy

# 242
  • София
За някои родители възпитанието е именно манипулация. За мен не е манипулация, защото детето вярва на родителя безрезервно, с убеждението, че родителят няма да му навреди. В една двойка е същото - партньрът има доверие и вярва, че няма да му навредят. Манипулацията е с цел собствена изгода по някаква причина. Тя не е в полза на манипулирания. А в двойката хората са възрастни, равни. Във възпитанието манипулацията е още по-нечестна, защото са в йерархична връзка - единият по подразбиране е некомпетентен поради възрастта си и липсата на опит, а другият има лостове на властта. Абе, гадно е, не мога да го приема за нормално, макар много хора съвсем искрено да вярват, че е ок да манипулират.

# 243
И аз не приевам манипулации в дадени отношения .

# 244
  • София
А всъщност, всичко е манипулация.
Включително и постовете тук.

Бройте се сълзици чисти, никой ви не пречи Laughing

# 245
Не вярваш и не приемаш, докато не се сблъскаш фронтално с точно такива Simple Smile После щеш не щеш, налага се да взимаш решения и да действаш някак. По свой избор как Simple Smile

# 246
Едно и също нещо можеш да го кажеш по различни начини, понякога даже е по-благоприятно и нищо да не кажеш.
Разбирате ли? Разбирате, умни жени сте, не някакви манипулаторки.
Simple Smile

# 247
  • София
Ако някой не иска нещо, което ти искаш да прокараш, както и да го въртиш, човекът няма да се съгласи. Без значение какво опитваш. Най-много да го изнервиш.

# 248
Е, то ако ставаше с да или не…..
Анди, ти работиш с деца, аз - с всякакви възрасти. Нима приказките ти за вината и отговорността на изневерителя не са манипулации и преноси? Не, разбира се, толкова си убедителна Simple Smile

# 249
Обаче ако не искаш да живееш някъде или със свекървата, мъжът ти може да си намери навита партньорка, излиза накрая Simple Smile

Аз имам следните колебания. Ако утре мъжът ми иска да живеем в Намибия, а аз не съм съгласна, значи имам право да:
А ) Отида там и да се загаджа с племенния вожд
В ) Оставам си тук, омъжена и се хвашам със съседа, понеже той е в същия квартал
С ) Отивам да живея в Перу, където мъжът ми не иска

Моля, посочете правилен отговор

# 250
  • София
Ти какво искаш Simple Smile

# 251
  • София
Не, не са преноси.  Знанията ми имат поголям обаег. Не всичко е тясна специализация.  Мога да дам всякакви примери, но този с изневерите е по-лесен за възприемане от възрастни хора, защото говорим за двойка и манипулации. Не знам защо намеси децата, възпитанието и работата с деца.

# 252
  • София
Защото и твоето е социална манипулация, вярно ли не разбра?

# 253
Бианка, скоро ще имам подобен разговор с мъжа си, но по други важни дела.
Само че при нас никога не е ударено искам, и това е плод на отношенията. Така се постига гъвкавост в комуникацията и взимането на решения. Иначе, за твоя казус, има си подход и той си има име, но стига толкова от мен.

# 254
Не че има някакво значение за темата вие как манипулирате или не манипулирате мъжете до вас. Дайте съвет на това момиче, не на самите себе си индиректно 😊

Общи условия

Активация на акаунт