КГБ = Клуб на Готините Баби - 207

• 54 806
  • 738
  •   1
Отговори
# 90
  • Кубрат/ Пишурка
Аз пък ( за мое удоволствие) час през час си говоря с Анжела. Дори снощи направихме конферентна връзка с леля й и 3 часа бяхме на линия. Към края решиха да се гримират, а аз - жури! Ами Анжелка учи леля си, ама на края лелята беше по - добре гримирана Joy Всичко това, защото таткото от вчера е в България за една седмица. Е, поне ще се понаучи още малко да готви. Тази вечер имаше 2 бутчета и се чудеше как да ги опече. Не знаеше кога да ги овкуси и с какво. Ще се научи. Важното е, че се сеща какво не знае. Та с други думи предстои ми една седмица с внучката, макар и виртуално.

# 91
Айша спомена 1980 г.  За мен  от 1974 до 1989 бяха най-хубавите  ми години. Във всякакъв аспект. Тогава се влюбихме  с  едно синеоко момче, оженихме се, завършихме, родихме  си 2-ма сина, работихме, направихме си дом, аз  пак учих, придобих най-високата степен в нашата професия. Мъж ми ходи на специализации. Въобще ползотворни,  щастливи и  прекрасни години!

Яне, браво на момичето! Щом има желание, ще се научи.

Кари при нас е мрачно, малко студено и затова вътре.  Вчера готвих доматена каша, която много обичам, днес съм на варена тиква, поръсена с орехи, а за синчето - мини рулца "Стефани". За утре съм намислила зеле със свински гърдички.
Вместо ходене,  вчера се раздвижих с една шопска сюита, както  ми дойдеше на ритъм, докато гледах ТВ, а днес с една Пазарджишка копаница. Аз съм си от село до Пазарджик и мога да я "копам". 
От утре нова седмица  и дано е спокойна.
Пожелавам на всички същото-спокойствие!

PS   След  ваксината нищо ми нямаше.

# 92
  • в малка спретната къщурка
Включвам се късно и затова ще се обърна към Янчето и КАг.
Янче, все така да си щастлива и макар виртуално, да са чести срещите ти с Анджи. Радвам се с теб.
КАГ, добре е, че сподели, за да не си мисля, "че не съм в ред". Много често си тропкап хорце. Стига да пуснат подходяща музика по радиото или ТВ, веднага се подрусвам. Като кажа, че отвътре ми идва, веднага се питам; да не би отгоре така да ме командват?
Лека и спокойна вечер!

# 93
Фури, в другия ми живот  много обичах народни хора и при всяка възможност се хващах на хорото  - на купони,  , на сватба, на площадни концерти. В сегашния ми живот не  е заради настроение, а заради самото движение. Правя го чат пат, когато реша да отслабвам. Лошото е, че съм непостоянна.  Сега съм се навила да сваля поне 5 кг и трябва да има движение. В лошото време това е супер добър вариант.

# 94

Добро утро,момичета!
Сложих си кафето,запалих печката и сядам да ви пиша.
За сега при нас ръми. Ще чакам съседките да се събудят и да обсъдим днескашната ни разходка.
Да се оплача. И двете ми деца са болни. Стефо замина за София и като развързан, с този да се види с онзи и хоп , хвана Ковида. Зарази и Деси. Веднага изолираха Малчо при баща му. Ники няма никакви симптоми.
 Утре са на контрола. Дано доктора им свали карантината и Стефо да се прибира в Пловдив.
Не я обичам тая София. Двадесет години живях в София и я намразих още повече.
Лек и успешен ден!

# 95
Марина- Влади, моля ти се, какво засягане?! Изобщо не,далеч съм от тези мисли. НЕ сме тук, че да се обиждаме, нали.Тук сме ,щото ни е готино.
   Ай сега добро утро!Баба ви почете празника и следващият ден след него с обгрижване на Кати. Демек , направо си отбелязах бабин  уикенд. Таткото си имаше друга работа, и ние двете цял ден Агууу, гуу,ушене, песнички.Абе кеф!
   Гледам , и Янчето е имала бабин уикенд.Радвам се, Анжелка ще се научи да готви , а от бабините манЖи по-вкусни не помня.
  Днес на работа, времето е гадно, вали ту дъжд, ту малко снежец.
   Обаче , ви желая да ви е слънчево и ведро в душите! Хубава и спокойна седмица! Болните да оздравяват!

# 96
  • Варна
Привет!  Hands Wave

Гъбче, благодаря ти, че попита за ДС.  Kissing Heart
Скрит текст:
ДС е уж по-добре, не хленчи, не мрънка, мъжко момче е! Носи си торбичката с катетъра..... но като го приемат в болницата на 18.01., като му направят изследвания, като поставят диагноза, тогава ще се разбере какво му има.
От 25.12., се мъчи човека с този кабел..... само на антибиотик и това е. Нямало уж легла заради пандемията..... ще чакаме датата. Няма температура, няма болки, апетит има..... надявам се на добри резултати.
Ходи до близкото магазинче и до Билла, тя е на две спирки от нас, не пали парното, че дъщерите го следят по телефона да не вдига тежко, никаква ракия, никаква туршия..... аз съм информатора-шпионин и това е за сега.
Лека нощ!  Nerd

# 97
Да не те притесня ,но за София писаха ,че спират плановите операции и прием.И аз се притеснявам, че сватът има проблем и уж скоро преглед.С този Ковид измъчиха маса други болни.Да оставят една болница в големите градове чиста от ковид и  да работят с други , ама те докато не ги прекарат през такова отделени е не ги пипат.Да им се не знае.

# 98
  • София
Днес при нас вали сняг и е студено. Новините от екрана все недобри.
Танита, бързо оздравяване на ДС!
Пък казват, че е ден на благодарността.
Бъдете здрави и благодарете за това, което имате и за което нямате.

ВАНЯ СТАТЕВА
МОЛИТВА

Благодаря ти, Боже, че съм жива.
Посрещнах изгрева и залеза изпратих.
Горчилка пих. Безкрайно бях щастлива.
Благодаря за дните на земята.
Благодаря, че у дома сме здрави,
че заедно сме в този час.
И нека, Боже, зло да ни забрави!
Доброто само нека грее в нас!
Благодаря за чудото на хляба,
за скромната трапеза у дома.
Благодаря ти още, че ми даваш
приятели, надежда, светлина...
И още за едно те моля, Боже:
кажи как гордостта си да смирявам.
Обида да преглътне всеки може.
Но как на враговете да прощавам?..
Човек от плът съм - грешен, но разкаян.
Опитвам се да бъда по-добра.
Без Прошка, без Любов, без Вяра
в душите ни ще бъде тъмнина…

# 99
Добро утро, момичета!
Хайде на кафе.

При нас нищо ново. Пак натрупа сняг. Трябваше да го чистя за да стигна до дървата. Казах му на ММ да ми ги остави пред вратата, ама не. Той щял да пали печката. Как да я запали като още спи. И така всяка сутрин. Мъжки инат.
Вчера намалиха карантината на децата. Те са добре. Стефо е ходил за контролен преглед, но пред ковид кабинета е имало 150 човека. Чакам го да се прибере в Пловдив на 14.
 Деси ще си прибира Малчо в петък . Те са онлайн. Имат болно дете в класа.
Боряня , мерси за приема!
Танита, стискам палци.

Лек и спокоен ден!

# 100
Честити да са имениците!
  Скова студ и при нас,в Монтана.Сутринта се видяхме с доста съседи, на улицата,докато си размразявахме колите.

# 101
  • тук, на мястото си
Честит имен ден на всички именници!
Нека Св. Татяна винаги над вас да бд
и !

Здравейте, готини бабетки!
Няколко дена мълча, ама няма и какво да пиша. Всичко е едно и също, даже и снега, но поне видяхме снежинки, а покривите са като след слана. Друго си е като завали сняг,  да пречисти въздуха,  да утрепе някой микроб, само крака ( на микроба) да го заболи пак е достатъчно.  Stuck Out Tongue Winking Eye
Болните нека бързо оздравяват!
Бабет, бързо да се оправят твоите хора!
Танче, да го приемат дядо Стефчо, да го лекуват и да се оправя бързо! Честит имен ден!
На Маринка и Боряна благодарности за стиховете, може да не пишех, но редовно си ги четях.
Марулетка,  добре че ми напомни какъв имен ден е, имам познати на които да звънна.
Каг и Фури, няма лошо в това да си тропнеш  или да попееш, нас никой не може да ни командва, нали!

Приятен да е денят ви!

# 102

Рапсодия в жълто
Така ми грее този чуден цвят.
Дори морето почва да жълтее.
Само се слива в слънчевия свят,
че заприличва всичкото на нея.
Коя е тя? О, тя е светлина,
която все след бурите изгрява.
Тя цвете е и име на жена.
И винаги по този път минава.
И музика е, и един копнеж
към светлото, което в тебе грее.
И знакът, който ще ми подадеш
да те обичам, мразя и живея.
12.01.2022
Алфея ,специално за теб, светлинка от днес.Спрях да поствам тук ,защото не е поетичен сайт.Но ето ти Татяна днес, че другите с едни имена....непоетични  и не се римуват.

Честит празник на дъщеричката на Гъбка, жива и здрава да е сто години още ,после както реши.И успех!

# 103
Честит имен ден на Татянките и Таничките!
Здраве и благоденствие!
Света Татяна да ви закриля!

Днес малката щерка е рожденичка.
Черпя за нейно здраве!
Заповядайте!

Борянчице,благодаря ♥️♥️

# 104
Таня, Танечка, Татяна,
днес защо си тъй засмяна?
Имаш имен ден!
Пази твоята светица
полетът ти като птица.