КГБ = Клуб на Готините Баби - 207

• 54 830
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
  • Кубрат/ Пишурка
Добър ден от мен!
Предавам благодарностите на Тони за всички пожелания. Каза, че ще пише, когато се върне.
И при нас най - после е бяла приказка! И продължава да трупа.
Момичета да ви питам нещо кулинарно. Не искам да питам в кулинарна група, че ще ми се смеят Blush Каква е разликата между лютеница и айвар? Този айвар го видях това лято и не видях разлика с лютеницата. Иначе не бях го чувала.

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 13:21 от Янче-то

# 196
  • София

Момичета да ви питам нещо кулинарно. Не искам да питам в кулинарна група, че ще ми се смеят Blush Каква е разликата между лютеница и айвар? Този айвар го видях това лято и не видях разлика с лютеницата. Иначе не бях го чувала.

при авайра не се използват червени домати или доматено пюре

# 197
  • Кубрат/ Пишурка
Благодаря, Римарче! Значи червения цвят го докарват само с червен пипер...

# 198
  • София
Янке,  сега се образовах по въпроса ти. Имам 2 буркана лютеница и 1 айвар. Та според съдържанието на втория в него има печени червени чушки, патладжан, лук, чесън и подправки - сол, захар, чер пипер, олио, оцет. В лютеницата е същото + доматено пюре.
Доколкото знам айвара е сръбско по поизход, но и тук навлезе по магазините. Аз предпочитам лютеницата, а най-вкусно ми е доматеното пюре. Винаги имам от малките лидълски консервички и си ги хапвам вместо лютеница или кетчуп.

# 199
  • София
Благодаря, Римарче! Значи червения цвят го докарват само с червен пипер...

Не, казах какво няма. Иначе основното е чушки и може и патладжан.

# 200
  • София
Добро утро и хубав ден, красавици!
Днес имаме рожденичка.
МИЛА ЛУСИ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН! ТИ НЕ СИ С ЕДНА ГОДИНА ОСТАРЯЛА, САМО ОЩЕ МЪНИЧКО СИ ПОМЪДРЯЛА. ЖЕЛАЯ ТИ ЗДРАВЕ, ОБИЧ И КЪСМЕТ, А ЖИВОТЪТ ТИ ДА БЪДЕ СЛАДЪК КАТО МЕД. НАЗДРАВЕ!
Спомням си как преди доста години се бяхме събрали у нас внушителна група от КГБ и направихме изненада на Луси по Скайп. То бяха поздравления, то бяха пожелания, изпяхме й и Девойко мари хубава. Много вълнуващо беше!
При нас е бяло и слънчево. Само за разходка. Вчера извървях отново около 6000 крачки. Права си АЙША, че по улиците в центъра е по-забавно. След обяд съм на тръстиката.

# 201
  • Кубрат/ Пишурка
Честит рожден ден на Луси! Скъпа приятелко, бъди здрава и благословена!
Родена си на много хубава дата, защото днес и аз имам рожденик - Криско става на 17. Да ни е жив и здрав!

# 202
Честит рожден ден на Луси и Криско!
Да са здрави и много щастливи!
И аз помня сбирката у Фло на рождения ден на Луси. Беше много вълнуващо!

# 203
  • София
ЯНЕ, да ти е честит внука! Да бъде здрав, да сбъдва мечтите си, да ви радва с успехите си!

# 204
Честит рожден ден на двамата рожденици днес! На Луси - здраве и много щастливи години с любимите и хора,а на Криско - здраве,сбъдване на всички мечти и весели купони!
                       Аз активно мързелувам и крачките ми са до КПП-то и хладилника основно.Дет вика малката ми щерка залепнах за дивана и лаптопа.Фло казва,че е слънчево и бяло ,но пък е и много студено.За това дори до входа ще пращам ММ за да вземе яйцата и млякото ,че купувам домашни.
                       За първи път се радвам,че децата не са присъствено.В този студ е по-добре да си стоят у дома и се чудя защо не им дадоха две седмици активна ваканция,а не да се мъчат пред компютрите.То се е видяло,че обучението е пълна дупка поне да не ги тормозят.Учителите изперкаха тотално.Слушам днес едната и вместо да преподава тя се оплаква,че и се спи и се чуди дали да напусне.Това за напускането си е чиста партенка - кой бяга от този рахат - имитираш обучение от дивана в къщи,но заплатата ти в картата всеки месец.От време на време присъствам от любопитство на уроците на децата и направо изпадам в потрес.Толкова неграмотни учители не съм си представяла ,че има.За техническите им умения дори не ми се коментира.
                       И да се похваля все пак - Неда се явява в СУ на изпит по японски.Взела е изпита  с максимален брой точки.
                      Лек ден и се пазете,тези дето се разхождате,че е една поледица.Отгоре сняг ,а отдолу лед!

# 205
Честито на празнуващите!Да бъдат здрави!

# 206

Ще се молим за сняг, ще се молим за дългата зима
във която с мерак всеки своя шейничка си има.
Моят дядо добър не една е такава направил.
Всички внуци шейна да си имат и мръзнат за здраве.

А пък ските с дъга от разсъхнато някакво буре
няма никой сега на нозете си детски да тури.
Всичко днес е комерс, детска искрена радости тя е.
Режисирано ,стилно ,красиво и скъпо - това е.

А пък аз си намерих и другарчета все като мене,
и се спуснахме днес по баирите,нявга големи.
Сбра ни ,пуста шейна, даже място едно ни остана
о отекна "ура", аплодира ни новата смяна.
25.01.2022

Моят поздрав за празнуващите днес, здраве късмет и пързалки ,реални и от спомените.

# 207
  • София
Луси, честит рожден ден с пожелания за здраве и щастие с близките хора!
Янке, да е жив и здрав Криско! Да успява във всичко,  за което мечтае. Какво стана - още ли е футболист?
Не е чак толкова студено навън, ако си добре облечен. Колко по-студени зими е имало, май сме се изнежили. Помня 2011 - 12 г, дълго време валя, натрупа, беше и много студено. Май и не се престараваха с чистенето тогава, бяха огромни преспи. Като спре рейса на спирката ако не е  нацелил точно изринатото се катерехме по заледеното за да стигнем до тротоара. Но и това мина.

# 208
  • Кубрат/ Пишурка
Благодаря за пожеланията към Криско!
Айша, вече не е футболист уж заради повечето уроци, ама...
Дидия, радвам се за Неда! Дано успехите я следват и за напред!

# 209
Привет девойки!
Да са честити, живи, здрави и щастливи днешните рожденници, Люси и 17 годишния момък Криско.Всичко за което мечтаят, да се сбъдва.

Браво не Неда, нека е все така успешна, във всичко с което се заеме.

Тук утре се очаква обилен снеговалеж на  места и са в пълна готовност. Нас обаче няма да ми огрее. Очакват се проливни дъждове
Но пък си е як студ за тези ширини.
Май сметките за ток ще са както през лятото😊
Но поне има други теми за новините освен пустия вирус.
На всички ви прегръдка и лека нощ♥

Общи условия

Активация на акаунт