Лидл 159 - Януарско ново начало

• 139 803
  • 2 478
  •   2
Отговори
# 135
Кое й е новото на новата Голдеса освен опаковката?

# 136
  • In transit
Долче, новите торбички за фризер са твърде еко, стават и все по-тънки. Такива са ми наблюденията. Предполагам затова ти и миришат. Нали знаеш в Италия биоразградимите торбички как миришат? Предполагам е сходна миризмата.

Леми, месото във фризера може да ти мирише, ако държиш зеленчуци и месо в едно чекмедже. При мен са в отделни и нямам този проблем дори да престои повече месото.

При нас имаше само от сивата Голдеса. На 31-ви купих една опаковка, имаше пълен кашон и нямаше други подобни до нея. Сигурни ли сте, че е спряна?

# 137
Ех, жалко ще бъде за сивата Голдеса..
Да ви питам, от последната италианска седмица имам кори за лазаня от пресните и една опаковка маскарпоне, годни до 01.12.2021. Дали ще им има нещо, ако ги употребя или да заминават в коша? Ха днес, ха утре да ги употребя и то срока им изтече...

Маскарпонето горчи, ако не е ок. Корите ще миришат, ако им има нещо, не знам дали гранясало е правилната формулировка.

Искам да питам харесващите меда с купон дали им кисели? Майка ми се оплака. Четох, че медът можел да ферментира. Стана ми интересно и затова питам.

# 138
Да, Mikkey, на нещо такова ми миришат и пликчетата за фризер...🙄 За съжаление, няма как да съхранявам всичко във фризера в пластмасови кутии- в тях например нищо не ми мирише.
По корите може да има и мухъл. По кори за баница ми се е случвало, ама много забравени...😄

# 139
  • София
Благодаря много, момичета, за отговорите! Ще действам смело.

# 140
Искам да питам харесващите меда с купон дали им кисели? Майка ми се оплака. Четох, че медът можел да ферментира. Стана ми интересно и затова питам.
Киселее ако са подхранвали пчелите повечко със захар, както и ако има по-голям процент вода. Може да зависи и от "пашата".
Срокове на годност гледам само за охладените меса, след срок евентуално ако е телешко 1-2 дни. За пиле и риба тц.
Но сирена, меки, твърди, в кутийки, млекца разни, да не говорим за сладкарските и разни опаковани - нищо им няма доста по-дълго от обозначеното. Мисля, че съм писала за една Активия, която си изкара цялото ми майчинство в офис хладилника - не беше мръднала!

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 18:54 от duhi_puhi

# 141
В лидълските плътно запечатани тарелки охладено месо ми е издържало и след срока му на годност ден-два. Държа в по-хладната зона (отгоре за нашия хладилник). Свинско, телешко имам предвид. Риба и пилешко се старая да не забравям, че там понякога и в деня на изтичане на срока може да има неприятни изненади. 😃

# 142
  • shumen
Маскарпоне,ако не е развалено си го ям и след срока на годност.

# 143
  • Пловдив
Много благодаря! Ще ги замразя наденичките, в пакетчета всичко замразявам и нищо не ми мирише на найлон.
Преди години бях правила лазаня с кори на Барила почти 10 месеца след срока на годност - ми нищо им нямаше. Предполагам, че след време ще се появи мухъл по тях.
Искам да благодаря на всички, които обсъждаха още преди време кой ликьор наподобява Бейлис. За Нова година взех Куйн Марго от постоянния асортимент - уникален! Хем готин, хем евтин и сестра ми много го хареса. Simple Smile

# 144
  • Варна
Зъбен душ изостанал някъде да сте виждали?

# 145
Ан така 😄
Врата при нас е със срок до 6-ти, чудя се има ли шанс да го намалят днес или чак утре 🤔

# 146
  • Mostly in my mind
Ходих снощи с идеята да купя тако питките с цвекло,  обаче нямаше. Във вашите филиали видяхте ли? Ако да, къде стоят?
Отзив за оцета с джинджифил? Как е на вкус?

# 147
При нас врата който е до 6-ти е на 4 лв.

# 148
Ан така 😄
Врата при нас е със срок до 6-ти, чудя се има ли шанс да го намалят днес или чак утре 🤔

и аз това се чудя Joy
ако знаеш каква разкошна супа направих с едното парче.....

# 149
  • София-Младост
Да се оплача сивата голдеса е заменена с нов вид молбона във синя опаковка. Така ме е яд. Взех последните 5 сиви голдеси. И при нас няма от еднократните бръсначи.
На сивта Голдеса горе в ъгъла не пише ли пак Милбона?
Ако състава е добър, дали е сива или синя...
Аз пък взех някакво крема сирене за мазанае уж с повече протеини...ми нищо не струва.

Общи условия

Активация на акаунт