Лидл 159 - Януарско ново начало

• 140 194
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 1 815
  • София
Доволна. Осмелих се да притичам до Лидл , бях набелязала половината от азиатската част на брошурата, ама бързо ме отказа състава на повечето неща. Все пак купих доволно количество нудли (по 3 броя от пшеничените, яйчените и тези от боб мунг), соев сос, 3 консерви със зеленчуците за уок, 3 чипса с уасаби. Натоварих се и с 2 консерви намален нахут (от ориенталската седмица, по 800гр дето са големите консерви, много е хубав!). Явно беше намален, защото консервите са чукнати и леко изкривени, но това не ми е никакъв проблем. Взех и малко лимони, краставички и чери доматките от Испания, много хубави се оказаха, а и бяха намалени от 4,50 на 3лв за 500гр.
Издирвах и запалките за газов котлон без успех. Или са толкова малки и незабележими и съм ги пропуснала или пак не са ги заредили. Гледах и кухненската везна и й се чудех, ама нещо се отказах. Доволни ли сте? Точно ли мери?
Забърсах и пилешко филе Росо с 30% намаление 2 тарелки. И тъкмо се питах как ще се домъкна с всичкото багаж, излизам от магазина и гледам в далечината МП се тътри (връща се от фитнес) и почнах да подтичвам след него, да го викам, ама той не чува, ама те и торбите тежат, хлъзгам се...звъннах му да се върне 20 метра назад и се запънах на средата на паркинга като магаре на мост да го изчакам. Laughing

# 1 816
Ами да, какъв фитнес, торбите от Лидл малък фитнес ли са. Smiley

Леми, замразеното филе от дива сьомга е ПА. Регулярно го намаляват, иначе е към 28 лв. От днес би трябвало да е на редовна цена. Взех 4-5 кутийки миналата седмица, за повече нямах място. Днес менюто е хек, много е хубав.

# 1 817
  • Пловдив
От 🍜 азиатската тема 🍜 днес забърсах нудъли от боб мунг, оризов оцет, сладко чили и тоя чипс от скариди. От супите се отказах. Сефтосах някакъв конфитюр от манго, портокали и чили, който много ни хареса, но никакво чили не усетихме.
Иначе първо се хвърлих на шкембето с език и сега се вари в тенджерата под налягане. Много ми харесва шкембето от Лидл. Винаги е снежно бяло.🔝 🍽️🍷
Взех си и лиофилизиран див лук, но се чудя къде изчезнаха лиофилизираните подправки за супа от Лидл. От месеци не ги виждам.

# 1 818
Адана кебапа дали е хубав? Дали е много солен, ограничила съм солта и като купя нещо подобно ми е солено.
ЧУдя се за еданамето, не съм яла и приготвяла до сега. Какво мислите?

# 1 819
Адана кебапа дали е хубав? Дали е много солен, ограничила съм солта и като купя нещо подобно ми е солено.
Дали е люто?

# 1 820
  • ВАРНА
Някой знае ли в пакета оризови кори колко бройки са? Досега не съм вземала а дъщеря ми иска да правим пролетни рулца.

# 1 821
Адана кебап - отровно солен, мислех да го хвърлям. Едамаме - добър избор. Wink

# 1 822
  • Sofia
Някой знае ли в пакета оризови кори колко бройки са? Досега не съм вземала а дъщеря ми иска да правим пролетни рулца.
И аз търсих бройката, ама... много е тъпо само грамаж да пише. Скоро няма да ги отварям, че имам други, ама запасявам, че щерката може само на пролетни (не знам какво им е пролетното...) рулца да живее... Simple Smile

И едамамето ползвам много. Simple Smile

# 1 823

Благодаря, така си и мислих. А еданамето с шушулка или без?

# 1 824
  • София
Имам и аз едни, които взех от магазина на женския пазар, за който научих от форума. Още не съм ги направила, защото все не харесвам достатъчно рецептите в интернет.
Морена, ще споделиш ли как ги правиш (знам, че азиатската кухня ти е силна страна)?

# 1 825
И аз взех кори за рулца Simple Smile И за суши Simple Smile И с моркови за мексикански лютивки някви Simple Smile

# 1 826
  • Sofia

Благодаря, така си и мислих. А еданамето с шушулка или без?
Доколкото знам шушулката не се яде. Та ако ти е за визия... Simple Smile

..Морена, ще споделиш ли как ги правиш (знам, че азиатската кухня ти е силна страна)?
Разбира се, заповядай - https://morrennaa.blogspot.com/2020/05/blog-post_40.html
Качила съм няколко варинта, но съм правила доста повече.

# 1 827
Еос, благодаря ти.
Леми, замразеното филе от дива сьомга е ПА. Регулярно го намаляват, иначе е към 28 лв. От днес би трябвало да е на редовна цена. Взех 4-5 кутийки миналата седмица, за повече нямах място.
Аз будалата само две взех, що не ми шушна да се запася и аз 😸 При нас днес нямаше и ненамалена.
И аз се зарових при семената, бяха доста малко останали, но все поизбрах - малко цинии и астри, магданоз на корен, че много го харесвам, спанак(бабалюгите всичко изяждат, но аз съм упорита: )). Миналата година садих някакви гигантски тикви от Лидъл, нищо не излезе, дано тези са по сполучливи.

# 1 828
Здравейте!
Пъдпъдъчите ми яйца - две счупени, с дупка. Не съм аз със сигурност. Отвън опаковката непокътната беше.
И ММ вчера донесе брашно Родна стряха - друго нямало.

# 1 829
Какви са тези семена? Не съм ги видяла явно...😃
Похвалвам гъбите на кг. Онзи ден бяха намалени на 2,99 лв/кг. Стана чудна крем супа с гъби, дайкон, морков, зелена и червена чушка, лук, лидълско къри и риган (почти всичко е от Лидъл).
И при нас няма много видове от лиофилизираните подправки в бурканче...2 вида са предимно, а от тези с червено капаче май само 2-3 бурканчета.

Общи условия

Активация на акаунт