Лидл 159 - Януарско ново начало

• 139 762
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 2 280
  • Велико Търново
Конти, ела да ти отсипя да опиташ какаото и да решиш Simple Smile на мен ми е много хубаво - грам сладост не намирам във вкуса му.

# 2 281
Мариат, точно! Бих го пробвала пак само с купон за 1 ст (примерно😄)- да видя дали случайно има изненадваща промяна в качеството...
Адалинд, карай си на Пилос...е, ако те устройва постоянно повишаващата се цена...🙄 Или на някое друго подобно.
Морена, като се повиши качеството на бг маслото, тогава бих купувала пак. При сегашните условия- и от мен "не".🙂

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 22:32 от dolce miele

# 2 282
РС заобикалям отдалеч, ако и кюлчета да са опаковали. Не!

# 2 283
  • Sofia
Морена, като се повиши качеството на бг маслото, тогава бих купувала пак. При сегашните условия- и от мен "не".🙂
Лично аз нямам такива надежди вече... толкова години е все скапано...  По скоро мога сама да си правя масло.

# 2 284
Тихо с това какао, че до утре вечер ни едно няма да остане Joy

# 2 285
Ето ги моите "специални":

Шоколадите ще ги взема, за соковете не съм сигурна.

# 2 286
  • София
Здравейте, дами, може ли мнение на ръчната прахосмукачка 2в1,която ще се предлага от 03.02.
Предварително благодаря

# 2 287
  • Sofia
Здравейте, дами, може ли мнение на ръчната прахосмукачка 2в1,която ще се предлага от 03.02.
Предварително благодаря
Писаха...

# 2 288
Искам да благодаря и в темата на стопанката на темата Брадичка за разкошния подарък-изненада, който ми направи. Heartpulse Толкова е вълшебно когато Коледа се окаже един мноооооого дълъг сезон! Nature Sparkles

Брадичке, сърдечно благодаря за милия жест! Flowers Hibiscus Нека доброто се върне към теб преумножено! Nature Rainbow

Благодаря много и на Пийк за предоставения купон за гауда, не бях опитвала този вид, оказа се много хубава!

# 2 289
  • София
Масло българско - НИКОГА! това е закон у дома и точка!
Какаото не е лошо, но има и по-добро и според мен едно какао трябва да има шоколадов цвят, тъмен,  това в Лидл е малко като млечен шоколад, не че не става - става, но може и по-добро. Освен това едно какао трябва да е силно горчиво на вкус, а това лидълско не е силно гориво, което също говори, че не е от най-добрите,  също и аромата, той трябва да е наситен на шоколад, това вече е ясно. За обикновен сладкиш го ползвам, но когато искам нещо много по-добро ползвам друга марка, но то и цената му е друга.

# 2 290
Взимала съм българско мандраджийско масло за готвене и смятам, че си е супер. А за мазане взех от Хит френско и италианско масло.

# 2 291
Здравейте дами! Нахлувам с едно питане по един малък мой казус с покупка от Лидл. В събота вечер пазарувайки и бързайки, за да не се бутаме излишно, с многото хора в магазина, грабнах много набързо изостанал от предни седмици комплект от две подложки за моп. Чак късно вечерта у дома като погледнах бележката видях че не са маркирани подложки, а цял “спрей моп” и всъщност това, което съм грабнала в бързината е било подложките, които вървят със самоя моп, като съм платила разбира се за целият комплект 17.99  (някой е бил извадил дръжката от комплекта и аз толкова съм и видяла…) На касата също никой не се усети, а и в сметката не ми се видя нищо нередно. Та искам да попитам има ли смисъл да отида да си искам останалата част (не ми е особено близък филиала), която така или иначе съм си платила и дали в магазина биха я пазили, тъй като нямах възможност да ида днес, а утре започват новите стоки, или да я пиша фира, защото вероятно са я изхвърлили.

# 2 292
Имате ли изпитана рецепта със заешко за малчовци?
Скрит текст:
Ако е за малки деца, имай предвид, че има малки кокалчета, най-добре обери мръвка-филенце предварително и го направи на яхнийка без кости, става вкусно с лук, морковки, картофки, накрая подправено само със сол, дафинов лист, червен пипер, магданозче, класика. Иначе става хубав печен със зеле, като пиле се готви, месото е доста постно. Може и да опечеш отделно заека и после да гарнираш с картофено пюренце, сложи го в по-дълбока тарелка заедно с 3-4сл олио, половин чаша вода, лъжица лимонов сок или оцет, малко чубрица и сол, пече се около 35мин на 200С, може в йена с капак или отгоре с фолио, по средата на печенето може да обърнеш мръвката. Като стане готов добави в тавата бучка масло и малко магданозче и разбъркай да се ароматизира.

има ли смисъл да отида да си искам останалата част (не ми е особено близък филиала), която така или иначе съм си платила и дали в магазина биха я пазили, тъй като нямах възможност да ида днес, а утре започват новите стоки, или да я пиша фира, защото вероятно са я изхвърлили.
Има смисъл да минеш и да им обясниш какво е станало, пък виж какво ще направят, не се отказвай предварително, носи касовата бележка, за всеки случай особено ако си с кола носи тези неща дето си ги взела погрешно Wink

# 2 293
  • София
Има шанс и така, да.
Но щом не ти е близо, звънни първо на клиентския им телефон с молба да се свържат с магазина и да ти върнат обаждане щом има развитие. Тази пръчка може и въобще да не е там, може клиент да си я е "окомплектовал" с отделен моп и да е минато като само моп през каса...  Отзивчиви са.

# 2 294
Какаото не е лошо, но има и по-добро и според мен едно какао трябва да има шоколадов цвят, тъмен,  това в Лидл е малко като млечен шоколад, не че не става - става, но може и по-добро. Освен това едно какао трябва да е силно горчиво на вкус, а това лидълско не е силно гориво, което също говори, че не е от най-добрите,  също и аромата, той трябва да е наситен на шоколад, това вече е ясно. За обикновен сладкиш го ползвам, но когато искам нещо много по-добро ползвам друга марка, но то и цената му е друга.
Има около 10тина основни производители на какао в света. Всеки има в портфолиото си между 20 и 100 вида. Почти няма два еднакви вида, близки може би. Всеки си има рецепта, микс сортове зърна, степен на изпичане, видове алкализация.
Какаото има аромат на какао, което е различно от шоколад. Ако мирише на шоколад, най-вероятно е ароматизирано допълнително. Или е 22-24%, тъй като ароматите се носят от какао маслото, а обезмаслено то 10/12% обикновено е по-евтино и се предпочита. Или се ползват допълнително алкализиращи агенти, за да се насити вкусът (което вече трябва да се отбележи и на опаковката, в БГ не смятам, че го спазват все още - освен чужд пакетаж...)
Това не прави един вид по-добър или лош. Просто се опитват да отговорят на различното търсене за различни приложения.
В БГ се продават пакетирани от натурално и безкрайно светло, до тъмно тъмно и високомаслено.
Всеки си има вкус и си избира според което. Има си и "марки", някои са по-скоро маркетингово наложени във времето. Други са подценени (а реално съдържанието е същия вид), но незнайно пакетиране примерно. Има и фалшимоци с разни добавки за по-достъпна цена (не задължително за крайния потребител).
От любопитство ще взема лидълското и ще опитам да ви кажа приблизително производител (на самото какао, не пакета а) и малко повече инфо, ако успея да разшифровам ☺️

Общи условия

Активация на акаунт