Facebook / Фейсбук – 5

• 40 822
  • 739
  •   1
Отговори
# 615
  • Sofia
Малко ми е странна цялата история. Просто казваш, че не желаеш снимки на децата ти да се мотаят из онлайн пространството. Ако не се съобрази, преустановяваш достъпа ѝ до децата.

# 616
https://
Малко ми е странна цялата история. Просто казваш, че не желаеш снимки на децата ти да се мотаят из онлайн пространството. Ако не се съобрази, преустановяваш достъпа ѝ до децата.
Благодаря за отговора! Не мога да преустановя контакта й с децата, защото баща им като ги вземе и отиват при нея. Последния път почти насила е снимала детето.
Дано не спамя темата, но наистина не мога да изляза на глава с нея. Всеки съвет ще ми е ценен.

# 617
Бившата ми бъдеща свекърва е подобен типаж. 😂 Дори подозирам, че е по-зле.. Преди време бях споделила в темата без подробности, че не ми беше приятно да ме отбелязва на нейни снимки. Премахвах отбелязването, като мое лично право не мислех, че ще има проблем, снимките така или иначе си оставаха в нейния профил. Но тя като разбра 😂, чрез трети лица ми беше казано, че съм блокирана...във фейсбук 🤣, причината - правила съм се на важна 😀..

Моят съвет към теб е да приемеш свекърва си такава, каквато е. Помисли над позитивите, които имаш от присъствието й в живота ти, все би имало нещо, за което да се хванеш. Такъв тип хора, ако се отнесеш с лошо към тях, още повече се заинатяват и вътрешно оправдават сами себе си защо "ти си лошата". Разбирам, че може да си обидена, но тя реално като тяхна баба с нищо не прекрачва законите, качвайки техни снимки. Говори с нея, че не желаеш, ако продължава, по-добре приеми спокойно случката, вместо да си трошиш нервите. Не всичко е под твой контрол (за съжаление).

# 618
  • София
Пак щяло да има промени във Фейса и Инстаграм
Така и не разбрах какво харесват хората в Тик Ток. За мен е много глупаво приложение.

# 619
Eeee, те все повече се стараят да отказват хората да ги ползват. Тик-тока поне е забавен, във фейса и инстата излизат или глупотевини или скучнотии, а с това непрекъснато местене на менютата непрекъснато цъкам на сто места докато се сетя кое къде беше и сега пак Scream

Последния път почти насила е снимала детето. Дано не спамя темата, но наистина не мога да изляза на глава с нея. Всеки съвет ще ми е ценен.
Хубаво е, че си защитаващ детето, разбирам те, но фейсът не е някакъв правораздавателен орган, а и няма закон, в който да пише, че бабата не може да пуска снимки на внуците си. Това "не искам, не обичам, не ми харесва" просто не важи навсякъде, съжале боку ¯\_(ツ)_/¯

# 620
Мен много ме дразнят тези предложения, които Фейсбук смята, че биха ми харесали.

# 621
Благодаря Ви за съветите.

# 622
  • Варна
Имам проблем с групите, в които членувам. Когато вляза в тях през телефона не мога нито да харесвам публикации, нито да ги отварям целите и да виждам коментарите. През лаптопа се виждат нормално. Надявам се някой да може да ми помогне.

# 623
  • Glasgow
Аз имам въпрос относно групите, което позволяват анонимно писане. В няколко, в които съм виждам, че напоследък много пишат така, с доста лична информация споделена. Админ вижда ли кой е реалният потребители? Искам да питам нещо като анонимна, но не искам да получавам съобщения после на лични и т.н

# 624
  • София
Имам проблем с групите, в които членувам. Когато вляза в тях през телефона не мога нито да харесвам публикации, нито да ги отварям целите и да виждам коментарите. През лаптопа се виждат нормално. Надявам се някой да може да ми помогне.
Два дни се мъчих с този проблем, до лудост ме докараха и нищо не можах да направя. Принудих се да инсталирам приложението и вече всичко е на шест. Предполагам, че целта на ограничението беше точно тази - да спрем да влизаме във ФБ през браузъра и да свалим апликацията. 😃

# 625
  • Варна
Гадно. Нямам място за повече апликации. Ще изчакам и ако не се оправи ще трия нещо друго.
Да, админа вижда кой пуска анонимния пост.

# 626
  • София
Аз имам въпрос относно групите, което позволяват анонимно писане. В няколко, в които съм виждам, че напоследък много пишат така, с доста лична информация споделена. Админ вижда ли кой е реалният потребители? Искам да питам нещо като анонимна, но не искам да получавам съобщения после на лични и т.н
Не знам дали админа вижда, но съобщения няма как да получавате от останалите като анонимна.

# 627
  • София/Севлиево
Има ли как да блокираш някого без той да види, че си го направил?Досега никога никой не съм блокирвала,само ограничих какво да вижда ММ,особено снимки, че той пък не дава да поствам на децата и особено снимки с него.Повече от 10 години има ФБ,но няма нищо в неговия-нито снимки,нито някакви постове, направи го само за да може да се включи в групата от ДГ на големия и после в тази от 1 до 4-ти клас.В случая не искам да блокирвам него, а една приятелка,която понякога малко ми досажда.И като си блокирал някого означава ли, че вече не може да ти праща съобщения...
На моят телефон имаше инсталиран ФБ, а с+ъщо и месиндър-тъй си дойде фабрично.
И още един въпрос-как да изключа съобщения от общ чат, без да го напускам?

# 628
  • Wonderland
Когато блокираш някого, Фейсбук не му казва, че си го направил. Просто той вече не може по никакъв начин да те открие в платформата - т.е. няма да вижда профила ти, няма да вижда коментарите ти под своите постове (ако си оставяла такива), няма да може да ти пише и т.н. За целта влизаш в профила на човека, когото искаш да блокираш и от трите точки горе в дясно избираш "Блокирай".

Може да мютнеш чат (мисля, че ако ти е на български месенджър опцията е "заглуши"), като отидеш в настройките на самия чат. Може да избереш дали да го направиш за час, 8 часа, 24 часа или докато не решиш да го пуснеш отново.

# 629
Цитат
Има ли как да блокираш някого без той да види, че си го направил?

Няма да види, но ще разбере като не те намери - търсачката спира да показва профила ти. Нали затова е блокадата - и за да не могат да ти пишат.

Общи условия

Активация на акаунт