Рак на белия дроб - тема 9

• 57 189
  • 769
  •   1
Отговори
# 150
Whitefang,
Аз им нося епикриза от операцията, този файл с описание на кратко на всичко, което се е случвало до сега (пращах ти го и на тебе). Всичко бяха прочели.
При първата консултация за второ мнение, Пиперкова също изиска епикризата от операцията.

# 151
  • Пловдив
Believe's,
не съм звънял.Лятото ми казаха ,че дата дават ,като занесеш документите(изпратиш ги по куриер),не може предварително да запазят час. В понеделник сутринта ,ще ходя .
Зиги,при мен е едно и също лечението,чак такова описание ,като твоя файл не мисля че ми трябва. Давам последната епикриза от CAT-a ,предния ПЕТ и последния ЯМР на ГМ. За всеки случай ,ще нося всички епикризи и дискове.

# 152
Уайт, ние пращаме по Еконт всичко, като звъннат казват какво. Урографин половината в 500мл. вода и още 4 бутилки по 500мл. Без въглехидрати предишния ден. Общо взето като се обадят казват да вземеш химикал и диктуват всичко. Без ципове, без копчета метални, лятото и суитчър и дълъг панталон искаха да си носи ММ като си тръгва да ги облече.
П.С страхотен сладур си имаш. 🦮💕

# 153
  • София
Уайт, всичко са ти казали за ПЕТ в Дървеница - и за урографена и за бутилките 500 мл. И ти си знаеш - предишен диск и епикризи. За записване на час още нищо не се сещам, ако се сети татко, ще допълня.
Адел, браво за новините, само така!
Иначе аз днес ходих на консултация с неврохирург в Иван Рилски - д-р Хаджиянев, отвори диска КТ и веднага каза, че е остеопороза, но ще направим и ЯМР в понеделник на гръбнака, за да види по-добре. Каза, че се циментирали прешлените, за да ги закрепят, операция. Мил и човечен лекар,( даже и той сподели, че е загубил баща си с рак). Не разпитвах много тежка ли е и т.н операцията, като че ли останах с впечатлението, че не е. Но като направим ЯМР ще разпитам повече...чудя се няма ли някакви други успешни не-оперативни начини (знам, че хирурзите все операция предлагат де). Но ще се консултирам и с още един неврохирург там.
Иначе на татко му увеличихме малко дозата на сбд и е една идея по-добре с болките в кръста. Този кортикостероид явно му е засилил остеопорозата (разсъждавам аз). Сега е само на 2 мг сутрин, казах му ако може да го намали и спре. Обаче днес се оплака, че много му пада сатурацията, доста се задъхвал. По едно време след ходене до другата стая сатурацията падала до 70 Sad Включва си кислороден апарат и се вдига...Спомням си, че Тимчева това ми беше казала, ако се получи задух да търсим пулмолог веднага. Иначе аз питах днес и онколога с тази остеопороза какво ще правим по-натам и той каза, че заедно с ИТ може да добави и една инжекция, която ще помага. Но нека да видим с неврохирурга какво ще правим. Иначе татко психически е много зле, плаче много, майка е непрекъснато с него, успокоява го. Той си мисли, че "си отива". Cry Каквото можем правим и му говорим...за операция не знам дали ще се навие, защото едвам ходи и ще трябва количка сигурно да търсим там като се придвижваме из болницата и за ЯМР.

# 154
Зиги как сте? Как са нещата при вас?

# 155
galita, каквото прецени доктора след ямр това направете. Говорете му, че това са странични ефекти от лечението, не означава че си отива и че най-важното е да не се предава и да мисли такива неща. Че това ще отмине, че е времнно и т.н Разбра се че ще го сложите в количка щом го боли, те в болниците на входа си имат., няма да се мъчи човека я, а и няма нищо срамно в това. Ще видиш, нещата при татко ти ще се наредят, само го убеждавайте да слуша лекарите, каквото казват че е необходимо да се прави.

# 156
  • Пловдив
galita
Витамин Д , калций, магнезий,  бифосфонати или инжекци XGEVA, PROLIA
могат да забавят разрушаването , като подобрят/възстановят костната плътност. Но не могат да възстановят размери, обем, форма.Само операция с костен цимент да ги моделират и укрепят.
Не съм сигуРен дали въобще титаниеви импланти ще са приложими, но нищо не пречи да попитате неврохирурга.За кортикостероидите няколко пъти писах, че засилват остеопорозата , освен че са противопоказни за ИТ,  така че трябва да ги спре.Цена за цимента спомена ли, защото мисля, че не се покрива от касата или поне 2018 не се плащаше от касата?

Редакция:
Може и да може да се укрепят с минимално инвазивна вертебропластика. С игла под локална анестезия се инжектира в тялото на прешлена бързо полимеризиращо лепило. Мисля обаче , че се ползва предимно при фрактури на прешлени- травматични , от остеопороза , заради разрушаване от метастаза (трябва да се лекува основното заболявана и да им отговор и на костните метастази), не знам дали може да се прилага за "смачкване"(снишаване) на прешлен. Пак неврохирурга може да отговори на този въпрос.
Докато лежах в неврохирургията единия ми съквартирант беше един дядо , който постоянно му излизаше от ритъм сърцето и беще рисковано за отворена операция, затова му "залепиха" прешлена, но тои беше счупен. А преди него съквартирант ми беше един набор , на който с отворена операция му ги бяха "циментирали" няколко прешлема и лежеше 3 седмици. Дядото го изписаха ден след вертебропластиката.

Последна редакция: пт, 21 яну 2022, 13:03 от whitefang

# 157
Зиги как сте? Как са нещата при вас?
Добре, но искам да минат още няколко дни, преди да ви разкажа какво свършихме с уреждането на нова бронхоскопия и с жалбата ми срещу Токуда.

# 158
  • Бургас
Здравейте, на баща ми, чрез скенер, без контрастно вещество, му откриха някакво образувание. Следващата стъпка е биопсия. От Бургас сме, но искаме да я направим в София.
Сега започнах да чета из темите и долу - горе ми се изясниха стъпките, но да препоръчате лекар за биопсия? В смисъл и за разчитането на резултата.
Засега сме се насочили към Токуда, но май имат проблем с леглата и ще се забавят нещата. А ни се иска това да се случи възможно най - скоро.

# 159
Аз НЕ препоръчвам Токуда, пресен опит с биосия там при светилото Минчев.
Ако става дума за бронхоскопия, ВМА, д-р Георги Хинков.

# 160
Също подкрепям ВМА, д-р Хинков. Направиха всичко точно при баща ми. Възможно е да си запишете час чрез www. superdoc

# 161
И на баща ми беше във ВМА но не знам кой лекар беше.

# 162
Отношението и лечението, което получихме във ВМА от целия екип на д-р Хинков и то напълно безплатно, е на светлинни години от това в Токуда, за което платихме хиляди и то напълно безрезултанто - няма биопсия, няма хистология, няма лечение.

# 163
Отношението и лечението, което получихме във ВМА от целия екип на д-р Хинков и то напълно безплатно, е на светлинни години от това в Токуда, за което платихме хиляди и то напълно безрезултанто - няма биопсия, няма хистология, няма лечение.
Сега всичко лека полека ще се оправи!
Аз да се оплача, макар че не е много тук мястото ама си ви чувствам близки.
Детето е с положителен тест от преди час. Домашен от аптеката. Утре сутрин ще го водим в лаборатория, сега вече е късно. То има къде де, ама не ми се иска да обикаляме точно сега. Има Т 37.2, леко е преграхнал и това е.
От септември до сега не се е видял здрав, че да го ваксинирам. Ваксина няма, на 11г е.
Дано да се разминем леко и най-вече ММ да не се разболее. Ние сме с бустер от преди месец и двамата.

# 164
  • Бургас
Много ви благодаря за насоките ❤️ Надявам се другата седмица да имаме поне час за консултация и картинката да се изясни малко повече.

Общи условия

Активация на акаунт