Рак на белия дроб - тема 9

• 57 155
  • 769
  •   1
Отговори
# 285
Лъки, Щерев поиска деференциално броене на левкоцити и креатинин.

# 286
  • Бургас
sisi_f ,
От цигарите е,дребноклетъчния е почти само от тютюнопушене.
Питайте дали могат да добавят имунотерапия към химиотерапията.
В Темата има две потребителки ,чиите близки се лекуват в БГ и са на комбинарана ХТ+ИТ .Няма да плащате нищо в някои клиники в БГ и няма смисъл да го лекувате в Турция и то платено,а ИТ не е евтина.

Да, това ще бъде основният въпрос. Предполагам, че лекарствата, които вливат са едни и същи. А може ли едновременно и лъчетерапия, и дали ще бъде същата като там?

# 287
  • Пловдив
ASAT,ALAT,GGT,Алкална фосфатаза,LDH

sisi_f ,
Химиотерапията е една и съща,за първа линия
Цисплатин(Карбоплатин) и Етопозид, имунотерапията -Тецентрик.
Щом са предложили и ЛТ може би са го класифицирали като ограничен стадии. За ЛТ не може да се прави SRS,SBRT, прави се CRT ,за която не е  необходимо някакво по-специално оборудване .В БГ ще е същата лъчетерапия,ако назначат такава.
Не мисля ,че има какво да ви предложат различно в Турция ,от тукашното заплащано от здравната каса лечение.
Но питайте тук какво предлагат и тогава решавайте,в малко клиники в БГ прилагат ИТ за дребноклетъчен БК.

Последна редакция: сб, 05 фев 2022, 19:59 от whitefang

# 288
Believe's , whitefang много благодаря!!!

# 289
  • Бургас
sisi_f на нас също ни беше обяснено, че операция е невъзможно да бъде направена. Попитайте за включване на ИТ, до сега всички доктори с които съм се консултирала наблягат най-вече на нея.
 На своя глава или по скоро от това, което съм прочела в темата в понеделник ще заведа баща ми на кръвни изследвания, за да не се изненадаме и да ни върнат за втора вливка. Освен стандартната ПКК нещо друго трябва ли да му се пусне
А в коя клиника лекуват баща ви? Пропуснала съм, връщам се да чета назад.

# 290
Сиси  лекува се в КМО към "Свети Георги" Пловдив.

# 291
Здравейте, мили приятели спешно се нуждая от консултация с онколог в сферата на пулмологията, става въпрос за метастазирал карцином на бял дроб, дилемата ни е да изберем възможно най-скоро специалист който да даде мнение за лечението на баща ми, благодаря на всички озовали се!

# 292
проф. Щерев, болница Надежда, София. С него започнахме лечението на баща ми и засега мога да кажа само позитиви. Успех

# 293
Здравейте, мили приятели спешно се нуждая от консултация с онколог в сферата на пулмологията, става въпрос за метастазирал карцином на бял дроб, дилемата ни е да изберем възможно най-скоро специалист който да даде мнение за лечението на баща ми, благодаря на всички озовали се!

"Токуда" изключително доволен е пациентът.

# 294

Проф. Койнов и Тимчева! Прекрасен екип

# 295
Преди онколога имат още доста стъпки дамата и баща ѝ. Трябва да се вземе материал от образуванието (биопсия). Предвид че туморът е разположен апикално, според мен ще се наложи VATS. Със сигурност следващата стъпка е да минат през торакален хирург.

След това трябва да се направят хистологични и имунохистохимични изследвания при патолог.

Чак след това има смисъл от онколог, защото в момента няма как да се назначи лечение (не се знае нищо за тумора - плоскоклетъчен, адено, NOS, дребноклетъчен, друг по-рядък; както и биологичния профил).

# 296
Hope4C, да ти даде Бог много здраве за тази помощ, която оказваш на хората. Не спирам да се възхищавам на знанията ти и следене на темата с цел да помогнеш.

# 297
Благодаря! И аз пожелавам на всички четящи/пишещи здраве. Simple Smile

# 298
И аз искам да изкажа възхищението си от whitefang и Hope4C, медицина да бяхте учили нямаше да знаете толкова! 🔝Уникални хора, помогнали и помагащи на стотици! 🍀🔝
💜Бъдете здрави и изпълнени винаги с надежда! 💚

# 299
Аз забравих да спомена whitefang и да му изразя благодарност. Те са си медици, а може би и са професори... Ние нищо не знаем за тях....За мен са на такова ниво...

Общи условия

Активация на акаунт