Рак на белия дроб - тема 9

• 57 139
  • 769
  •   1
Отговори
# 375
Адел и аз така разчитам вашия резултат, но и не знаех, че възпалителен процес като гастрит може да се отчете с такъв SUVmax. Определено се повлиява от терапията. Нека и другите се включат 🤗
Уайт, как мина Пет скенера, резултата кога?
Аз утре рано сутрин ще бъда в Надежда за втора вливка на тате. Ще го изчакам долу докато го приемат, ако има някой там може да се видим.

# 376
Май има някаква нова организация в Надежда. След като им вземат кръв, им казват да слязат долу на 1 етаж да чакат, а не да става струпване в отделението. Но утре ще ви кажат дали важи за всички.

Резултатът от скенера не е лош според мен, няма влошаване.

# 377
  • Пловдив
Резултат другата седмица ще дойде по Еконт.
В Петък ще е готов ,ама аз бях планирал днес да ходя сутринта,но ме изненадаха ,че не става както пише на следващия работен ден.

# 378
White, стискам палци!
Ако искаш, мога да ида да го взема в петък, да ти го пратя на мейла веднага, а после по куриер.

При нас не са добри новините. Горе в  десния дроб (този, от който махнаха лезията) са се появили два нодула по 6мм, а "голямата" лезия в ляво е пораснала малко. Метаболитна активност нямаме, защото е КТ.
Кръвната картина е перфектна, общия туморен маркер е 13 при норма 5, а ноември беше 31.
Не мога да ви опиша как се чувствах като й съобщих и леко преиначих новините.
Още нямаме план за лечение. Питах дали да изследваме химиочувствителност в Германия, да ходим при алерголог за оксалиплатина, защото тя трепеше всичко.. Не е лесно да се вземе такова решение.

# 379
Зиги съжалявам за този резултат. Ще намерите решение, сигурна съм, и майка ти ще  се повлияе. Прегръщам те, знам че ще намерите сили и за това 🤍🤗 А за Надежда то е така още като се видях за първи път с  Петрова. Качват се горе, взимат номерче, като им вземат кръв ги изпращат долу и ги викат като са готови резултатите. Нямам номера на Петрова и незнам как да разбера какви са му изследванията. Те не ги дават на пациента, а направо на доктора.
Уайт, е те петък може да ти ги изпратят и събота да са при теб. И аз ти стискам палци и вярвам, че ще си добре.

# 380
Believes ,пиша ти на лично

Зигиии,съжалявам за новините,само сили ви пожелавам и ще откриете още възможности,сигурна съм,а тя ка се чувства?

Уайт,успех ,дано новините са добри!

При мама едно и също май,често казано по цял ден е на работа,а после е много изморена да се чуваме и говорим, но знам,че яде доста и днес е била на фризьор със сестра ми,вече не смея и аз да питам ....

Последна редакция: ср, 16 фев 2022, 21:09 от Fani0101

# 381
Фани, добре е, не вярва, че е болна, защо всички й казали, че изглежда супер й кръвна картина е супер, пък сега искат да я наливат с химията...

Изтрий телефона на Мила, че ще те намрази, защото много хора ще се сдобият с него от тук, а чрез Гугъл Joy

# 382
Зиги, какво имаш предвид с "леко преиначих новините". Винаги съм се чудела с какви думи се съобщават тези неща. Ние също пред тате представихме така нещата, че неговия рак се лекува....
Имам и малко странен въпрос, как стоят нещата с алкохола? Между вливките може ли, например 20- 50гр.?

# 383
Не казах, че има два нови нодула, нито че голямото е пораснало.
Казах, че образуванието е горе долу същото като преди, че не знаем дали е активно, защото това не е пет скенер.
Че туморния маркер е леко над нормата, ама той не значи нищо.

Естествено, че ще казваш, че се лекува!
Аз не бих забранила алкохол в малки количества, особено, ако обича.
На майка вече всичко й давам, каквото поиска. (Алкохол не пие по принцип, но напоследък вдига наздравица с нас с вино, а лятото с бира.)

# 384
Зиги, 6мм е много малко, за да се съди какво е. Казваш, че няма план на лечение за момента - онколожката ли ще предложи как вижда нещата?

При татко няма промяна. Пуснахме контролни изследвания, кръвната картина е общо-взето добре с малко завишени еозинофили и моноцити. Но се оказа, че феритинът е многократно завишен, ЖСК нивото е малко под норма, а кортизолът е много под нормата. Така че се замислихме дали функцията на адреналните жлези не е вече засегната заради разсейките и това да е причината за състоянието му. Всички симптоми отговарят на това. Консултирахме се с познат ендокринолог и по негова препоръка днес татко започна кортикостероид в ниска доза. Ако жлезите са наистина засегнати, може да се наложи постоянно да го приема. Не знам това как би повлияло на туморния процес и онкологичното лечение, но и нямаме избор. Оняден кръвното му беше 73/57. Ниско е постоянно. Според личната лекарка нивата на феритин и ЖСК сочат за хроничен възпалителен процес, което може да е свързано и с постоянното кожно раздразнение. Ще насрочим и нова консултация с онколозите в Надежда, за да видим как смятат, че следва да се процедира занапред. Може би трябва да преосмислим дали все пак ако все още е възможно да не се направи лъчетерапия на тези разсейки. Но първо ще трябва малко поне да поукрепне, надявам се това лечение да помогне. Иначе изследвахме и IgG антитела за ковид, които са обратно на нивата от есента, само през януари бяха малко по-високи, та вече започвам да се съмнявам и аз дали все пак е изкарал ковид, макар IgM амтителата да бяха до небето. За щастие поне д-димерът се е нормализирал след месец кръворазреждащи и тях няма да ги пие повече.

# 385
White, стискам палци!
Ако искаш, мога да ида да го взема в петък, да ти го пратя на мейла веднага, а после по куриер.

При нас не са добри новините. Горе в  десния дроб (този, от който махнаха лезията) са се появили два нодула по 6мм, а "голямата" лезия в ляво е пораснала малко. Метаболитна активност нямаме, защото е КТ.
Кръвната картина е перфектна, общия туморен маркер е 13 при норма 5, а ноември беше 31.
Не мога да ви опиша как се чувствах като й съобщих и леко преиначих новините.
Още нямаме план за лечение. Питах дали да изследваме химиочувствителност в Германия, да ходим при алерголог за оксалиплатина, защото тя трепеше всичко.. Не е лесно да се вземе такова решение.
Зиги, 6мм не са големи образувания, ще ги преборите. Наистина ти предстоят трудни решения, както до сега всъщност... ще поразмислиш и ще решиш и какъвто и път да избереш ще е за нея, за нейното щастие и спокойствие. И ако това ще се гарантира чрез спестяване на истината, ще си мълчиш и ще й казваш нещата пестеливо. Нека е щастлива, нека е спокойна, а ти-ти ще се оправиш както винаги. Важното е тя да не се отчайва, че много преживя.💜

# 386
Зиги какво ти отговориха за изследването в Германия и за алерголога? Кога ще ви кажат как да се продължи?
Божури, то с такова кръвно е нормално да няма сили и да се чувства отпаднал човека. За Ковида какво да ти кажа, не го мисли. Така или иначе е минало.  Пожелавам ви да не се окаже това за адреналните жлези. Вие изследване ли ще правите за да се разбере дали със сигурност е така?
Тате го приеха, което значи че изследванията са добре. Когато писах на доктора, ми каза че се слагат в папката му (вече я бяха прибрали явно) и ще видя резултатите в епикризата. Изобщо не се сетих, че ги има там, нямаше да го притеснявам иначе. И май ще си остане при Щерев, защото като звънях на Петрова, ми каза че не го е приела тя, а той. Уж беше само за миналия път като я няма, ама... Не че има значение де, даже май съм доволна, защото пък тате много го хареса и му допадна.

# 387
Абе мацки, вие сте по-припряни и от мене!
Сега в момента й взимат кръв за химиочувствотелност за изследването в Германия към лекарството, което й предписа онколога.
След 15 ч ще говоря с алерголог дали изобщо е възможно да се направи тест за платината, макар че май нямат намерение да я лекуват с нея.
Онкологът проучва и възможност за втора лъчетерапия с лъчетерапевта в Сити.

Божури, добре е, че поне има някаква насока откъде може да идва тази отпадналост!

# 388
Засега няма да правим допълнителни изследвания, може би само ще повторим изследването за кортизол. Ако отново е толкова ниско, е ясно, че функцията на жлезите не е нормална в момента.

Щерев май си е много добър вариант, доколкото съм чела тук.

# 389
  • Пловдив
Божури,
От метастазите по-скоро ще е висок кортизола,защо дразнят кората и продуцира повече.По-скоро може да е атрофия от продължителната употреба на кортикостероиди. А обриви има ли още ,ако няма вече би трябвало и еозинофилите да са спаднали ,ако от алергичния обрив са били увеличени. Някакви изследвания за чревни паразити правили ли сте,предвид увеличените еозонофили , ниското желязо ,а и обрива също може да се дължи на такива?

Зиги ,
помисли все пак за VATS от големята лезия. 2-те може в дясно горе може да са последствие от ковид-а ,нали и е кашляла.  
Благодаря за предложението за резултата ми от ПЕТ.Ще го изчакам до понеделник,само да не дойте в събота,че не можех на момента да се сетя как се води офиса на еконт до работата и дадох служебния адрес и ще трябва да я пренасоча като дойде смс.

Последна редакция: чт, 17 фев 2022, 18:42 от whitefang

Общи условия

Активация на акаунт