Рак на белия дроб - тема 9

• 57 114
  • 769
  •   1
Отговори
# 465
Много хубава новина, че вече имате диагноза! Мантелната пневмония принципно протича доста скорострелно и поне на мен хич не ми беше хрумнало (защото твоят близък се оплаква от над месец). Но е факт, че се среща точно при пациенти с онкологични проблеми на БД.

Сподели, ако искаш, кои са антибиотиците - може да знаем къде да ги намериш. Принципно, при някои АБ (тежка артилерия) тип карбапенемите мисля, че има ограничение - не може да се прилагат извън болница. Ако не бъркам, нещо подобно важи за 4то и 5то поколение цефалоспорини. Скоро моят ЛЛ изкоментира нещо по темата, защото исках рецепта за оксазолидинон (линезолид/Зивоксид) и се чудеше може ли или не може да го изпише (можеше, което някак провери).

Сигурен съм, че проф. Попов знае тези подробности. Предполагам, че му е дал нещо от ванкомицин/цефтриаксон/аминогликоцид. Първото и третите ги има (с поръчка) в аптеката срещу арката на Александровска болница на ул. Георги Софийски. За второто не съм сигурен, но пак бих питал там.

Успех с лечението! Simple Smile

Благодаря, Hope4С, много се надявам на това лечение, дано намерим кой да го приложи. Професорът изписа, както предположи, Цефтриаксон, а също и Метродиназол и Далацин С. Вчера така окрилена, че имаме диагноза и лечение и, също, доста наивно, си мислех, че ще можем веднага да го започнем, но все удряхме на камък. Явно така е трябвало да стане.

Утре майка ми е повикана сама в Онкологията, тя се страхува, че ще откажат лечение изобщо. Трябва да измисля план Б дотогава. Моля се да не сме брутално закъснели, нямам идея колко време ще отнеме лечението на тази пневмония и дали и колко ще забави онко лечението.

Благодаря на всички : )

# 466
Ако наистина откажат лечение в Онкологията, пробвайте в Онкодиспансера в Младост, при д-р Мангалджиев.

# 467
Ако наистина откажат лечение в Онкологията, пробвайте в Онкодиспансера в Младост, при д-р Мангалджиев.

Много благодаря, zigizagi, записвам си и проучвам : )

# 468
Ако наистина е с мантелна пневмония, е нормално да откажат лечение в момента. Трябва първо нея да оправите, после лъче/химио/имуно.

Метронидазол се намира лесно и навсякъде под търговското име Флажил. Далацин С е клиндамицин. Него ту го има, ту го няма, но има още един АБ на българския пазар със същата съставка и милиграми - Clindamycin-MIP 300. Хубаво е да пие някакъв свестен пробиотик, защото клиндамицин е агресивен към чревната флора.

Цефтриаксонът само не знам дали ще успеете да намерите. Пробвайте в аптеката, която предложих и около нея (има още няколко). Принципно, може да се ползва в домашни условия (проверих), но не е ясно дали не е изтеглен в болниците (като фраксипарин, защото се ползват за ковид).

# 469
Ако наистина е с мантелна пневмония, е нормално да откажат лечение в момента. Трябва първо нея да оправите, после лъче/химио/имуно.

Метронидазол се намира лесно и навсякъде под търговското име Флажил. Далацин С е клиндамицин. Него ту го има, ту го няма, но има още един АБ на българския пазар със същата съставка и милиграми - Clindamycin-MIP 300. Хубаво е да пие някакъв свестен пробиотик, защото клиндамицин е агресивен към чревната флора.

Цефтриаксонът само не знам дали ще успеете да намерите. Пробвайте в аптеката, която предложих и около нея (има още няколко). Принципно, може да се ползва в домашни условия (проверих), но не е ясно дали не е изтеглен в болниците (като фраксипарин, защото се ползват за ковид).

Благодаря много, Hope4C, в издирване съм вече именно на Цефтриаксон, слава богу имам познати лекари, ще ми помогнат. Иначе проф. Попов е изписал и пробиотик Омнибиотик, а аз отделно планирам да му вземем и нещо по-живо -- живи пробиотици Нарине. Благодаря за алтернативното предложение, слагам го в списъка.

Очаквам да откажат онко лечение, да, но е вероятно да ни откажат и лечение на пневмонията. Надявам се утре майка ми като размаха диагноза и терапия, да реагират адекватно. Тя се притеснява, че ще показва скрийншотове, а не болнични листове, но това е положението.

Освен това проф. Попов ми даде алтернатива, до която ще прибегнем, ако не намерим вариант с болница.

# 470
Moonreel, попитайте във Вита дали срещу заплащане биха му правили вливките при тях през деня. Там са ми вливали така лекарства, без да ме приемат за нощувки. Лечението беше предписано от лекар при тях, но не пречи да попитате.

# 471
Moonreel, попитайте във Вита дали срещу заплащане биха му правили вливките при тях през деня. Там са ми вливали така лекарства, без да ме приемат за нощувки. Лечението беше предписано от лекар при тях, но не пречи да попитате.

Благодаря, Bojuri, много полезна информация, тъкмо се чудехме дали да не проверим там.

# 472
Може ли потребителката от Панагюрище  да ми пише ,забравих й името 😊

# 473
Здравейте,на всички в темата и Честита баба Марта,с пожелание за много здраве и сили за справяне с болестта.От скоро моят баща е диагностициран с плоскоклетъчен карцином,след 6 месечно диагностициране ,вече имаме и план за лечение с Карбоплатина,таксол и кейтруда.Изникват ми няколко въпроса,ще бъда благодарна на отзовалите се.Първите 4 вливки само с единия медикамент ли ще бъдат?И как се понасят ,имат ли странични реакции,знам че всичко е индивидуално,но ще се прочета мненията Ви,за да съм подготвена.И още нещо,планираме да направим скенер на гръден кош и корем ,плюс Ямр,за Пловдив бихте ли ми препоръчали добър скенерист?Досега имаме три скенера ,два от които нативни през 3 несеца,заради по-висок креатинин,за това ми е нужен добър скенер/скенерист.Благодаря Ви!

# 474
Здраве нели6, съжалявам много за всеки новозаписал се тук.  Вливките са с трите препарата, дълги са около 7 часа. Индивидуално е понасянето им, зависи и от организма на човек и от общото състояние. Иначе гадене, липса на апетит, умора, окапване на косата. Но пък  съвсем възможно е всичко да е наред.
За сега, да чукна на дърво, моят татко има само намален апетит и косата. След вливката един ден там не му слагат нищо щом няма оплаквания, но като се прибере пие за 2-3 дни Зофран, защото гаденето често се появява около 3-4 ден.
За скенер в Пловдив немога да дам съвет, Уайт ще се включи и ще каже най-точно. Ако беше останал да се лекува там, тате лично щеше да прави в Свети Георги. Вие какъв скенер искате, пет правен ли е? Как се чувства баща ти иначе?
Успех, и знам, че ще се справите с това изпитание !
Честита Баба Марта мили отзивчиви хора 🤍❤🤍❤🤍 Освен здрави, си пожелавам да живеем в мирен свят, и човечеството никога вече да не допуска стари, толкова огромни грешки!

# 475
Благодаря,
Believe's за мнението ти.Той няма оплаквания,освен ,че е отслабнал с 5 кг.Има множество заболявания,в това число байпас и сърдечни проблеми,но се надявам на добър отговор.Зофран ли действа по добре за гадене,може би трябва да го давам предварително.На 76 години е,юни ще стане на 77 г.Боже би да давам нещо за апетит?Как да вдига хемоглобин и килиграми

# 476
[Няма нужда да го взима предварително, по време на вливката им го включват в системата, заедно с дексаметазон и алергозан. Но може да попитате за всеки случай как е в болницата където ще се лекува. След това вече като го изпишат, може да го взима няколко дни, тате пие 2×4 мг за 2-3 дни( таблетките са по 8мг и взима по половин).За апетита какво да ти кажа, тате известно време пиеше бирена мая, но нямаше ефект, може би и бързо се отказа. За хемоглобина яде много зелени храни - спанак, коприва, броколи по много, пие сок от цвекло с морков и ябълка всеки ден, телешки бульон. След първата вливка на 7ми ден му беше паднал до 107, но после за втората го беше вдигнал на 117. Сега след нея на 7ми ден е 116, което е доста по-добре от предния път.

Последна редакция: ср, 02 мар 2022, 09:50 от Believe's

# 477
  • Пловдив
ЯМР в Пловдив - Медискен (в сградата на Медлайн) , или св.Георги - препоръчвам при д-р Диана Димитрова - (Поповска) -не работи с НЗОК и направления -само платено.
CAT в Медискен са добри за онко диагнози,ако искате с контраст изследване ,обезателно пуснете креатинин и урея ,защото с тези сърдечни проблеми може да не може да го изхвърли.  Ако не са наред без контраст го направете ,ако са ясни къде са метастазите ,не ви е непременно необходим .

# 478
Много Ви благодаря и на двамата,бъдете здрави!

# 479
  • Пловдив
Фани ,
Направихте ли вчера ЯМР?Как е положението?
Честита БМ на всички, на патерици! Здраве!

Общи условия

Активация на акаунт