Рак на белия дроб - тема 9

• 57 074
  • 769
  •   1
Отговори
# 690
Fani0101,
Ужасно е това, което преживяваш Hug
На твое място бих говорила с лекарите. Те знаят при какви признаци положението е неовладяемо. Ако е така, бих поискала обезболяващи.
Много е трудно решението, което трябва да вземеш и то сама.

# 691
Fani0101, от моя опит с мама мога да ти кажа, че каквото и решение да вземеш винаги след това ще се питаш "Какво би било ако бях направила...". В нашия случай още преди да започнем с имунотерапията мама все казваше "Не ми се ходи, не ме мъчете, искам да си остана вкъщи и да си почина спокойно" (усещаше, че заболяването много бързо прогресира), но как да я оставим, сърце не ми даваше, все се надявахме, че има някакъв шанс, надежда, че всичко ще се оправи, уви, не се случи... Почти година, след като почина все още думите ѝ са ми в главата и честно да си призная искрено съжалявам... Съжалявам, че отидохме в Плевен, че в последните ѝ дни трябваше да бъде в болница, да пътува, да се натоварва физически/психически. Но според мен ако си беше останала вкъщи, сега щях да се самообвинявам, че абсолютно нищо не сме предприели, че евентуално е можело да се оправи. Явно средно положение няма...
Въпреки развитието при нас, все още мисля, че надежда винаги има. Поговори с майка ти, ако положението го позволява, вслушай се в думите ѝ, въпреки, че ние- близките на болните, понякога го забравяме това (отчитам го като грешка от моя страна) и в стремежа си да ги запазим по-дълго при нас пренебрегваме желанията им. Поне аз доста дълго време отказвах да приема варианта, че един ден мама може да я няма и когато онколога ми каза "Ами, при подобна прогресия винаги заболяването завършва със смърт" мислех, че сънувам, че гледам някакъв филм, толкова нереално ми бе всичко (отново, въпреки неговите думи, неврохирурга и лъчетерапевта ни дадоха надежда). Смятам, че когато приемем всички възможни сценарии, вслушаме се в болния и думите на лекарите, тогава ще успеем да вземем най- правилното решение.

# 692
  • София
 Може ли да ми помогнете с някой имена на доктори за София, да разгледа дисковете и да каже за лезиите в белия дроб?

# 693
Fani, бях в твоето положение с леля ми. Измъчи се много, но докато е жив човек, надежда има и не можеш да го оставиш. Решенията са трудни и лични. В твоята ситуация, която е била и моя, сега и с татко са натам нещата, мисля си, че човек трябва да приеме, че не всичко зависи от него.  Как ще се развие положението е последица от много фактори. Ще взимаш решенията на момента, според обстоятелствата. Ако мама е добре и може да издържи пътя и иска да отиде, заведи я в Панагюрище. Но ако няма сили, не е в съзнание, то това ще е агония за нея. Пиша тези редове с цялата отговорност за ситуацията. Всичко което трябва, ще се случи, независимо от решенията, които ще вземеш. Не те познавам, но те прегръщам.

# 694
Може ли да ми помогнете с някой имена на доктори за София, да разгледа дисковете и да каже за лезиите в белия дроб?
Проф. Пиперкова в Дървеница, д-р Бочев в Сити Клиник Младост.

# 695
Фани, аз бих се опитала да се свържа с болницата и да настоявам, че е важно да ме свържат с лекуващия лекар, за да се обсъди ситуацията и да помогне със съвет как да се продължи и дали да пътувате в тази ситуация. Другият вариант е онлайн консултация с друг онколог - може би Тимчева ще се отзове ако ѝ се пише директно, иначе няма часове до 26-ти, но обикновено отговаря. Но вероятно е по-добре все пак да е лекарят, който познава случая на майка ти. Кураж!

# 696
Ох Фани, няколко пъти пиша и трия. Незнам какво да ти кажа.  Чуй се с докторите, обясни им как е в момента, дори за последно пак говори с лъчетерапевта. От взимане на дискове не мисля, че има нужда. Щом са в облъчената зона и няма как да се третират. Все пак и там са добри специалистите. Само искам да си сигурна, че ти направи и правиш всичко, което беше и е възможно. Бъди в мир със себе си и не се обвинявай.
Но ако не я боли и кръвните са й добре, я заведете на вливка. Все има шанс да минат кръвномозъчната бариера и нещо да се повлияе от терапията. Прегръдки!

# 697
Fani, a следите ли кръвното налягане на майка ти? как се движи?

# 698
Добре е,110 на 70 някъде,пулсът 85 средно,днес мисля да направим малко гимнастика,ако не й е много зле ,и са поговоря с нея ,междувременно съм пратила запитване за Панагюрище  дали ще мога да остана с нея и да говоря предварително с Кръстева,чакам днес да ми се обадят,благодаря Ви много❤

# 699
За съжаление татко почина... пазете се много, вече няма карантина за контактни лица,дори от ВМА като ги помолих да ми пратят резултатите по мейла ми казаха - ми нали сте от София, ще дойдете до тук... вече няма нужда от карантина.

# 700
Nova, какво стана толкова бързо, заради ковид ли? Много съжалявам.Прегръдки!

# 701
Ох...съболезнования, Нова...

# 702
Съболезнования, Nova Heart
Светъл да е пътят на душата му!

# 703
  • Пловдив
Съболезнования!
Да е светло на душата му!
Вируса са скри от страх от заповедта на министъра. И тези медици
,пълна безотговорност,граничеща с безумие . След още 2 седмици ще има нова вълна.

# 704
Нова, съжалявам. Да е светъл пътят му!

Покрай мен е фраш с всякакви болни. Изкарах ковид втори път (въпреки трите дози след миналата инфекция) преди 2 седмици. В момента 6-7 човека са положителни в работата. Майка ми е с грип А. Просто никой не се тества в лаборатории, та изобщо няма да разберем кога е дошла и колко голяма е вълната.

Общи условия

Активация на акаунт