С какво ви дразнят свекървите? – 134

• 36 633
  • 747
  •   1
Отговори
# 705
  • Най-красивата страна
Може да живеят в една къща ,но на различни етажи .
И така хем са заедно,хем не...

# 706
  • София
Как послушно подавате реплики...

# 707
  • Най-красивата страна
Ами тя казва,че са заедно,но имат 3 WC.Затова си помислих,че са в къща.

# 708
  • София
Ами тя казва,че са заедно,но имат 3 WC.Затова си помислих,че са в къща.
И аз така си го обяснявам, затова хем за заедно, хем не живеят заедно, а и тези 3wc-та = по 1 на всеки етаж + едно външно (както си е имало в двора на всяка стара къща) или етажите са 3.

# 709
  • някъде в орбита...
Честно, точно това си помислих и аз. Старата ни къща беше така, всеки етаж самостоятелен, с едно общо стълбище, един двор деляхме. И пак мъж там не вкарах, прекалено близо до родата ми идваше Grin

# 710
За мен живеенето в една къща е всичко друго, но не и самостоятелно. Както и да е разпределена къщата, ви дели точно една врата. Чува се абсолютна всичко, трябва да се съобразявате, дето се вика не може на спокойствие да се скарате.
ММ имат голяма къща на 3 етажа, всеки с отделна кухня, тоалетна и по 2 спални. Дори не е ставало на въпрос да живеем там.

# 711
Не, не живеем заедно. Трите вецета и трите спални са в апартамент, който обитавам с моето, тричленно с мен включая, семейство. На около 200 километра от нея. Не, че едната стая не нарича “моята” 😂 Достатъчно място има. И, не - няма вещи нейни вкъщи. Това, което исках отдавна да споделя, и споделих е, че са ме наранявали нейните брутални думи и отношение. Може би прекалено се увлякох в стремежа си да се обяснявам тук. Но мисля, че успях да намеря баланс такъв, че да не се стига до крайности. Мир и спокойствие!

# 712
Как се радвам, че намерих тази тема- търся да се оплача някъде от свекървата, но повечето ми приятелки са необвързани и на тях ще им прозвуча като дребнава, на майка ми ако се оплача- ще стане като насъскване срещу свекито, така че тук ще си излея мъката… То едно ли е при мен- внуците много ги обича, но повече от 24 часа не гледа, дори да я помоля седмици преди това- винаги има извинение защо няма да ги гледа, когато ги оставя при моята майка и се обажда и на нея да и обясни “ защо не може да ги гледа”. Скоро си купиха къща и като отидохме на гости си видях цялата посуда от стария ни апартамент ( преди с мъжа ми живеехче над тях, но се преместихме в ново жилище), беше ме попитала дали ще взема нещо от там, но и казах, че засега не ми трябват и да ми каже ако ще го дават под наем да ида да си събера нещата…е, решила е, че може да си ги вземе в новата къща без дори да ме попита, когато мъжът ми ви видя комплекта прибори и попита какво правят там, отговорът беше:” вие казахте, че няма да си ги вземете”. Като цяло нямам проблем, че не гледа децата- може и да не може жената, но всеки път ми обяснява как сама си е отгледала двете деца без помощ ( живеейки със свекърва си и прабаба) и как и аз трябва да се науча да се справям сама 😲 живея на 150 км от свекърва ми и на 180км от майка ми, оставям им децата за по уикенд на 3 месеца, не мога да се науча и това е то…

# 713
Явно и тя сега си почива след свекърва, прабаба и деца.

# 714
Явно и тя сега си почива след свекърва, прабаба и деца.
Нямам проблем с това, нямам проблем да не гледа децата- не искам да ме накара да и заведа децата ( когато е на кеф) и после да ми обяснява как ми помага. Аз се при примирих и си ги гледам, тя иска да и ги закарам и после реве, че не може да ги гледа, но го прави за нас, за да си починем…

# 715
Излишно е да се задълбочаваш в приказките ѝ. Казала каквото казала,  нали сте имали уикенд отмора,  това е същественото. Усмихни ѝ се чаровно и подмини. А относно празниците им - не си сама,  всички почти тук сме били принудени къде от уважение към половинката, къде от неудобство да откажем, да го правим.  Е,  приеми го като работен ангажимент и не си скапвай деня. Няма да ги промениш, никоя не е успяла.

# 716
  • Mediterraneo
Аз се при примирих и си ги гледам

Е това прозвуча много... тъпо.

# 717
Аз се при примирих и си ги гледам

Е това прозвуча много... тъпо.

Ооо, хайде, няма нужда да се изкарваме герои- всяка майка иска/ има нужда от помощ ( аз съм с породени). Звучи тъпо или не- като няма към кого да се обърнеш се примиряваш със ситуацията, мобилизираш се и си ги гледаш… не знам какво толкова ви впечатали в коментара?!

# 718
Звучи все едно си раждала, за да ти ги гледа някой друг. Ей затова е тъпо.

# 719
Форумът е пълен с майки, които са си гледали сами децата. Бабите и дядовците гледат децата само и единствено, ако те проявят желание. Не може да им се сърдиш за това и не може насила да им натрисаш децата.
За домакинските неща сигурно и аз бих се напрегнала, ама пък каъо не ги ползваш... знам ли. Можело е все пак да попита.

Общи условия

Активация на акаунт