С какво ви дразнят свекървите? – 134

• 37 205
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Това е обяснението и при моите родители. Аз като дъщеря знам, че те не са лоши хора, добри са и обичат до безкрай децата и внуците си. Душата си дават и всчико.
Непрестанно повтарят - а едно как не е имало никакви алегрии, какво стана сега.
Е, ама на нашата съседка Ваня, детето и то много алерично и малко по малко са му давали и го е израстнало, казал им го алерголог.
А пък на колежката момиченцето чух да казва, че му се дава първо биволско мляко и ако няма реакция вече може да яде мляко всякакво... И подобни:)
И са склонни да пробват тези техники, та дори и малко на своя глава. Защото близки до тях хора са им казали, че действат и всичко е било наред.

Иначе не е чак злонамерено да дават нарочно да се разболее. То просто имат в градината чудесни плодове и зеленчуци, дават на всичките внучета и наред бутат в устата нещичко вкусничко, парче домат, ягодка...дожалява им за алергичното, какво да се прави действително. Правили палачинки, пак искат да дадат, то детенцето гледа, ама не мина ли вече тая алергия...

Няма как да са виждали проявата. То детето не яде забраенните неща никога. Случило се е веднъж по време на захранване, вкъщи разбира се, кой захранва деца на гости. Реакцията са я видяли родителите и в спешното.
Другите им вярваме някакси:)
Разбира се родителите са винаги там с детето и предотвартяват, няма проблем. Просто показвам как е възможно и доброномерено да стане беля.

Ето и свекървата не е лоша и снахата не е лоша. Понякога няма лош в схемата. Дразниш се, но никоя не е зла вещица, оплачеш се тук, пък всеки по домовете  и живота си продължава.
Нали тия които живеят заедно вече имат голям проблем:)

# 76
Да бе, ясно, но примерно като даде ягода от глупост, или неверие, аз знам какво става от алергия, тя после първа ще си изплаче очите, че е повредила детенцето.

А тука става въпрос за някакви злонамерени хахави свекърви, които не са сгафили еднократно от глупост, а искат да се налагат, бутат тайно и нарочно опасни неща и прочие... Чудно ми е, това казвам.

# 77
  • Варна
tiny_ lili, като дъщеря, бихте ли ги срещали с вашето дете? Може би невежеството , относно алергените, пречи за ясна оценка на риска.

# 78
  • при късмета
Това са очевидно някакви ненормални хора, които почвам да се чудя как са оцелели техните собствени деца, щом дават на бебета лукчета и пуканки, или пък нещо имат деменция, много е странно.
Оцелели са децата им, но с алергии, защото са пренебрегвали тези симптоми, като са били деца/бебета. И точно това е причината да има сега толкова много алергични деца, защото родителите са алергични.. Това обаче на никоя баба не можеш да обясниш. Те са виновните, дори индиректно внуците да са с алергии, защото са го пренебрегвали при своите деца. Поне тежките алергии и преди и сега са рядкост.
Меда например, в който са топени бибероните на поне 80% от днешните родители, развива алергии към други продукти, не само към мед и полени.

# 79
Така е, има и крайни случай, аз също съм написала, че ще прекратя в такъв случай дори и контакт с бащата.
Но в живота не всичко е в двата полюса, има много цветове и нюанси, различни разновидности на дадена ситуация. Не винаги най-правилното и лесно решение е да отреже контактите. Тук лесно се дават такива съвети на едро-край, не давай детето, спирай свекървата
да го вижда, но понякога е нужен и такт,  и да погледнеш от чужда гледна точка, за да запазиш семейство си.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 16:24 от ~Боряна~

# 80
  • Варна
Ma ко, приложи научни доказателства към  тезата си. Може би ще опровергаеш и генетичните канони.

# 81
Пак стигаме до това, че трябва да се слуша и да няма налагане, защото си по-възрастен и повече знаеш. Това си е манталитет, възпитание, ако щеш.
Аз лично не бих си играла с живота на детето си и да си казвам ама видиш ли то не е от лошо чувство. Как ще поверя детето отново на бабата без постоянно да го мисля дали няма да направи отново някоя глупост и да застраши живота му.
Аз също съм много алергична и майка ми един път едва ме спаси от задушаване.
Другото, което е, не веднъж съм го казвала, само майката и бащата имат думата за възпитанието и отглеждането на детето. Ако бабата и дядото смятат, че няма да могат да спазят правилата да си кажат и да не го взимат.

# 82
Аз пък се чудя днес да не знаеш, че ядки, ягоди са алергени, къде живееш.
Не се дават в ранна възраст, децата нататък сами отказват, въпросът е да порасне да има мнение детето.
Идваха веднъж по ягоди, отклонихме ,че зелени.Вече са големи и не са алергични, надявам се асми да берат ягоди ,малини, плодове.
Като е консумирало вече и няма реакция, може да опита, но пак не се знае, то се проявяват на всяка възраст алергиите, при мен бях с деца вече от ягоди.И то "чисти" , не от магазин.

# 83
  • при късмета
Ma ко, приложи научни доказателства към  тезата си. Може би ще опровергаеш и генетичните канони.
Защо, не можеш да си ги намериш сама ли? "Генетични канони" е термин, който за пръв път чувам, ако си търсиш слушатели за поредната твоя теория, не съм аз. Няма да ти го опровергавам, мисли си, че си капацитет в измислената от теб област
Боряна, твоите вече са големи. Спокойно могат да си берат от градината. макар, че да, има случаи алергия да се прояви и по-късно. Казваш на родителите какво е узряло за всеки случай и няма проблем

# 84
Ама разбира се.
Как така дали бих ги срещала с моето дете, виждат се с всичките си деца и внуци.
Снаха ми също няма проблем.
Просто не ги оставяме да ги гледат, но нямаме драма в това, те са и възрастни и би им било трудно.
Гледаме си сами децата и всички сме доволни и се обичаме. Ходим си на гости:)
Както вече казах, едно е дразнене тук там, друго е омраза и прекратяване на отношения.

# 85
Това са очевидно някакви ненормални хора, които почвам да се чудя как са оцелели техните собствени деца, щом дават на бебета лукчета и пуканки, или пък нещо имат деменция, много е странно.

Не - нямат деменция. И не са ненормални.
 Просто с годините спомените се наслагват, променят, не преценяват(забравили са) кога са давали лукчета.
Помня я моята свекърва как награби дъщерята( има няма на месец или 2) да я държи да я изпишква над леген. Да се учела да пишка където трябва. То още гръбчето й неукрепнало, извила се като запетайка, не знае какво става и гледа с едни ококорени очи... Жал ми стана за детето ми.
  Същото беше и с първото къпане - казали са ми да не й мокря пъпчето, че току-що паднало и раничката мокри още. И аз се чудя с какво непромокаемо да я покрия. И доде се моткам, свекърва ми я взима, обръща по корем и почва с пълни шепи да плиска вода отгоре й. Така се правело....
    Та и тя не го правеше с лошо и за лошо. Но просто й се сливаха месеците, времето, на колко е било бебето... И от радост  мерак да си играе с "куклата".... стават и такива бели.

# 86
Аз самата имам много алергии и тези неща за свеки били лиготии. Веднъж отказах да ям от продуктите, понеже имам алергия към тях. След това тя ми се обиди и ме е обсъждала с мм, че съм лигла. Просто не знаете за какви нахални същества става на въпрос. Най - лошото е липсата на уважение и това , че зад гърба ми се правят тези неща. Абсолютно се отричат всякакви алергии в тяхното семейство. Мъжът ми също има алергии, вероятно от такива смели постъпки от страна на свеки към него. Ягоди, череши и тн са бутали на моето дете още на 8 месеца. Скандалът беше огромен и си тръгнах с гръм и трясък от там!

# 87
Цитат
Свекърва ти и преди май ти беше спретнала подобен номер, имам някакъв спомен. Искала едно нещо за ядене, сготвила си го, тя сега иска друго. Явно и на празници се чуди, как да те засегне.
А най-вероятно нито се чуди какъв номер да спретне, нито иска да я засегне. Просто е болна жената.
Ако за секунда се поставим на мястото и` ще я разберем. Я да си представим, ако ние гледаме кулинарно предаване, няма ли да ни потекат лигите и да скокнем да си го направим, е, може да ни домързи, ама може  да не ни. А жената не може да го направи сама, а и` се прияжда, много ясно.
Никак не е приятна грижата за възрастен, още повече болен, тъжен, с никаква перспектива пред себе си. Без нашите мечти да си видим децата отличници, да купим нова пералня, сешоар, да идем на маникюр или екскурзия.
По-добре физически смазани, отколкото да не може да се мръднем от леглото.
Обаче в случая все пак става дума за свекърва и никак не е лошо сина и` да приготви каквото и` се е прияло - хем да зарадва майка си, хем да поеме отговорността си, а не да чака на жена си да търчи сама на два фронта.

# 88
Именно - не бих и не съм й го поверявала, въпреки че човечето е почти на десет години, (а баща му е с алергии, нали), но той обича баба си и не го спирам от срещи с нея. На тръни съм, много ясно, ама едно мнение, не мое, но го приех някак (че детето е добре да вижда всякакви реакции, поведение и мнения, гледни точки, ситуации) ме крепи. Като заравяне на главата в пясъка и “к’вото-такова” е изказването ми, знам. Опитвам с толерантност и търпение, все пак е баба му…

# 89
  • при късмета
papi6, това, което си цитирала е отговор към пост на Вени. Аз многократно съм казвала, че за мен нейната свекърва държи първенството, нищо, че темите са 134. Да, разиграва ги и спретва всякакви номера съвсем умишлено и целенасочено. Аз на нейно място не бих издържала дълго. Прави го заради мъжа си, сигурно заслужава човека, но това на свекървата не е човешко просто

Общи условия

Активация на акаунт