С какво ви дразнят свекървите? – 134

• 37 275
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
Няма лошо да изчисти,да ми сгъне прането,да ми измие чиниите,тоалетната ако ще...но не и да размества,и да пренарежда.
А и да ходи да ми прибира дрехите по шкафовете ...В спалнята-ЛИЧНО пространство за нея не съществува..
Мъжа ми каза:Добре де,искала е да помогне какво лошо има?
Казах ОК:Сега единия шкаф ще го напълня със секс играчки,следващия път да и изхвръкнат очите при отварянето 🤔😂
Ама нали стигнахме до консенсус повече да не идват...останах само със замисъла 😝
А майка ми никога няма да го направи..

# 106
Моята майка миналата година като ходихме на почивка получи ключ, за да наглежда къщата и да полива градината. Беше ми наслагала навсякъде каренца, плетени на една кука. Тихо и кротко ги прибрах, не ѝ стана много хубаво, но си премълча.
Момичета, благодаря ви за поздравите и пожеланията. K. A. G., аз за щерката се надявам, че скоро навършва 34 и вече пета година живеят заедно, ама на, брат ѝ ще я изпревари. Синчето казал на сестра си, че вече има списъка на гостите в главата си, но щял да даде на момичето два-три месеца, за да реши кое как иска да бъде. Надяваме се той да повлече крак и сестра му и братовчедка им (почти на 33 и също в съжителство отдавна), да се сетят, че и на тях им е време, ако не за сватба, поне за по едно бебче.

# 107
Уф, не им го казвайте това за бебето! Може да искат, ама да не могат.

# 108
Уф, не им го казвайте това за бебето! Може да искат, ама да не могат.
Не се обаждаме изобщо, зълвата също на племенничката. ММ опита един-два пъти и се сърдят, затова съм му забранила да говори на тази тема. Не искат, много си им било добре така. Което не пречи ние да се надяваме, но са големи хора, могат да решават сами.

# 109
Дама от морето, твоята щерчица е тамън за моя син. Ама казваш, че не е свободна. Можехме да ги сватосаме.

# 110
А дали има тема С какво ви дразнят тъщите? Аз съм тъща,засега, но някой ден ще бъда и свекърва.
    Онзи ден стана дума,че ще ми оставят бебето,на 1м и половина,за един уикенд да ходят някъде си. Зет ми каза,ако си заслужа доверието. Първо лекинко се засегнах, но не го показах.Обаче после си викам,сигурно има право. Но аз показах,че съм послушна.Винаги питам,ако не съм сигурна как правят определени неща.И слушам и изпълнявам - така я храниш, така преобуваш, така обличаш - изпълнявам.В разговор споделям с дъщеля си как е било във времето, когато аз съм имала бебета, но по-скоро в смисъл колко са се променили нещата и колко нови схващания и теории има сега.
    Приятелка има внуче с една седмица по -голямо от моето.Снахата и синът решили,че няма да къпят всяка вечер бебето.Тя се обажда и пита синът как така няма да го къпят.И той казва ми така сме решили, защото сме чели,гледали видеа, говорили с лекари , акушерки и т.н.Но все пак бабата да каже защо трябва да се къпе бебе всяка вечер.Моята приятелка казва " Щото така се прави." Аргумент,няма що.Пита ме нашите как къпят бебето. Ми не знам да си кажа честно дали е всяка вечер,дали е през вечер. Беше много очудена как така не знам и не съм ли къпала още внучето.Мне, не съм.Има си родители, за тях това си е ритуал, време, време прекарано с детето и тях си .Няма нужда бабет да им виси на главите.

# 111
Понеже съм тъща и аз, да споделя само, че ако зетят ми каже това, че трябва да заслужа честта да гледам бебето, ще съжали стократно, че го е казал. Добре, че е добро и възпитано момче.

# 112
Grinning Ще ти позволят да им направиш услуга, но само, ако си заслужиш доверието?... Обикновено се казва моля, благодаря - такива неща.

# 113
За тъщи май само вицове има, мъжете много-много не си го слагат на сърце, че да се оплакват.
Аз тъща няма да съм, отредено ми е един ден гадна свекърва да стана. Ако един ден снаха ми поиска гледане с репликата "ако заслужиш доверие", ще си получи възпитан, но запомнящ се колоритен отговор. Дори и на майтап да го каже.

# 114
Струва  ми се мерите с двоен аршин .Има ли значение дали съм свекърва или тъща, за да ми имат доверие ? За конкретния случай изобщо не им правя услуга.Правя си кеф на себе си.Те не ме молят , те си гледат сами детето.Аз пожелах ,ако искат  да ми я оставят.
   Или аз съм по - широко скроена и не се връзвам чак толкова. И зет ми не е невъзпитан,нито дъщеря ми.И знаят значението на думата "Благодаря"  и кога се използва.

# 115
Аз те поздравявам, че не си се хванала за репликата, а и за хубавите ви, явно, отношения.
Твоята приятелка, с репликата "защото така се прави", е друга бира.

# 116
Дано, ама и на мене зле ми прозвуча. Да гледаш бебе на месец и половина, докато родителите му ги няма цял уикенд си е услуга и то каква, не всеки се навива да поеме отговорност, а и те колкото и да си го гледат сами няма да им дойде зле цял свободен уикенд.

# 117
марулета,

Грозно е изказването: "Ако си заслужи доверието". Дори човек да се съмнява в предлагащия услугите, може любезно да откаже, без да изказва мнение за капацитета на предлагащия

Колкото за къпането: Има хора, които знаят най-добре от всички. Форумът е пълен с такива и дори не са стари. С такива или се примиряваш, ако нямаш друг изход, или въобще не ги занимаваш. Те от дума не разбират.
На мен, ако ми кажат, че детето трябва да се къпе през ден, ще викна, ура, една грижа по-малко. Ако пък става въпрос само за една вечер, въобще няма да се занимавам с къпане.

# 118
Колкото и да е кеф(Дай, Боже един ден всички да гледаме внуци), грижата за пеленаче на дни си е огромна отговорност, дори да се остави на близък и опитен човек. На мен репликата ми прозвуча не красиво, дори и да е било шега. Иначе, да, няма значение към тъща или към свекърва е отправена.

# 119
Няма двоен аршин в този случай, в конкретната ситуация "мама и тате искат свободен уикенд" репликата е еднакво зле дори да е отправена към съседката.

Общи условия

Активация на акаунт