Електронни четци - Тема 26

• 46 710
  • 744
  •   2
Отговори
# 660
Разкошен е, Stilgar! Със здраве да си го ползваш! 🙂🙂🙂

# 661
Благодаря, да ти се връща!

# 662
Stilgar ,много е хубав!
Да си го ползваш с удоволствие!

# 663
Stilgar, много полезно мнение, благодаря. Обмислям и аз такъв, но Poke или Nova, нямам нужда от голям екран. Като четец ще го ползвам просто за Сторител. Твоя откъде го купи (ако си в България)? Имаш ли представа OS дали е същият като на Poke и Nova? И ако да, стига да не те затруднявам, би ли опитал да свалиш апликацията Storytel, просто да знам, че тръгва без някакви бъгове? Знам, че няма логична причина да не тръгва, ама преди да метна една кофа пари, да съм сигурна, че има защо. Нямам нужда от ползването му за писане на бележки и прочее, тази функционалност изобщо не ме интересува, трябва ми просто да чета книги.

Иначе екранът изглежда чудесно за четене.

# 664
Купих го от Техномаркет. По някои от магазините им има останали последни бройки и аз отнесох последния екземпляр от МОЛа срещу хотел Хемус. Естествено беше неразпечатан.
Предполагам, че дистрибуцията на Андроид, която използват от Оникс Буукс, е напълно еднаква независимо от модела - Poke, Nova или Note. Също както и инсталирания софтуер.
Ще го инсталирам този Сторител, колко му е. Но нямам никакво намерение да го ползвам и да купувам аудио книги.
Между другото моят четец има вградено говорителче, но няма букса  стерео минижак за слушалки. За сметка на това има блутут и може да се използват слушалки с блутут. Версията на блутута била 5.0 или нещо подобно.

# 665
Има ли все още модели с бутони? Или всичко вече мина на тъч...
Че чета доста докато пътувам с градски транспорт и в повечето случаи мога да държа четеца само с една ръка и когато е лява е много трудно смяната на следваща страница.

# 666
Има. Кобо Либра например.

# 667
Четците на Покетбук освен тъч скрийн имат четири бутона. Home, напред, назад, menu.

# 668
Четците на Покетбук освен тъч скрийн имат четири бутона. Home, напред, назад, menu.
Моят четец е на Покетбук и разлиствам страниците с бутоните и ми е страшно удобен.

# 669
Инсталирах Storytel.
Ето резултата:

Мисля, че няма никакви проблеми. Стигнах до екрана, където приложението ми иска да избера вида на абонамента. Естествено няма да продължавам, но смятам, че ще работи без проблеми.

# 670
Моят четец е на Покетбук и разлиствам страниците с бутоните и ми е страшно удобен.

На покетабук-а бутоните не са ли долу? Аз понеже все го държа отстрани и ми се струват много неудобни

# 671
Безкрайно много благодаря, много ми беше полезно!

# 672
Има ли все още модели с бутони? Или всичко вече мина на тъч...
Че чета доста докато пътувам с градски транспорт и в повечето случаи мога да държа четеца само с една ръка и когато е лява е много трудно смяната на следваща страница.

Освен тези, които вече са споменати, вижте Kindle Oasis, Kobo Forma, и Kobo Sage. Киндъл Оазис е 7 инча, а тези на Кобо 8.

Има и Nook Глоулайт 3, който е 6 инча. Той има бутони от двете страни. На всички от изброените може да се регулира температурно светлината (color temperature).

# 673
Само да допълня за Kobo Libra и Kobo Forma, че имат G-сензор и може да ги завъртиш както ти е удобно - за дясна или за лява ръка, така че бутоните напред/назад да са отдясно или отляво. Изображението ще се завърти автоматично, ако включиш съответната настройка. Също така се настройва действието на двата бутона - кой да е за смяна на страницата напред, и кой - за назад. Предполагам, че същото е и с Kobo Sage.

# 674

На покетабук-а бутоните не са ли долу? Аз понеже все го държа отстрани и ми се струват много неудобни
Аз си го придържам отдолу с единия пръст трите пръста са ми на гърба на четеца и палеца ми е свободен и ми е супер лесно да натискам бутона за разгръщане.
Телефона си го държа по същия начин и така ми е най- удобно ако чета пък на него. Пак с палеца докосвам екрана и сменям страниците.

Общи условия

Активация на акаунт