Електронни четци - Тема 26

• 48 357
  • 744
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Възможно ли е да е била в чанта и  бутонът да е стоял натиснат повече от няколко секунди? Не помня точно колко бяха за връщане на фабричните настройки.
Да, възможно е, честно казано и аз това си помислих, обаче ми се струва, че ако се върне на фабричните настройки би трябвало и направения акаунт да се изтрие, но все пак не съм сигурна дали е така.

# 226
Очаква се Киндъл да започне да чете и Epub формати, а пък Mobi ще отпадне до края на годината, няма да е проблем с вече качени книги.
Страхотна новина!!

# 227
  • Варна
Надявам се ще важи и за старите киндъли чрез някой ъпдейт?

# 228
  • Den Haag
Може ли да споделите впечатления от новия Киндъл Paperwhite ?Аз съм с Paperwhite от 2015, дали има големи промени и по добър ли е от стария модел?

Последна редакция: вт, 03 май 2022, 11:36 от diana lobodova

# 229
Надявам се ще важи и за старите киндъли чрез някой ъпдейт?
Твоят не е стар. Като гледам от 7 генерация нагоре си получават новите ъпдейти. Което ме подсети да те предупредя ако ъпдейтваш на 5.14.3, че пак разбутаха всичко с нов интерфейс.

# 230
Очаква се Киндъл да започне да чете и Epub формати, а пък Mobi ще отпадне до края на годината, няма да е проблем с вече качени книги.

Аз пък разбрах, че няма да чете Epub, а автоматично ще си ги конвертира при качване на четеца.
Между другото, сега също може да се прати книга в Epub на мейла на киндъла, която се конвертира автоматично и може да бъде прочетена на устройството.
Току-що пробвах, работи.

# 231
хъм, аз с новия не съм пробвала, със стария не сработи.
Уж да не ме гледат какво чета, а като се логнах в амазон, всичко си се вижда Simple Smile))

# 232
  • София
Мерси за отговорите.
Сега с нов въпрос.
Акаунта ми в амазон е към амазон.ком. и там си виждам устройствата.
Да, но книгата, която търся за дъщеря ми я няма в амазон ком за четец, а в амазон.де я има, на немски, каквото ми трябва. В амазон де обаче със същият акаунт като съм, не виждам да имам в дивайс киндъли. Това означава ли, че ако си я купя през немският амазон, няма да мога да си я сваля автоматично на регистрираните ми киндъли?

Последна редакция: ср, 04 май 2022, 07:31 от Aila

# 233
Трябва да преминеш с акаунта си към амазон. де. После може пак да се върнеш.
Някъде отгоре в настройките на content and devices излиза опция за перхвърляне. Preferences\Country\Region settings.

# 234
Вече има и мейл за форматите на Киндъл

# 235
  • в тристайна гарсониера :)
Здравейте, а старите киндъли ще могат ли да четат epub? Моя е воядж от 2016г?

# 236
Никъде не виждам да пише за кои модели ще важи, което според мен значи, че ще е за всички.

# 237
  • София
Трябва да преминеш с акаунта си към амазон. де. После може пак да се върнеш.
Някъде отгоре в настройките на content and devices излиза опция за перхвърляне. Preferences\Country\Region settings.
Благодаря много за съвета.
Смених си региона и вече виждам киндълите, но книгата, която я имаше на немски за киндъл преди да сменя региона, вече  е отново само на хартия.
Принудих се в крайна сметка да създам нов амазон. де профил на мое име, дерегистрирах киндъла и го записах на него. В новият профил я имаше тази книга за киндъл, купих я и си се свали автоматично на устройството.
Това е през прехвърленият профил, няма я.
Скрит текст:
А това е през новият профил.
Скрит текст:
Имам мейл за някакво намаление на киндълите, но не е като предишното.

# 238
Много странно. Аз винаги по гореописания начин съм купувала книги от немския, британския и американския амазон. Освен нещо да са променили.
Тъкмо исках да ползвам случая да те питам, като купуваш книга за единия киндъл, дали ти се сваля и на останалите, но ти си направила друг акаунт. При мен това е много дразнещо.  Книгите се появяват на всички киндъли и мисля и аз да си направя отделни акаунти.

А новият пейпъруайт май поддържа и аудиофункция. Всичките ми аудиокниги се появиха и там, въпреки че не исках, защото ще го ползва дъщеря ми.

# 239
  • София
Тъкмо исках да ползвам случая да те питам, като купуваш книга за единия киндъл, дали ти се сваля и на останалите, но ти си направила друг акаунт. При мен това е много дразнещо.  Книгите се появяват на всички киндъли и мисля и аз да си направя отделни акаунти.
Аз имам четири киндъла на моят профил, сега са три плюс един, на мен и на трите деца.
Когато купувам книга, по дифоут ми се сваля само на моят киндъл, най-вероятно отнякъде съм го настроила. На останалите киндъли изрично трябва от амазона да го пушна да се свали на даденият киндъл или от самият киндъл да си я отворя и даунлоудна. Но не се свалят автоматично на всички киндъли по дифоут. Така или иначе децата не пускат уайфая и няма и как да се свали книга на техните профили. Те четат предимно от читанка или си свалят от други сайтове, а когато изрично искам дадена книга да сваля от амазон аз им я свалям.
А и друг проблем, очаквам да се синхронизира, но макар вече да ми изписва името на киндъла на Ники, в новият акаунт все още ми дава, че нямам регистриран киндъл. Дори и книгата си се свали.
Eто така са ми киндълите. Според мен се сваля само на този, който е избран дифоутен. Мога да си избера и да ги пушна към всички.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт