Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 737
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 1 050
Е то остана ли накой, дето не разбра. 73.СУ.
Но там им е патент това и без пандемии.
Тази година имат особено голям проблем с таргет на оценки в 12 класове. Тук-там има учител, който си е съобразил времето и плановете. Масово обаче имат сериозен проблем и то по профилни предмети. Миналата година се оправдаваха, че понеже им е ново това с профили и модули....сега не знам с какво се оправдават - децата нямат много отсъствия през целия срок (конкретно моето е присъствало плътно). При други обстоятелства съм писала - и моето ходи болно, ходила е, стисне зъби и отива, правила е миналата година по три теста за един час от зор за присъствено по един предмет. ОК. Сега обаче не мисля, че е нормално и няма да го допусна. Последната родителска ни беше някъде в 10 клас. Тогава последно имах честта да попитам защо чакат последния момент винаги и не оформят своевременно, а в последната учебна седмица се случва всичко, и децата ходят болни. От тогава и да питам-все си е така, а и нямаме родителски ние. Не можело онлайн (до миналата гдоина класната твърдеше, че не е правилно и където провеждат онлайн родителски, са в нарушение).

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 18:31 от 705966

# 1 051
Това 73-то не се ли водеше елитно?
Май съм щастлива, че детето ми учи в неелитно люлинско училеще. Започнали са ги да ги оформят отпреди две седмици. Родителите си имаме вайбър група. Всичко се събщава сега и на момента. Класната издирва и учители по съответни предметипредава съобщения и от тях, които са спуснати на децата. Цялото училище е организирано в Дискорд по класове, номера и имената на ученика, отделно имат чат д психолога, free zone и някакви други екстри, които моят не ми дава да разгледам пълноценно.

# 1 052
Разбира се, имам и друго дете в друга гимназия (проста квартална, да), където Школо се употребява по предназначение, имахме 3 родителски от началото на учебната година, оценки се поставят веднага след изпитване, а не след 3 месеца неясно на какво, оформянето мина и замина отдавна. В постоянен контакт съм с класната и другите учители имат всякакви готини активности, и никой, подчертавам дебело никой не делеше децата на присъствени и онлайн, няма никакво напрежение дори сега, когато ги карантинираха.

# 1 053
  • София
В Бургас и Благоевград всички ученици минават онлайн , даже чух нещо за вечерен час на ученици.
Това добре, ама се чудя нормално ли е вечерен час за ученици и свободия за възрастни.
Някой потребител от тези градове, може ли да каже заведенията затворени ли са. Нали така е по плана?
А пък  един ресторантьор каза , че ще бойкотират и ще си работят. Така, че все тая какви ограничения им налагат, те няма да ги спазват.
И накрая пак остават само учениците и плановия прием в болниците.

# 1 054
  • София
Така, така!
Кунчев днес: Висока заболеваемост, минаваме на ротация, изискват се мерки.
Кунчев, пак от днес: Либерализираме режима за влизане от страни в червената зона, защото омикрон така или иначе е тук. 😂
И двете изказвания ги дадоха в новините в 19 часа по бтв. Добре, че между тях бяха вмъкнали нещо друго, защото поведението на властите е тежко шизофренно! 😂

# 1 055
Кунчев се обърка тотално. Чудят се какво да правят тук, защото наратива с мерките се разпада много бързо и те не знаят какво и как да преписват, горките..🤦
СЗО днес излезе и с изявление срещу зеления сертификат. https://topnovini.bg/novini/881276-szo-se-obyavi-za-otmyana-na-z … enite-sertifikati
Израел май също ще го махат.

И аз бих била затруднена на Кунчево място.
Но пък гледам, че той още си държи на ДО-то, тази спасителна мярка…🧐🤷🏻

# 1 056
  • Пловдив
Не разбирам какво ви притеснява този пуст сертификат. Никъде, ама никъде не се е налагало да го представям. Дори в скъп и претенциозен фитнес. В Мола ако все пак си направят труд да го погледнат, то сигурно е заради камерите.  Какъв, всъщност, е проблемът със сертфикатите у нас. Тук, така или иначе, такова животно няма.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 21:13 от dazel

# 1 057
  • София
В Бургас и Благоевград всички ученици минават онлайн , даже чух нещо за вечерен час на ученици.
Това добре, ама се чудя нормално ли е вечерен час за ученици и свободия за възрастни.

Ей, не мога да разбера, само аз ли ги чета законите в тази държава??

(3) (Нова - ДВ, бр. 36 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 38 от 2006 г., изм. - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Родителите, настойниците, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, са длъжни да го придружават на обществени места след 20,00 ч., ако детето не е навършило 14-годишна възраст, съответно след 22,00 ч., ако детето е навършило 14-, но не е навършило 18-годишна възраст.
(4) (Нова - ДВ, бр. 14 от 2009 г.) Ако родителите, попечителите или другите лица, които полагат грижи за дете, не могат да го придружат, те са длъжни да осигурят пълнолетно дееспособно лице за негов придружител на обществени места след 22,00 ч., ако детето е навършило 14-, но не е навършило 18-годишна възраст.

Съществуването на вечерен час за непълнолетните лица е УРЕДЕНО ОТ ЗАКОНА.
Това, за което се говореше тук, НЕ е ВЪВЕЖДАНЕ на вечерен час, какъвто по същество има, а просто ПРОМЯНАТА му, така че и подрастващите м/у 14 и 18 да не могат да посещават кръчми м/у 20 и 22... Време, в което е тъмно в момента и няма никаква особена нужда да джитка подрастващото вън.

ПП
До момента ЕДИНСТВЕНОТО място, където са ми искали ЗС - без да имат как да го верифицират, разбира се, но все пак го погледнаха - е било в Декатлон. Днес бях в Евролайн, впрочем. Имали нова директива. Да не го искат. Тъй рече служителката. Това е Евролайн в Хит Младост.

# 1 058
Ако допуснем, че в София бъде въведен подобен вечерен час, задавам си въпроса как дете, което учи в едно училище на Бигла  и живее на общежитие, ще успее да се прибере до 20:00, ако е втора смяна. Примерът е чисто хипотетичен. Приликата с действителни лица и събития - случайна.

# 1 059
  • Варна
А за Варна, в опредвлен ден синът ми има 8 час ФВСМодул, който свършва в ...изненада...20 часа. Като допълнение, на дъщеря ми тренировката приключва в 20,30...ще бъде интересно. И това не са частни случаи

# 1 060
  • София
Ако допуснем, че в София бъде въведен подобен вечерен час, задавам си въпроса как дете, което учи в едно училище на Бигла  и живее на общежитие, ще успее да се прибере до 20:00, ако е втора смяна. Примерът е чисто хипотетичен. Приликата с действителни лица и събития - случайна.

Тази екзотика явно се предлага по време на ДО и ако има и някакви други рестрикции.
А на твоя въпрос нямам никаква идея къде има ученически общежития.

Иначе за всяко едно нещо, каквото и да е то, което евентуално бъде предложено - независимо за коя група - би се намерило защо е абсолютно невъзможно да бъде приложено. Както и да го гледаме, цялата идея на рестриктивните мерки е да са, ами, рестриктивни. И като такива по условие пречат на някакви дейности, затрудняват други, изцяло възпират трети.

Другият вариант е никакви рестрикции, оцеляването на давещите се - дело на самите давещи се.

# 1 061
  • София
Дазел, аз на работа го представям всеки ден, и вода не мога да си купя от лафката, ако нямам валиден сертификат (и понеже в сряда винаги изтича около 8 си знам, че си нося и храна и вода, ако изляза навън да купя, няма да вляза обратно). И до тук ми струва доста средства и разболяване, защото в числото 15 (колкото сме болните в момента) 6 са от безсмъртните,  4 сме контактни на тях, а останалите не са били на работа след нова година ... Не съм ходила на фитнес и ресторант, но всяка седмица си давам по 30 лева.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 22:56 от magi_sveta

# 1 062
Скрит текст:
Ако допуснем, че в София бъде въведен подобен вечерен час, задавам си въпроса как дете, което учи в едно училище на Бигла  и живее на общежитие, ще успее да се прибере до 20:00, ако е втора смяна. Примерът е чисто хипотетичен. Приликата с действителни лица и събития - случайна.
Тази екзотика явно се предлага по време на ДО и ако има и някакви други рестрикции.

Аз знам къде са общежитията, затова попитах. Но след мен са дали и друг пример.
Иначе имам да черпя една приятелка. Уцели с точност 99, 99% какво ще ми отговориш.Joy

# 1 063
  • София
Скрит текст:

Аз знам къде са общежитията, затова попитах. Но след мен са дали и друг пример.
Иначе имам да черпя една приятелка. Уцели с точност 99, 99% какво ще ми отговориш.Joy

Ами радвам се, че съм изработила на някого почерпката. Wink

Въпросът е, че ако се въведе такава точно рестрикция и ПО подробностите ще бъдат изработени. Примерно намалени часове, намалени междучасия, свършване до 18 или до 18.30, спиране на тренировки и т.н. Варианти много. Ако именно ПО-то е приоритет, де. Ако се окаже, че приоритет са тренировките може да се предложи, примерно, да се мине на дистанционно, а тренировките да са в светлата част на деня, в обратна на обичайната смяна. Изобщо, варианти много.

# 1 064
  • София
Дидева, голямата учи в в НЕГ. Сега е втора смяна (вярно тя вече и пълнолетна, но 11 клас не са). Часовете свършват в 19:30. Поне до 19:40 се напуска училището... Около осем се прибира... Тренировки?!?! А да, те на децата не им трябват... Важно е, че някои които ходят по кръчми ще ги спрат (вероятно).
Кати, с твоите варианти да вземем да те предложим за съветник където трябва, току виж сме дали идея на света как да се справим...

Общи условия

Активация на акаунт