Тема № 24 - "Обучение в пандемия - дистанционно и присъствено" - Януари 2022

• 55 639
  • 1 342
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Тук няма карантина за контактни лица от поне година и половина, та дали ще я намалят или не, абсолютно никакво значение няма. За болните се предполага, че ако още са болни ще са си вкъщи с медицински документ, не с карантина.
За останалото, няма какво да коментирам. Очакваше се като второ правителство от същия тип като служебното и те да не направят абсолютно нищо освен разкриване на легла и разтягане на локуми.

# 136
  • София
E, как да няма карантина за контактните. Братът на гаджето на дъщеря ми позитивира теста по Коледа и цялото семейство бяха в карантина - още на третия ден им се обадиха от РЗИ. Същото е и при друго приятелско семейство от тези дни.

# 137
  • София
E, как да няма карантина за контактните. Братът на гаджето на дъщеря ми позитивира теста по Коледа и цялото семейство бяха в карантина - още на третия ден им се обадиха от РЗИ. Същото е и при друго приятелско семейство от тези дни.
Те са единствените подали контактни лица явно. Или всички са с положителни тестове.

# 138
  • София
Не, само един от 6-членното семейство. Останалите бяха с отрицателни ПСР-и.

# 139
Има логика да се облекчат мерките, по-леките се спазват повече, чиста логика. Драконовските мерки от една страна не могат да се администрират (няма капацитет за контрол), а от друга генерират огромно недоволство, което и в момента е към точка на кипене. А от трета страна блокират огромно количество хора и спират икономиката.
Време беше да намалят срока на карантината. Такава е и световната тенденция.
+ 100 отдавна го очаквам и говоря това.
С тази дълга и тежка карантина тотално демотивираха хората да се тестват и остават у дома.
Откога влиза в сила, знаете ли?
В класа на децата ми почти няма болни, само при третокласника има едно отсъстващо дете, защото майка му е с позитивен тест.
Учителите също са си на линия.

# 140
  • София
Не, само един от 6-членното семейство. Останалите бяха с отрицателни ПСР-и.
Подали са контактни лица, никой друг не подава, затова при над 100 000 активни случаи има 30 000 в карантина. И това имам предвид.

# 141
  • Пловдив
Ние сме страната с най-драконовските, демотивиращи мерки. Ох, наистина много смях и пълна липса на връзка с реалността. Бог да пази кралицата. Тя икономиката, с болните хора, ще цъфти, връзва и играе ръченица. Толкова ще е жизнена. Кой ще работи, като персоналът ти е болен. Здрава икономика, с болни хора, няма.

# 142
Ще работят болни, то е ясно. Омикронът е лекичък, един сопол само, кво толкоз! Който се влоши- ако обича, вкъщи да припада и там да си вика линейката, много благодарят работодателите. Да не се шашкат клиентите.

# 143
Карантинират се контактните, стига да се подадат.
Намаляването на болничния на десет от 14 дни не е изгодно за заразените, обаче явно се възприема като облекчаване на мерките, вместо за прецакване, каквото в всъщност. Явно всеки е много сигурен, че ще го кара със сопол и даже десет дена ще са му много и няма търпение да хукне навън. Значи вместо да получи 14 дена болничен, ако не се е оправил на десетия ден ще върви за нов, което е просто чудесно при сегашната натовареност на ЛЛ, а при бъдещата просто ще е песен. Или ще се връща на тръстиката клан недоклан.

Но у нас явно преобладават оптимистите, които са сигурни, че ще карат грипчето на крак.

# 144
  • Пловдив
На моя близка не само, че не и стигнаха 14 дни, но два пъти, с комисия, удължава. Изобщо не се чувстваше добре. Припаднала е първите дни като се върна на работа и отново е в болничен. Не всички работят меринджей, и не всички го карат с два сопола......Последствията от толкова много хоспитализирани с тежък ковид, тепърва ще ги усеща икономиката. Тези хора дълго, много дълго няма да са пълноценни в работата. Ще страда техния бюджет, ще страда НОИ, ще страдат работодателите без работници. Маски долу. Под носа, имам предвид.

# 145
Не знам, аз  съм просто отчаяна от мисловния процес у голяма част от нашите съграждани.... Ура, облекчават противоепидемичните мерки! Как бе? Ами вече като се заразиш имаш право на десет дена болничен, вместо на две седмици.
Голям повод за радост.
За болничния за контактен не ща и да подхващам. Явно това е нещо много лошо, което най-добре хич да го няма.

# 146
  • София
Какво е общото между карантината и болничния? В болничен ще си, докато си болен и имаш нужда от лечение. Не разбирам защо веднага решихте, че като свърши едното, свършва и другото.
Контактните,  според мен, трябваше да ги направят дори 5 дни.

# 147
Изтрих, то няма смисъл от такава дискусия.

# 148
  • София
Защото са прекалено малко, а десет, както беше досега, са изключително разхищение на пари. 🙂

# 149
  • София
Да, то и в Европа и САЩ няма мисловен процес. Сал в една бг мама остана такъв. Rolling Eyes Който боледува по-дълго, ще си удължи болничния. В преобладаващата част от случаите 14 дни е излишно много и това е видно при съпоставката на цифрите на активните случаи с хоспитализираните. Явно така преценяват и специалистите по света и у нас, но пък те какво ли разбират.

Общи условия

Активация на акаунт