Отговори
# 195
За мен, на Калоян не му достигна въздух! Мое си е мнението, пее добре, но ... няма въздух във висините!
И общо взето не се владее достатъчно, не владее емоцията. Но пък има плам и желание за победа.

# 196
  • София

Гласът на България - сезон 9, епизод 13 (27.11.2022)

# 197
  • с трима мъже :)
Снощи гледах Гласът много късно, понеже имахме гости за вечеря. По нощите го гледах. Жаклин ще е победител и това е повече от ясно. Но хората, които избраха "около нея" за финала, според мен не са най-добрите певци от тези, които видяхме снощи. Много съм изненадана, че точно тези певци отиват на финал. Мое мнение.

Браузвах из нета, защото Жаклин много ме развълнува с изпълненията си. Особено с предното - Volia. И видях, че през 2016 тя печели Златен бутон от Михаела Филева в "България търси талант" с изпълнението на Je suis malade. Песента е на Далида, но понеже Лара Фабиан я пее години по-късно, пък и е любима певица на детето (тогава Жаки е съвсем малка), продуцентите на предаването са я изпратили в Румъния на концерт на Лара Фабиан, с допълнителен подарък - специален пропуск, с който може да говори със самата Лара Фабиан. Предварително продуцентите са успели да изпратят на Лара изпълението на Жаки и самата тя - голямата певица от световна величина, е впечатлена от малкото момиченце и неговия глас. Лара открито изразява възхищението си от Жаклин. Тези неща може и да сте ги писали в темата, извинявам се на всички, ако повтарям информацията. Четох ви само 2-3 страници назад.

Това момиче не може да бъде победено, пее страхотно.
Върнах да гледам отново кастингите на тъмно и ми стана смешно как Галена се обръща последна, съвсем в края на песента, като в чуденка дали да се обърне. Тя просто си изпусна победителя в този сезон, но ... да не слагам коня пред каруцата. В тия формати никога нищо не се знае. Аз не бях фен на Жаклин, някак си не я забелязах между дргуите, но момичето само си извоюва място в очите ми, в сърцето ми. Страхотна е.  И съм 100% сигурна, че нейното изпълнение не случайно беше последно.
Не зная дали е вярно това, че изпълнението и на Voila е обиколило света за една седмица, но си заслужава да е така. Пее прекрасно момичето и ще съм много разочарована ако друг победи в този сезон. Някак си, все ще си мисля, че е нагласено.

Едно нещо много ме е яд, обаче. Не трябваше да изправят Ванеса Чаушева срещу Жаклин:( . Ванеса ме отвя с изпълнението си на "Нека вали" - гледах го много, много пъти и всеки път настръхвам. Жаклин е по-добра и е ясно защо продължава напред. Но Ванеса отпадна прекалено рано, според мен. Трябваше поне до полуфиналите да изкара (минимум). Тя няма как да победи Жаклин, но можеше да откара още много в този сезон. Не знам защо толкова ми допадна пеенето на това момиче. Като си тръгна и се разплака, направо ми се скъса сърцето. Много добра певица. А останаха певици, които не са по-добри от нея. Просто нея я изправиха много рано срещу най-добрата.
Искрено се надявам Ванеса да бъде забелязана от когото трябва и да и се даде шанс.

И като финал на поста си искам да кажа, че съм развълнувана и дори се гордея, когато гледам това предаване - в него пяха много готови певци, издържани, подготвени. Просто се гордея, че имаме толкова много таланти в нашата малка държава. Някои от песните ги връщам, за да ги слушам отново и отново - щастлива съм, че имаме изпълнители, които могат да ни вълнуват с такава сила. И затова и нашите мнения ще бъдат различни - защото всеки е докоснат от различна мелодия и различен глас по различен начин. Но е факт, че всички сме усетили по нещо вътре в нас, докато сме слушали и гледали тези прекрасни млади хора. Така, че от сърце желая успех на всички участници и много творчески проекти занапред.

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 11:13 от galaBG

# 198
Снощи гледах Гласът много късно, понеже имахме гости за вечеря. По нощите го гледах. Жаклин ще е победител и това е повече от ясно. Но хората, които избараха "около нея" за финала, според мен не са най-добрите певци от тези, които видяхме снощи. Много съм изненадана, че точно тези певци отиват на финал. Мое мнение.

Браузвах из нета, защото Жаклин много ме развълнува с изпълненията си. Особено с предното - Volia. И видях, че през 2016 тя печели Златен бутон от Михаела Филева в "България търси талант" с изпълнението на Je suis malade. Песента е на Далида, но понеже Лара Фабиан я пее години по-късно, пък и е любима певица на детето (тогава Жаки е съвсем малка), продуцентите на предаването са я изпратили в Румъния на концерт на Лара Фабиан, с допълнителен подарък - специален пропуск, с който може да говори със самата Лара Фабиан. Предварително продуцентите са успели да изпратят на Лара изпълението на Жаки и самата тя - голямата певица от световна величина, е впечатлена от малкото момиченце и неговия глас. Лара открито изразява възхищението си от Жаклин. Тези неща може и да сте ги писали в темата, извинявам се на всички, ако повтарям информацията. Четох ви само 2-3 страници назад.

Това момиче не може да бъде победено, пее страхотно.
Върнах да гледам отново кастингите на тъмно и ми стана смешно как Галена се обръща последна, съвсем в края на песента, като в чуденка дали да се обърне. Тя просто си изпусна победителя в този сезон, но ... да не слагам коня пред каруцата. В тия формати никога нищо не се знае. Аз не бях фен на Жаклин, някак си не я забелязах между дргуите, но момичето само си извоюва място в очите ми, в сърцето ми. Страхотна е.  И съм 100% сигурна, че нейното изпълнение не случайно беше последно.
Не зная дали е вярно това, че изпълнението и на Voila е обиколило света за една седмица, но си заслужава да е така. Пее прекрасно момичето и ще съм много разочарована ако друг победи в този сезон. Някак си, все ще си мисля, че е нагласено.

Едно нещо много ме е яд, обаче. Не трябваше да изправят Ванеса Чаушева срещу Жаклин:( . Ванеса ме отвя с изпълнението си на "Нека да вали" - гледах го много, много пъти и всеки път настръхвам. Жаклин е по-добра и е ясно защо продължава напред. Но Ванеса отпадна прекалено рано, според мен. Трябваше поне до полуфиналите да изкара (минимум). Тя няма как да победи Жаклин, но можеше да откара още много в този сезон. Не знам защо толкова ми допадна пеенето на това момиче. Като си тръгна и се разплака, направо ми се скъса сърцето. Много добра певица. А останаха певици, които не са по-добри от нея. Просто нея я изправиха много рано срещу най-добрата.
Искрено се надявам Ванеса да бъде забелязана от когото трябва и да и се даде шанс.

И като финал на поста си искам да кажа, че съм развълнувана и дори се гордея, когато гледам това предаване - в него пяха много готови певци, издържани, подготвени. Просто се гордея, че имаме толкова много таланти в нашата малка държава. Някои от песните ги връщам, за да ги слушам отново и отново - щастлива съм, че имаме изпълнители, които могат да ни вълнуват с такава сила. И затова и нашите мнения ще бъдат различни - защото всеки е докоснат от различна мелодия и различен глас по различен начин. Но е факт, че всички сме усетили по нещо вътре в нас, докато сме слушали и гледали тези прекрасни млади хора. Така, че от сърце желая успех на всички участници и много творчески проекти занапред.

Много сте права за Ванеса! И още когато я посочиха ,че ще пее,е следващият момент казаха с Жаклин, момичето помръкна,не успя да се прикрие,защото знаеше ,че няма шанс.Стана ми много мъчно, чисто човешки.И ме хвана яд на операторите,че я даваха в много близък план,та още по добре да я видим .Не беше много ок! Но момичето е много,мно талантливо и скоро ще чуем и за нея!!!!

# 199
Аз гласувах за Ванеса и Дан при кражбите, ама не стана. Очаквах Донко, че го даваха като временен лидер, но пък то Максим...
За Ванеса ме е яд и за Надежда и Елизабет, че сами се провалиха снощи от нерви. За Борис ме е яд, че не го избра публиката. Той е уникален мъжки глас - висок, звънлив, дълбок - рядко се срещат такива. Виктория и тя на двубоите отпадна, а имаше потенциал.
Реално най ме е яд, че всяка година има толкова хубави гласове с потенциал - един за рок, друг за балади, трети народно и накрая нищо не излиза от никой. Не намират реализация в тази държава. Трябва да те хареса Криско и да сложиш силикона май, за да добиеш популярност.

# 200
Благодаря на Mari_Mar за възможността да изгледам надпреварата дори постфактум.

Аз позагубих интерес най-вече заради неприемливото, според мен, отсяване на стойностни гласове в хода на предаването. Много личен човешки фактор в преценките, много странични, дразнещи ме неща в налагането на нечие име и тн.
Толкова сила и талант в участниците, но оттам нататък ми е скука и в композиционната част, и в менторските клишета при оценяването.
Не разбрах концепцията в тоалета на танцьорката с косматите гърди при изпълнението на *Едерлези*.
Не помня филм за бита на циганите/ а такива съм гледала преизобилно, не само Кустурица/, където нейде  танцуват с поли.
Мъж с пола, който танцува, ми е приемлив единствено, ако е дервиш в Коня.

Ей такива, наглед дребни камъчета ме дразнят..Простете хейта.

Последна редакция: пн, 28 ное 2022, 15:22 от проксима

# 201
  • Пловдив
Снощи нямах нервите да изслушам нито изгледам почти нито едно изпълнение, с изключение на Жаки. Не смятам, че ще е хейт да спомена, че беше потресаващо почти всичко - грима, избора на песни, високата музика която заглушаваше певците. Отделно те бяха толкова пренавити. Единствено Жаки бе естествена и истинска. Излезе и пя за музиката. Не да се прави на нещо, което не е само за да привлече внимание. Това е истинския артист и ме спечели абсолютно и напълно.

# 202
Включвам се при вас чак накрая.

Жаки е и моят фаворит,  невероятно е това момиче. След нея ми е Калоян, но ми се искаше малко повече хъс от него снощи.

На гримьорите не слаб 2, а не знам каква оценка трябва да им се постави, кошмарни бяха повечето, особено Мишер.

# 203
Аз, за да балансирам малко мненията, ще кажа, че Жаклин наистина пее на много високо ниво, но лично на мен не ми въздейства, има нещо в излъчването й, което не ми е приятно. Също така във вчерашната песен ми липсваше мъничко финес. За мен най-музикантското изпълнение беше на Виктор, различно и с нужната индивидуалност. Харесвам и Калоян - за мен той е с най-силна харизма от финалистите. Александър Петров не е "моята чаша чай", имаше много по-добри кандидати от него за финал, според моя вкус.

Така че ще стискам палци за Калоян и Виктор, но не мисля, че вторият има шанс за победа, за съжаление. Иначе силен полуфинал, харесаха ми и как изглеждат.

Жалко, че след подобни формати почти няма развитие в кариерите на тези прекрасни певци.

# 204
Аз, за да балансирам малко мненията, ще кажа, че Жаклин наистина пее на много високо ниво, но лично на мен не ми въздейства, има нещо в излъчването й, което не ми е приятно.
По същия начин мисля и аз, майсторски изпълнено, но не ми въздейства, реших, че само аз съм така ... И за "нещото в излъчването" съм съгласна.

# 205
  • с трима мъже :)
Аз, лично, смятам, че победителят е вече ясен: Жаклин е започнала от малка, положила е безкраен труд, страшно шлифован и обработен глас, улегнал, контролиран до най-малкия звук, който излиза от нея - гърлен, приглушен или силно звънлив. Невероятна е.
На мен ми хареса нейното изпълнение на Voila. Снощното изпълнение беше АБСОЛЮТНО професионално, удар в десятката, но песента е позната до болка на всички ни, и както каза Галена - банално повтаряща се в тези формати, въпреки, че беше невероятно добро изпълнение, мноооого професионално. Но аз мисля, че Жаки беше забелязана предната си песен - с Voila. Поне аз я върнах да я гледам няколко пъти. Заедно с Нека вали.

Дотук най-силните изпълнения за мен бяха точно тези двете - Voila и Нека вали.
И ето за това нещо не си намирам място - че се паднаха двете изпълненя заедно и Ванеса отпадна прекалено рано. За мен това трбяваше да бъде финала на сезона - точно този двубой. Най-красивите две изпълнения за мен, най-вълнуващите.

# 206
В личната ми класация за последното предаване ми харесаха изпълненията на Калоян, Соня, Деси, Надежда, Боян и Жаклин. Победителят ще е Жаклин или Соня, не мога да преценя.

На мен друго ми направи впечатление по време на епизода. Масово всички се чувстват недооценени. Един го потискал малкият град, друг родителите му не го подкрепяли, което даже ще ми е неудобно на мен да го призная в ефир  трети получавал подигравки защо участвал. Абе какво става в това общество и защо има толкова млади хора, които нямат самочувствие и си самонаказваме така младите хора? От другата страна стоят пък хората като Елизабет със самочувствие без покритие, която ако някой не я свали на земята, то рано или късно животът ще я свали и поочука. Та не може ли някак да стане комбинацията можещ човек със самочувствие, а не така неравномерно да са разпределени нещата. Сал една Жаклин за десерт благодари накрая на семейството си за подкрепата.

Мишер беше покъртително зле. Честно казано ме хвана срам, че Тони беше в публиката и водещият се налагаше да я пита какво мисли и тя естествено трябваше да каже нещо горе-долу хубаво.

# 207
  • IC 1101,Abell 2029
Не следя сезона.Добре че тук се коментира,за да зная какво става.Понеже на доста места стана дума за Жаклин и аз й чух изпълненията.Абе пее момичето,спор няма и вероятно ще спечели "Гласът на България",ама на мен няма как да ми въздейства изпълнение което копира оригинала,колкото и добро да е то.За какво да слушам Жаклин с "Horchat hai haliptus",когато мога да си пусна Ищар с нейният ненадминат оригинал.Затова по света в музикалните формати се правят кавъри,много кавъри пред които оригиналите направо бледнеят.За направата на тези кавъри са се трудили високо платени професионалисти.Тъй като тук няма как да си позволим това,обяснимо е защо почти само слушаме оригинали.

# 208
Повече ми хареса предния сезон.
Тук имаше добре пеещи изпънители, които не продължиха. А от продължилите, нито един  не ме впечатли за победител.
В миналия сезон имаше по-силни и добри представяния.

# 209
  • Ню Йорк
Снощи нямах нервите да изслушам нито изгледам почти нито едно изпълнение, с изключение на Жаки. Не смятам, че ще е хейт да спомена, че беше потресаващо почти всичко - грима, избора на песни, високата музика която заглушаваше певците. Отделно те бяха толкова пренавити. Единствено Жаки бе естествена и истинска. Излезе и пя за музиката. Не да се прави на нещо, което не е само за да привлече внимание. Това е истинския артист и ме спечели абсолютно и напълно.

Де да бяха само пренавити - откровено фалшиви бяха повечето Sad  Ужасно съм разочарована.

Общи условия

Активация на акаунт