Нашите орхидеи – тема 37

• 29 991
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
  • Мадрид / София
Не мисля, че бъркаш. Просто идват напомпани и като ги донесеш в къщи и смениш режима минава известен период на аклиматизация. Търпение, ще тръгнат. И при мен една година след идването в къщи не пожелаха да цъфтят ( говоря за фалаенопсисите). Чак на втората година има раздвижване.

# 91
  • Бургас
Касия не се отчайвай, щом имат развитие орехите все някой ден ще цъфнат. Ето  две мои мидита три години не са цъфтели дори не помня какъв цвят бяха. Тази година се излъгаха и пуснаха по един цветонос. Ако не засушат пъпките ще се похваля като цъфнат след месец 😄. Много хубаво попълнете имаш и моята отвори две цветчета 😍.
Нагледах и Цимбидиумите на село, ми още е на пъпки белия, а миналата година по това време отваряше цветове.

# 92
Ад пак да кажа, моите се разцъфтяфа като започнах да ги торя. Преди това бяха доста нефелни.

# 93
  • Бургас
Миоки до ноември моите са торени по веднъж на месец. Реших от ноември до март да починат, може и да не е правилно 😕.

# 94
  • Варна
Зависи какви торове се използват. Ако се предпочита универсална тор по време на цъфтеж не се препоръчва торене. Но има специални торове, благоприятстващи обилния цъфтеж и ги препоръчват по време на цъфтежа.
Забелязала съм, че с универсалните торове цъфтежът при мен приключва По-бързо.
Всъщност в крайна сметка ТОР в мъжки или женски род е?   Thinking Че май използвам думата в модерен вариант - и едното, и другото Joy
При мен морковите откриха сезона

# 95
  • Варна
Мини масдевалията ми ще цъфти! Досега не бях сигурна, защото е много миниатюрна и гледах с лупа, но вече май няма съмнение - има 2-3 тънки стъбълца, които категорично не са листа. Направо не мога да повярвам, нямам търпение да видя цветчета.

# 96
  • София
ТОР май е тя Grinning
Дай снимка на моркова, моля.

# 97
  • Варна
"Тор" е в мъжки род Wink
https://kaksepishe.com/tor-rod/
Торове си е типично образуване на множествено число в м.р. Ако беше в женски щеше да е тори Grinning

# 98
  • Велико Търново
Здравейте Simple Smile
Тези две нови приятелки в какво състояние ви се виждат и според вас с лактофол ако ги тпря ще се получат ли нещата?
Извинявам се, но за първи път имам такива приятелки Simple Smile
Това е Мери

А това е Шери

# 99
  • Варна
Честити придобивки Simple Smile Изглеждат много добре, но се виждат само цветовете и листата в общ план, а те не са реално важни за оценка на състоянието. Трябва да се снимат отблизо розетката с листата, както и корените през саксиите.
За торене е много, много рано. Със сигурност са торени доволно, докато стигнат до магазините, така че оттук нататък минимум 6 месеца без никакво торене бих препоръчала аз.

# 100
  • Варна
Grinning
ТОР май  ще се окаже от модерно (не)определените - жалко, че няма как да се самоопредели Grinning Хем казваме “хубава тор”, хем “универсален тор”…. Абе, важно е да върши работа, мисля аз Hands V

Уж сложих снимки, ама що не са излезли…..

# 101
Ау, BЕЩИЦА, прекрасна е тая червена красота!
Каква "марка" е? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 102
  • Варна
Обожавам го и аз, Сисли Heart
Не знам на български как се произнася, в оригинал е Cycnodes Wine Delight.

# 103
Рсзкошно е това. Уникален цвят.

# 104
  • Мадрид / София
Мини масдевалията ми ще цъфти! Досега не бях сигурна, защото е много миниатюрна и гледах с лупа, но вече май няма съмнение - има 2-3 тънки стъбълца, които категорично не са листа. Направо не мога да повярвам, нямам търпение да видя цветчета.
И мойта едната ще цъфти, тези дни очаквам да отвори цветчетата. Другата се куми, не се е забързала. То сега им е сезона за цъфтене.

Общи условия

Активация на акаунт