Нашите орхидеи – тема 37

• 30 819
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
  • Мадрид / София
Момичета виш пилотаж ли е отглеждането на Stanhopea tigrina?
Погледнах в първия пост, но или аз не виждам или няма нищо писано за този вид.
Това, което видях е, че иска средна към висока Т - ще рече около 24 градуса, влажност - средна. Изобщо средни стойности за всичко. Според мен не би трябвало да е трудно, стига да имаш при теб такава температура и влажност на въздуха. Казват, че е голяма орхидея.

За девойката, дето на фалчетата не се задържат пъпките : вероятна причина да е във околната влажност на въздуха.

# 361
Ето я неофинетката монтирана на павенце. Ще видим дали ще е доволна или ще сменям. Надявам се да одобри и като се захване, да махна жиците. Тествам и малко мъх дали ще се захване. Орхидейката е около 5 см висока в момента.
Скрит текст:
А на пороглосъма намерих два цветоноса, които ги нямаше когато пристигна преди две седмици.
Скрит текст:

Мая, не знам нищо за тази орхидея, но хвърлих око как изглежда и е извънземна. Много красиви цветове и доста едричка.

# 362
  • Бургас
Миоки много добре изглеждат на тези павенца/ камъни, чак ми идва желание и на мен да имам такива миньони аранжирани като вашите 🤗, пък камъни на село бол.

Видях и аз за Stanhopea tigrina, че става голямо цвете, в къщи Т е лято 22-24 зимата 18-22 и влагата е от 40до60%. Мисля лятото на село да я окача на полусенчесто място и на есен да си я прибирам. Е първо трябва да поръчам.

# 363
На мен ми звучи като да се справиш. Ако имах място, аз определено бих си взела такава.

# 364
  • Варна
Моят хубавец вече напълно разцъфнал и ухаещ Heart Eyes

# 365
Къде е снимката?
Open MouthHeart страхотен! На какво мирише?

# 366
  • оттам, откъдето започва България
ВЕЩИЦА, не знам как се казва твоят хубавец (защото съм от тези, които май само се радват), ама е като пуканка. Astonished Two Hearts

# 367
  • Варна
Много силно мирише - особено като го напече слънцето се разнася в цялата стая. Страхотен аромат - свеж, пролетен, малко на зюмбюл ми бие (дали защото визуално мяза на зюмбюл и може би правя такава асоциация) ама с цитрусови нотки....
Разкошен е - откога въздишам по другите разцветки, ама да видим кога ще се престраша...

Rhynchostylis gigantea му е марката. Моят още за късмет е малък, добре, че расте бавно....

# 368
  • Мадрид / София
Вещи, страхотен е красавеца!
Maya_76, смятам, че условията ти са идеални за тази орхидея. Ще видиш, че ще се справиш.

# 369
  • София
Ринхостилусът е ЛЕЛЕ! Heart

# 370
  • Бургас
Аууу Вещи прекрасен е 😍.
До него още един ли виси? Или е Ваничка?
Купих си подобна кашпа ли саксия ли не знам как се казва от дървени летви мислех в нея да сложа Вандата, която се спомина и сега свободна стои, та си мислех Stanhopea в нея да висна 😀.

# 371
Леле, прекрасна е.

# 372
Покана от фб от БАН за ежегодната им орхидеена изложба

# 373
  • Мадрид / София
Много ми е интересно дали в Бг има диви орхидеи. Някой може ли да пита и да сподели?

# 374

Общи условия

Активация на акаунт